۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
فیلم بیشتر »»
کد ۳۲۷۲۷۴

دل و جگر بخوریم یا نخوریم؟

به گفته این کارشناس تغذیه، جگر در فهرست مواد غذایی با کلسترول بالاست که مصرف آن می‌تواند در تشدید سنگ‌های دستگاه کیسه صفرا نیز اثر گذار باشد.

یک کارشناس تغذیه مصرف دل و جگر را به افراد توصیه نکرد.

فرید اردیخانی در گفت و گو با ایسنا، گفت: از نظر علمی مصرف دل و جگر دام‌ها توصیه نمی‌شود، چراکه نوع چربی موجود ‌در آنها می‌تواند مشکلاتی را برای بدن بوجود آورد.

این کارشناس تغذیه گفت: جگری که به صورت پوشانده شده با لایه‌ای از چربی‌های روده‌ای به مصرف می‌رسد حاوی درصد بالایی از چربی است که به همین دلیل هم می تواند در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، چربی خون، کبد چرب، انواع سرطان ها و... اثر‌گذار باشد.

به گفته این کارشناس تغذیه، جگر در فهرست مواد غذایی با کلسترول بالاست که مصرف آن می‌تواند در تشدید سنگ‌های دستگاه کیسه صفرا نیز اثر گذار باشد.

به گفته اردیخانی شواهدی بر وجود ارتباط بین تغذیه و میزان بروز انواع مختلف بیماری‌ها و بخصوص سرطان وجود دارد، تا آنجا که بر اساس پژوهش‌های انجام گرفته افرادی که سطح بالایی از چربی‌ها را مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها قرار می‌گیرند.

اردیخانی با بیان اینکه جگر بعد از مغز بیشترین میزان کلسترول را دارد، گفت: جگر به علت دارا بودن چربی بالا، کلسترول خون را به میزان معناداری بالا می‌برد و لذا مصرف آن توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه افزود: از سوی دیگر دل و جگر حیوانات حلال گوشت و بخصوص جگر محل تصفیه مواد زائد و نگهداری سموم مواد غذایی مصرفی است.

وی در ادامه گفت: اگرچه جگر در فهرست منابع غذایی غنی از آهن قرار دارد‌، اما مصرف آن به عنوان یک منبع غذایی توصیه نمی شود و بهتر است افراد برای تامین آهن، ویتامین " آ " و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را از منابع مطمئن و کم خطرتری استفاده کنند.

اردیخانی مصرف سبزیجات را منبع غنی برای تامین مواد معدنی، ویتامین، آهن و ... می‌داند و به افراد توصیه کرد برای تامین آهن و سایر مایحتاج مورد نیاز بدن خود از مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، گوشت سفید و ... نیز استفاده کنند.

به گفته وی، مصرف بیش از حد گوشت کباب شده نیز به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی‌شود.‌

ارسال به دوستان