۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۴۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۴۹۰۰
انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۳

استقبال فلسطینی ها از ورود روزنامه فتح به غزه

  واحد مرکزی خبر - مردم غزه از تصمیم جنبش حماس به لغو ممنوعیت توزیع یک روزنامه وابسته به جنبش فتح در نوار غزه استقبال کردند و امیدوارند این تصمیم به عملی شدن توافق آشتی ملی کمک کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، دولت حماس در غزه برای اولین بار و پس از گذشت هفت سال، اجازه داد نسخه های روزنامه القدس (وابسته به جنبش فتح) وارد نوار غزه شود، اما ممنوعیت توزیع روزنامه های «الایام» و «الحیاة الجدیده» هنوز پابرجا ست. در مقابل، تشکیلات خودگردان هنوز توزیع روزنامه های وابسته به حماس در کرانه باختری را آزاد نکرده است.

شهدی الکاشف خبرنگار این شبکه با تهیه گزارشی درباره این مسئله گفت: پس از ورود روزنامه القدس به شهر غزه، روزنامه فروشان بلا فاصله این روزنامه را برای فروش به مردم عرضه کردند.

یکی از شهروندان فلسطینی ساکن غزه در این باره گفت:« امیدواریم این مسئله نشانه حسن نیت در
راه آشتی باشد، البته این آشتی با اجازه انتشار یک روزنامه عملی نمی شود».

شهروند دیگری خاطرنشان کرد:« هربار توافق می شود و در مصر، قطر و عربستان دیدارها بین دو طرف فلسطینی صورت می گیرد، اما نتیجه ای ندارد. امیدواریم این بار پیشرفتی در توافق آشتی ملی حاصل
شود و اوضاع روند خوبی داشته باشد».

شهدی الکاشف در ادامه افزود: محدویت رسانه ها و بستن روزنامه ها در غزه و رام الله یکی از پیامدهای دودستگی گروه های فلسطینی است. جنبش حماس اعلام کرد گامهای مهمی در راه پایان دادن به این دودستگی برداشته است، اما منتظر اقدامات مشابه از طرف جنبش فتح است.

ایهاب الغصین سخنگوی جنبش حماس در این باره گفت:«ما این اقدامات را یکجانبه انجام می دهیم اما تاکنون کرانه باختری اقداماتی مشابهی انجام نداده است. هنوز نهادها(ی وابسته به حماس) بسته اند و روزنامه بسته است بازداشت (اعضای حماس) در کرانه باختری ادامه دارد. ما این مسائل را به مانع تبدیل نخواهیم کرد و فقط منتظر می مانیم تا طرف مقابل، اقدامات مشابهی انجام دهد».

خبرنگار این شبکه همچنین تصریح کرد: ناظران سیاسی نگرانند اگر دو طرف آشتی ملی در اجرای آن تعلل کنند، این توافق از بین برود.

یک تحلیلگر سیاسی خاطرنشان کرد:« تعلل وجود دارد و هر دوطرف اقدامات طرف مقابل را می سنجد.

به معنای این که اگر یکی از دوطرف آشتی ملی با توزیع روزنامه طرف دیگری موافقت کند، طرف مقابل به اقدام مشابهی دست خواهد زد. البته باید این اقدامات با سرعت بیشتری انجام شود».

خبرنگار این شبکه در پایان گفت اوضاع وخیم اقتصادی نوار غزه به کاهش میزان فروش روزنامه ها منجر شده است، اما روزنامه ها هنوز نمادی از آزادی بیان به شمار می روند.
برچسب ها: فتح ، غزه ، فلسطین
ارسال به دوستان
ویدیویی متفاوت از جنگنده F۱۴ نیروی هوایی ایران در نمایشگاه هوایی کیش (فیلم) یک روحانی افغان: ایران از افغانستان ضربه مهلک می‌خورد (فیلم) تولد 80 سالگی مردی که 51 سال پیش بالاتر از پروین، حجازی و قلیچ خانی به‌عنوان بازیکن سال ایران انتخاب شد (+عکس) همدان پیشتاز در ساخت نیروگاه‌ های خورشیدی اولین اطلس کیهانی اقلیدس منتشر شد(+عکس) اسلحه کمری جولانی در دیدار رسمی ؟(عکس) زمان منفی دیگر فقط یک تئوری نیست؛ دانشمندان شواهدی از آن به دست آوردند زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم)