۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۲۷۵۲
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۲۷۵۲
انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۷-۰۲-۱۳۹۳

دلیل اصلی بی مزگی غذاهای هواپیما کشف شد!

این آزمایش نشان داد که جو کابین در کنار هوای خشک درون اطاقک هواپیما، باعث بی‌حس شدن غدد چشایی می‌شود که مشابه حالت سرماخوردگی است.

پژوهش جدید محققان به بررسی دلیل بد بودن مزه غذاها در سفرهای هوایی پرداخته است.

به گزارش ایسنا، غذاهای ارائه شده در سفرهای هوایی هر چقدر هم که برای آنها زحمت کشیده شده باشد، باز هم به مذاق انسان خوش نمی‌آید و اکنون محققان مقصر آن را غدد چشایی معرفی کرده‌اند.

به گفته گرانت میکلز، آشپز اجرایی برنامه توسعه آشپزی سرآشپز آسمان LSG لوفت‌هانزا، در ارتفاع 35 هزار پایی، اولین چیزی که از دست می‌رود، حس چشایی است.

بنظر می‌رسد که هر نوع غذا از ماهی و گوشت گرفته تا انواع پاستا، در هوا طعمی بی‌مزه‌تر از زمین دارند.

یافته‌های میکلز از پژوهش دانشمندان موسسه فرانهوفر آلمان پشتیبانی می‌کند که مواد غذایی را در سطح دریا و شرایط تحت فشار آزمایش می‌کردند.

این آزمایش نشان داد که جو کابین در کنار هوای خشک درون اطاقک هواپیما، باعث بی‌حس شدن غدد چشایی می‌شود که مشابه حالت سرماخوردگی است.

در این حالت، درک مسافران از شوری و شیرینی تا 30 درصد در ارتفاع بالا کاهش می‌یابد.

کاهش رطوبت در کابین همچنین بینی را خشک کرده و حسگرهای عطر و طعم را که برای چشیدن بوی افزودنی‌ها یا غذا ضروری هستند، بی‌حس می‌کند.

میکلز از طراحی یک نمایه عطر و طعم برای متعادل کردن چهار حس چشایی شیرینی، ترشی، شوری و تلخی خبر داد اما خاطرنشان کرد این مزه «خوش‌طعم» است که جزء اصلی طعم مناسب غذاهای هواپیمایی است.

این پژوهش در پی تحقیقات دیگری بوده که بر اساس آن، نوع صدایی که انسان در درون کابین هواپیما در معرض آن قرار دارد، بر غدد چشایی تاثیر گذاشته، حس شوری و شیرینی را کاهش و حس تردی را افزایش می‌دهد.

برچسب ها: غذا ، هواپیما
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
3
به نظر من كه خوشمزه هستند!!
زمینی27
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
2
اتفاقا من که خیلی خوشم میاد بهم هم مزه میده!
مخصوصا ساندویچ بوقلمون
و قهوه ترک
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
2
نظریه خیلی بی ربطی است و با وجود دهها مسافرت هوایی اصلا چنین تفاوتی را تجربه نکردم.
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
2
غذا های من درآوردی خودتان را تقصیر زمین وآسمان نیندازید لطفا .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
1
0
بيخود كرده. پس چرا چيزاي ديگه كه از كيف خودمون در مياريم و مي‌خوريم خوشمزه هست؟ كيف مي‌كنيم مي‌خوريم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
ترس از پرواز از همه مهتره من خودم تو هواپيما اگه غذا بخورم علاو بر اينكه مزه آن را نمي فهمم فورا دلپيچه مي گيرم و همه اش بخاطره استرسه
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
غذا های من درآوردی خودتان را تقصیر زمین وآسمان نیندازید لطفا .
م م
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
من تو يك برنامه علمي ديدم گفت علت بي مزگي فشار هوا باعث ميشه غذا طعم خوبي نداشته باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
0
0
اگر علت چنین است پس چرا طعم غذاهای هواپیما بعد از پرواز و روی زمین هم بی مزه است ؟ محققینی این ابراز نظر را گرده اند حتما غذای هواپیما را روی زمین نچشیده اند تا متوجه گردند که باز هم بی مزه است شک دارید امتجان کنید