۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۳۳۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۱۰-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۳۳۸۷
انتشار: ۰۸:۳۴ - ۱۰-۰۲-۱۳۹۳
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی:

جامعه ایران بیش از هر زمان دیگری به گفت و گوهای اجتماعی نیاز دارد

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بزودی سایتی به منظور گفت وگوی اجتماعی راه اندازی می شود، گفت: در این سایت همه اقشار جامعه می توانند دیدگاههای خود را در زمینه های مختلف ارائه دهند که به طور یقین برنامه ریزان از این دیدگاههای اجتماعی بهره خواهند برد.
 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: جامعه ایران بیش از هر زمان دیگر نیاز به گفت و گو دارد و نخستین شرط گفت و گو فهم مشترک است.
 
به گزارش ایرنا، علی ربیعی شامگاه سه شنبه در همایش فرهنگ کار و بهره وری که در مجموعه تلاش برگزار شد، افزود: گام نخست در خوشبختی هر جامعه ای ذهنیت مشترک است.
 
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بزودی سایتی به منظور گفت وگوی اجتماعی راه اندازی می شود، گفت: در این سایت همه اقشار جامعه می توانند دیدگاههای خود را در زمینه های مختلف ارائه دهند که به طور یقین برنامه ریزان از این دیدگاههای اجتماعی بهره خواهند برد.
 
به گفته ربیعی، جامعه ای که اساس آن رانت خواری باشد نه تنها اخلاق در آن رشد نمی کند بلکه تقلب و پرهیز از کار نیز نوعی زرنگی در آن محسوب می شود. در چنین جامعه ای حتی افراد خانواده می توانند به یکدیگر دروغ بگویند، ضمن آنکه در چنین جامعه ای فردی زرنگ محسوب می شود که پا بر دوش دیگران بگذارد.
 
وی گفت: متاسفانه نتوانستیم جامعه تولید محور ایجاد کنیم و به همین دلیل کار و کوشش مورد احترام نیست و کارگر جایگاه خود را در جامعه نمی یابد.
 
ربیعی اظهار داشت: بیش از 50 سال است که یارانه داده ایم و ثمره آن تنها توسعه فرهنگ مصرف بود، جامعه تولید محور حتی فرد بر خودرویی که سوار می شود استفاده از آن را مورد سنجش قرار می دهد که آیا به صرفه است یا نه؟
 
وی با اشاره به تاثیر جامعه رانت محور در زندگی های خانوادگی، گفت: نزاع های خانوادگی در جامعه رانت محور افزایش می یابد به طوری که حتی افراد خانواده درآمدهایشان را از هم جدا و پنهان می کنند.
 
وی گفت: کارگر 12 ساعت از روز خود را در محیط کار می گذراند و از پیوند با خانواده اش دور می ماند لذا بیگانگی در چنین جامعه ای به شکل بیگانگی از کار، بیگانگی از خانواده و بیگانگی از زندگی اجتماعی خود را نشان می دهد و تمام این عوامل فردگرایی را در جامعه افزایش می دهد و به همین دلیل انسانها بدون آنکه خود بدانند از همه چیز ناراضی هستند و خود نمی دانند چرا؟
 
وی تاکید کرد: زحمتکشان داده های بالایی برای جامعه دارند و در مقابل ستانده کم دریافت می کنند، متاسفانه افرادی در جامعه که داده اندکی دارند اما به واسطه رانت ستانده های بالایی در جامعه کسب می کنند و زمانی که کارگر خود را با این گروههای اجتماعی مقایسه می کند دچار ناراحتی و پریشانی می شود و بعد می گوییم چرا کارگر نگاه شورشی دارد؟
 
وی با انتقاد از برخی از فیلم هایی که برای مردم پخش می شود، گفت: در جامعه ای که دچار بیگانگی شده فیلم ها بر اساس اینکه مرد خانواده بدنبال همسر دوم است و زنان به کارهای پوچ و بیهوده مشغول هستند، نمادهای تفریح مردم می شود که همه این کاستی ها به فلسفه اصلی جامعه برمی گردد. جامعه ای که فلسفه وجودی آن دچار اعوجاج شده تاثیر نامطلوب خود را بر ابعاد زندگی تک تک افرادش نشان می دهد.
 
وی با تاکید بر اینکه جامعه باید به سمت تولید محوری گام بردارد، افزود: در جامعه ای که بر مبنای رانت خواری باشد کارگر نمی تواند جایگاه واقعی خود را بیابد.
 
وی یادآور شد: دولت تدبیر و امید به سوی تولید محوری اهداف خود را تبیین کرده است و این هدف نوعی سیاست رفاهی کوتاه مدت را ایجاد می کند.
 
ربیعی معتقد است: برای ایجاد جامعه تولید محور باید نهادهای مدنی را در موضوع کار و تولید افزایش دهیم و به همین منظور باید نهادهای قوی تر در جامعه ایجاد شود.
 
وی با تاکید بر اینکه وزارت کار در موضوع تشکل ها فقط نقش باغبانی را بازی می کند، گفت: وزارت کار در این موضوع عزم ملی دارد و فقط باید در سایه گفت و گو به حل مسائل اجتماعی پرداخت.
 
وزیر کار با تاکید بر اینکه باید جایگاه کارگر در جامعه افزایش یابد، گفت: ارتقا فرهنگ نیازمند عزم ملی است، متاسفانه سالها جامعه رانتی را تجربه کردیم لذا بدون مدیریت جهادی نمی توانیم از این فضای رانتی که 60 تا 70 سال است جامعه ما را فراگرفته، عبور کنیم.
 
به گفته وی، فرهنگ مشارکتی سبب افزایش اعتماد عمومی و ارتقا سرمایه های اجتماعی خواهد شد.
 
وی با اشاره به پژوهشی که بتازگی در یکی از دانشگاه های کشور انجام شده بود، گفت: 20 ضرب المثل را بین دانشجویان توزیع و آنها را میان دانشجویان اعتبارسنجی کردم.
 
وی ادامه داد: ضرب المثل هایی نظیر ˈکس نخارد پشت من جز ناخن انگشت منˈ، ˈهرکه باید گلیم خود را از آب بیرون بکشدˈ و یا ˈدیگی که برای من نمی جوشد نمی خواهم ...ˈ رتبه های بالایی را کسب کردند و ضرب المثل ˈتو نیکی کن در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد بازˈ رتبه بیستم را به خود تخصیص داد.
 
وی با اظهار تاسف از این روحیه میان جوانان، گفت: جامعه ای که دچار بی اعتمادی و فردگرایی است می تواند چنین پاسخ دهد و همه این موارد نشان می دهد که نیاز به تغییر داریم.
 
ربیعی برنامه های وزارت کار را تاکید بر سه جانبه گرایی و افزودن نهادهای مدنی عنوان کرد.
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: ما باید موفق شویم و چاره ای جز این نداریم و حتی حق نداریم که موفق نشویم.

ارسال به دوستان
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد