۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۱۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۸-۰۱-۱۳۹۳
کد ۳۳۱۱۹۹
انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۸-۰۱-۱۳۹۳

توصیه‌های سازمان دامپزشکی درباره تب کریمه کنگو

وی اضافه کرد: دوران نوزادی آنها در روی بدن مهره‎داران کوچک و بلوغ آنها روی دام‎ها و مهره‎داران بزرگ است. این بیماری به خاطر اینکه روی بدن مهره‎داران کوچک است عمر زیادی در طبیعت دارد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کل کشورهای منطقه وجود دارد.

به گزارش ایسنا، مهدی خلج در جمع خبرنگاران بیان کرد: بروسلوز یک بیماری دامی بوده که در انسان تحت عنوان تب مالت شناخته شده است. کنترل این بیماری خطرناک بسیار سخت بوده و علت آن نیز این است که همه دام‎ها می‎توانند مخزن بیماری باشند.

وی اضافه کرد: عامل بیماری چندین نوع باکتری است که در محیط بیرون از بدن نیز می‎توانند دوام بیاورند و از دام به انسان می‎تواند منتقل شود برای همین وزارت بهداشت جهانی و تمام کشورهای دنیا روی این بیماری به شدت حساس هستند.

خلج ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور سالیانی است که با این بیماری مبارزه می‎کند و در این راستا آموزش مردم و دامداران را به طور مستمر در دست اجرا دارد و هر ساله طیف گسترده‎ای از دام‎ها را واکسیناسیون می‎کند.

رییس دامپزشکی کشور جدا کردن دام‎های آلوده، دفن دام‎های هلاک شده و فرستادن دام‎های بیمار به کشتارگاه را از دیگر اقدامات این سازمان برشمرد و افزود: در این سال‎های اخیر به دلیل کاهش اعتبارات و کمبود نیروی انسانی و پزشکی کشور آن گونه که بخواهیم نتوانستیم با آن برخورد کنیم و این بیماری در کل کشور وجود دارد و بومی تمام کشورهاست.

خلج با بیان اینکه تمام سعی خود ار در کاهش شیوع آن به کار می‎بندیم تا میزان آن را کسر دهیم، اظهار کرد: بخشنامه‎ای به سراسر دامپزشکی‎های استان فرستاده شده تا با همراهی دانشگاه علوم‎پزشکی و بهره‎گیری از خدمات بخش غیر دولتی دامپزشکی اقدامات پیشگیری و واکسیناسیون را علیه این بیماری انجام دهند.

وی تصریح کرد: سازمان سعی دارد با پیگیری‎های خود از اعتبار هفت هزار میلیارد تومانی که از هدفمندی یارانه‎ها در اختیار وزارت بهداشت قرار می‎گیرد مقدار قابل توجهی را جهت مبارزه با این بیماری معطوف دارد.

رییس دامپزشکی کشور در ادامه گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کل کشورهای منطقه وجود دارد و ناقل آن کنه‎های سخت هستند که به صورت فراوان در طبیعت یافت می‎شود.

وی اضافه کرد: دوران نوزادی آنها در روی بدن مهره‎داران کوچک و بلوغ آنها روی دام‎ها و مهره‎داران بزرگ است. این بیماری به خاطر اینکه روی بدن مهره‎داران کوچک است عمر زیادی در طبیعت دارد.

خلج ادامه داد: باید آموزش عمومی به مردم داده شود و دام‎ها 14 روز قبل از اینکه به کشتارگاه برده می‎شوند مورد سم‎پاشی قرار گیرند تا بدن آنها از وجود این ویروس پاک شود. همچنین لاشه می‎بایست به مدت 24 ساعت در فضای سرد و شرایط فریز قرار گیرد تا عامل بیماری از بین برود.

رییس دامپزشکی کشور اظهار کرد: مردم گوشتی را که خریداری می‎کنند از مراکز رسمی باشد و از کشتارگاه‎های و فروشندگان غیر مجاز گوشت مورد مصرف خود را تهیه نکنند؛ در کنار این موارد بهسازی اماکن نگهداری یکی از راهکارهای مؤثر در مبارزه با این بیماری است چرا که راحت‎تر می‎توان فضا را از عامل بیماری پاک کرد.

خلج تصریح کرد: آموزش روستاییان خصوصاً زنان از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است و باید در هنگام دوشیدن دام‎ها که یکی از راه‎های ورود بیماری به بدن است نکات بهداشتی را بیشتر رعایت و در صورت امکان از دستکش استفاده کنند.

ارسال به دوستان
پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی