۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۴۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۴۹۰۰
انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۳

استقبال فلسطینی ها از ورود روزنامه فتح به غزه

  واحد مرکزی خبر - مردم غزه از تصمیم جنبش حماس به لغو ممنوعیت توزیع یک روزنامه وابسته به جنبش فتح در نوار غزه استقبال کردند و امیدوارند این تصمیم به عملی شدن توافق آشتی ملی کمک کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، دولت حماس در غزه برای اولین بار و پس از گذشت هفت سال، اجازه داد نسخه های روزنامه القدس (وابسته به جنبش فتح) وارد نوار غزه شود، اما ممنوعیت توزیع روزنامه های «الایام» و «الحیاة الجدیده» هنوز پابرجا ست. در مقابل، تشکیلات خودگردان هنوز توزیع روزنامه های وابسته به حماس در کرانه باختری را آزاد نکرده است.

شهدی الکاشف خبرنگار این شبکه با تهیه گزارشی درباره این مسئله گفت: پس از ورود روزنامه القدس به شهر غزه، روزنامه فروشان بلا فاصله این روزنامه را برای فروش به مردم عرضه کردند.

یکی از شهروندان فلسطینی ساکن غزه در این باره گفت:« امیدواریم این مسئله نشانه حسن نیت در
راه آشتی باشد، البته این آشتی با اجازه انتشار یک روزنامه عملی نمی شود».

شهروند دیگری خاطرنشان کرد:« هربار توافق می شود و در مصر، قطر و عربستان دیدارها بین دو طرف فلسطینی صورت می گیرد، اما نتیجه ای ندارد. امیدواریم این بار پیشرفتی در توافق آشتی ملی حاصل
شود و اوضاع روند خوبی داشته باشد».

شهدی الکاشف در ادامه افزود: محدویت رسانه ها و بستن روزنامه ها در غزه و رام الله یکی از پیامدهای دودستگی گروه های فلسطینی است. جنبش حماس اعلام کرد گامهای مهمی در راه پایان دادن به این دودستگی برداشته است، اما منتظر اقدامات مشابه از طرف جنبش فتح است.

ایهاب الغصین سخنگوی جنبش حماس در این باره گفت:«ما این اقدامات را یکجانبه انجام می دهیم اما تاکنون کرانه باختری اقداماتی مشابهی انجام نداده است. هنوز نهادها(ی وابسته به حماس) بسته اند و روزنامه بسته است بازداشت (اعضای حماس) در کرانه باختری ادامه دارد. ما این مسائل را به مانع تبدیل نخواهیم کرد و فقط منتظر می مانیم تا طرف مقابل، اقدامات مشابهی انجام دهد».

خبرنگار این شبکه همچنین تصریح کرد: ناظران سیاسی نگرانند اگر دو طرف آشتی ملی در اجرای آن تعلل کنند، این توافق از بین برود.

یک تحلیلگر سیاسی خاطرنشان کرد:« تعلل وجود دارد و هر دوطرف اقدامات طرف مقابل را می سنجد.

به معنای این که اگر یکی از دوطرف آشتی ملی با توزیع روزنامه طرف دیگری موافقت کند، طرف مقابل به اقدام مشابهی دست خواهد زد. البته باید این اقدامات با سرعت بیشتری انجام شود».

خبرنگار این شبکه در پایان گفت اوضاع وخیم اقتصادی نوار غزه به کاهش میزان فروش روزنامه ها منجر شده است، اما روزنامه ها هنوز نمادی از آزادی بیان به شمار می روند.
برچسب ها: فتح ، غزه ، فلسطین
ارسال به دوستان
سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است