۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۵۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۴-۰۲-۱۳۹۳
کد ۳۳۵۸۷۲
انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۴-۰۲-۱۳۹۳

هر ساله 60 هزار ایرانی زهر مار و عقرب را می‌چشند!

زارع ویرک‌آبادی ادامه داد: در هنگام نیش‌زدگی، زهر از طریق مایعات زیرجلدی یا زیرپوستی حرکت کرده و به سمت غدد لنفاوی می‌رود.
عضو هیات علمی بخش جانوران سمی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: ایران رتبه دوم جهان را در زمینه گزش جانواران سمی به خود اختصاص داده است .

به گزارش ایسنا، عباس زارع ویرک‌آبادی که درنشست مقابله با مارگزیدگی در موسسه‌ واکسن و سرم سازی رازی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: ایران بعد از کشور مکزیک بیشترین آمار مار و عقرب گزیدگی را در جهان دارد و طبق آمار وزارت بهداشت سالانه 250 هزار ایرانی مورد گزش جانوران سمی قرار می‌گیرند که از این تعداد 50 هزار مورد مربوط به عقرب گزیدگی و 10 هزار مورد نیز به مارگزیدگی اختصاص دارد.

وی افزود: عدم تحریک جانوران سمی و آشنایی با کمک‌های اولیه مهم‌ترین عامل در موارد مار و یا عقرب‌زدگی است.

زارع ویرک‌آبادی ادامه داد: در هنگام نیش‌زدگی، زهر از طریق مایعات زیرجلدی یا زیرپوستی حرکت کرده و به سمت غدد لنفاوی می‌رود.

وی عدم داشتن هیجان و دویدن را در هنگام نیش‌زدگی مهم عنوان کرد و گفت: در هنگام نیش‌زدگی هیجان را باید کنترل کنیم چراکه براساس آمار با کنترل هیجان در اثر گزش مرگ مصدوم به صفر می‌رسد.

عضو هیات علمی موسسه رازی اظهار کرد: دویدن نیز در هنگام گزش بسیار خطرناک است چراکه اگر فرد در هنگام گزش هیجان خود را کنترل کند حدود چهار ساعت دیرتر زهر وارد خون می‌شود که در این مدت زمان فرد مصدوم را می‌توانیم سریع به بیمارستان‌های مجهز به پادزهر انتقال دهیم.

زارع آگاهی دادن به مردم در این خصوص را مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به فصل گرما و بیشتر شدن گزش‌ها لازم است مردم آگاهی‌های لازم را درباره زهر مار و عقرب بدانند و در مواقع نیش‌زدگی نکات ایمنی را رعایت کنند.

وی دربخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به میزان تولید سالانه آمپول مار و عقرب گزیدگی در مؤسسه رازی اشاره کرد وگفت: سالانه 70 هزار ویال (آمپول) ضد عقرب گزیدگی و 40 هزار ویال مارگزیدگی درموسسه سرم سازی رازی تولید می شود.
برچسب ها: زهر مار ، عقرب ، گزیدگی
ارسال به دوستان