۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۳-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۳۹۵۳
انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۳-۰۲-۱۳۹۳

اسناد سری کاخ سفید: بررسی حمله نظامی به ایران در دوره بیل کلینتون

اینها گزینه هایی بودند که از سوی رئیس جمهور آمریکا بعد از انفجارهای الخبر عربستان سعودی تعیین شده اند: عقب نشینی از عربستان سعودی یا اقدام نظامی بدون بررسی قبلی علیه ایران، همانگونه که از سوی جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا در برابر تهران صورت گرفت.
به تازگی بخشی از اسناد کاخ سفید واشنگتن در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون از وضعیت سری و محرمانه خارج و منتشر شده اند.

به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن، این اسناد مربوط به تحلیل ها، مشاوره ها، مذاکرات و نامه نگاری ها با رئیس جمهور وقت آمریکاست که بخشی از آن نیز به ایران می پردازد.

بیل کلینتون بین سال های 1993 تا 2001 مسؤولیت ریاست جمهوری آمریکا را برعهده داشت.

اسناد نشان می دهند دولت بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا به شدت درگیر موضوع تروریسم و ادعای حمایت ایران از تروریسم بوده است.

علاوه بر این، دولت کلینتون در مقاطعی، حمله نظامی علیه ایران را به دلیل آنچه که حمایت از تروریسم توصیف شده، بررسی کرده است.

همچنین بررسی اسناد آزاد شده مشخص می کند: گفتگو درباره تروریسم در سطح بالایی در میان مقامات آمریکایی مطرح می شود. در ابتدا بر این نکته متمرکز شد که ایران یا گروه های وابسته به تهران مثل حزب الله لبنان عامل انفجارهای متفرقه دهه 90 هستند.

این بررسی ها و گفتگوها نشان می دهد یکی از گزینه های مطرح شده در واشنگتن در آن مقطع، حمله نظامی به برخی اهداف در داخل ایران در پاسخ به انفجارهای متفرقه در نقاط مختلف جهان بود.

"ویل ویشسلر" که در "شورای امنیت ملی آمریکا" فعالیت می کرد در نامه ای خطاب به "دیک کلارک" مسؤول این شورا نوشت: پس از وقوع انفجار جدید، در صورتی که ما همچنان ناتون از مشخص کردن عامل این انفجار باشیم یا عامل صدور دستور اجرای آن را بیابیم این وضعیت باعث افزایش فشارهای سیاسی علیه رئیس جمهور آمریکا می شود تا او به اقدامات سرنوشت ساز و تمام کننده ای دست بزند.

وی افزود: اینها گزینه هایی بودند که از سوی رئیس جمهور آمریکا بعد از انفجارهای الخبر عربستان سعودی تعیین شده اند: عقب نشینی از عربستان سعودی همانگونه که رونالد ریگان رئیس جمهور وقت آمریکا از لبنان انجام داد یا اقدام نظامی بدون بررسی قبلی علیه ایران همانگونه که از سوی جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا در برابر تهران صورت گرفت.

درباره نتیجه فشارهای سیاسی بر کلینتون هم آمده است: این فشارها باعث می شوند رئیس جمهور دست به بدترین اقدام بزند یعنی اینکه به خلیج فارس کشتی های جنگی بفرستد بدون اینکه آنها ماموریت مشخص داشته باشند. یا اینکه تروریست های مظنون به دخالت در این عملیات، با به خطر انداختن جان غیرنظامیان مورد حمله نظامی قرار بگیرند یا اینکه دست به اقداماتی علیه ایران و سوریه بزنیم که هنوز زود است.

به همین دلیل به رئیس جمهور آمریکا توصیه می شود از همان ابتدا هر دو گزینه را رد و تنها بر پاسخگویی متوازن تاکید کند. 
ارسال به دوستان