۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۴۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۴۲۳۳
انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۳

مامایی، طاقت‌شکن اما زندگی‌بخش ‌

زائویی پشت سر زائویی دیگر. دردها رفته رفته بیشتر آشکار می‌شوند و زن‌ها، تن به دردهای بی‌امان می‌دهند ...
 
به گزارش ایسنا ، «ماما» در این لحظه‌های پراضطراب و شورانگیز وارد این صحنه‌ی نمایش بی‌بدیل و سرنوشت‌ساز می‌شود. اینجا است که دستان پرتوان «ماما» اهمیت حیاتی می‌یابد. گویی زندگی با کمک بندبند انگشتان دست او است که جاری می‌شود....
 
تپش قلب نوزاد، طنین یک زندگی تازه را به ماما نوید می‌دهد... فریادها بلند و بلندتر می‌شود... ماما باید هر لحظه و هر ثانیه همه‌ی این زنانی را که از شدت درد زایمان به خود می‌پیچند، فریاد می‌زنند، آه و ناله می‌کشند، به زمین و زمان چنگ می‌زنند، با صبر و بردباری و آرامشی که لازمه‌ی شغل اوست با تمام وجود دریابد.
 
کاری طاقت‌فرسا، کاری سخت و سراسر استرس
 
«اشرف فیضی» 25 سال است که در بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد ماماست، مامایی را عشق و هنر می‌داند و لذت‌بخش‌ترین لحظه کاریش را زمانی می‌خواند که می‌تواند عشق و محبت مادرانی را ببیند که فرزندانشان به دنیا می‌آیند.
 
وی می‌گوید: ماماها شاهد شاهکار خلقت هستند، انسان‌ها در لحظات زیادی حضور خداوند را درک می‌کنند اما زمان تولد یک نوزاد لحظه‌ایست که ماما می‌تواند خداوند را نزدیک از تر از هر لحظه‌ای حس کند که این احساس زیبا در طول روز چندین مرتبه اتفاق می‌افتد اما هیچ وقت تکراری نمی‌شود.
 
وی خوشایندترین زمان را برای ماما وقتی بیان می‌کند که گریه‌ی نوزاد به نشانه‌ی سلامت بلند می‌شود و آن را در آغوش مادری قرار می‌دهد که ساعت‌ها درد زایمان را تحمل کرده و به پدر منتظر پشت در نوید سالم بودن را می‌دهد.
 
وی می‌افزاید: البته مامایی با سختی و مشکلاتی نیز همراه است که وجود شیفت‌های غیرمتعارف کاری، استرس زیاد به‌هنگام تولد نوزاد، حاضر بودن در سر کار در زمان بارداری و شیردهی به فرزند از این مشکلات است.
 
فیضی که به درد کمر نیز مبتلا شده است، می‌گوید: بسیاری از ماماها چون از زمان آغاز درد مادر تا هنگام تولد نوزاد مجبور هستند سرپا بایستند و از هر دوی آنها مراقبت کنند به دردهای کمر، دیسک کمر و میگرن مبتلا شده‌اند.
 
وی نبود امنیت شغلی را از دیگر مشکلات ماماها می‌داند و توضیح می‌دهد: این مشکل سبب شده تا بسیاری از ماماها خود نسبت به بیمه‌ی مسئولیت اقدام کنند.
 
وی ادامه می‌دهد: ماماها در بدترین لحظات شاهد درد کشیدن و یا جیغ زدن مادران هستند اما این شغل جزو مشاغل سخت نیست و هم‌اکنون شمار فراوانی از ماماها در معرض بیماری‌های روحی و روانی هستند.
 
فروزان علوی‌مقدم یکی دیگر از ماماهای بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد می‌گوید: قشنگ‌ترین صدای زندگی برای ماماها شنیدن تپش قلب جنین است و هیچ لبخندی برای آنها زیباتر از لبخند مادر هنگام به آغوش گرفتن نوزادش نیست.
 
وی وجود شیفت‌های کاری زیاد را از مشکلات این حرفه برمی‌شمارد و می‌افزاید: ماما نحوه شیردادن را به مادران یاد می‌دهند اما چون بیشتر زمان خود را در سر کار هستند از این قضیه مستثنی هستند.
 
به گزارش ایسنا، «تیزآهنگی» کارشناس مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می‌گوید: خیلی خوشحالم که یک ماما هستم چون پاک‌ترین هدیه‌ی خداوند را به دست مادرها می‌دهم.
 
وی می‌افزاید: شغل مامایی قابل توصیف نیست و بهترین لحظه‌، زمانی است که یک مادر پس از سپری کردن درد زیاد و تولد فرزندش به ماما می‌گوید که خانم مراقب بچه‌ام باش.
 
این کارشناس مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی ادامه می‌دهد: اما ساختار فیزیکی بیمارستان و کمبود نیروی ماما در بیمارستان‌ها سبب شده تا ماماهای ما با مشکلاتی چون شیفت‌های نامتعارف و خستگی مواجه شوند.
 
تیزآهنگی خاطرنشان می‌کند: نیروهای مامایی با توجه به مشکلاتی که دارند باید مورد توجه مسئولان قرار گیرند و حداقل این شغل جزو مشاغل سخت قرار بگیرد.
برچسب ها: ماما ، مامایی
ارسال به دوستان