۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد ۳۳۵۹۲۳

اگر میوه دل‌تان را به درد آورد!

کسانی که به دلیل عملکرد نامناسب سیستم گوارشی بخصوص روده ها، تحمل هضم فیبر خام میوه را ندارند، بهتر است برای نفع بردن از فیبر و مواد مغذی میوه ها از کمپوت آن استفاده کنند زیرا فیبر میوه پخته، آبپز یا بخارپز شده در مقایسه با فیبر میوه تازه بهتر هضم و تحمل می شود.
بسیاری از افراد وقتی میوه می‌خورند دچار نفخ و دل‌درد شدید می‌شوند و همین عامل موجب شده که انواع میوه‌ها را از برنامه غذایی روزانه‌شان حذف کنند و اغلب این پرسش را دارند که اگر بخواهند از خواص تغذیه‌ای و فیبری میوه‌ها بهره‌مند شوند ضمن این‌که دچار مشکلات گوارشی نشوند باید چه کار کنند‌؟

میوه به دلیل آن که سدیم، چربی و کلسترول ندارد و در مقابل، فیبر و مواد مغذی ارزشمندی دارد مصرف روزانه سه تا چهار واحد آن به تمام گروه های سنی توصیه می شود.

لازم است بدانید هر واحد میوه معادل یک عدد میوه متوسط همچون سیب، پرتقال، هلو، لیمو شیرین و موز، نصف گریپ فروت، یک برش هندوانه، یک چهارم طالبی، سه چهارم لیوان آبمیوه، نصف لیوان میوه های ریز مثل توت، انگور و انار، نصف لیوان کمپوت و یک چهارم لیوان خشکبار مانند انواع برگه، کشمش، توت و انجیر خشک است.

کسانی که به دلیل عملکرد نامناسب سیستم گوارشی بخصوص روده ها، تحمل هضم فیبر خام میوه را ندارند، بهتر است برای نفع بردن از فیبر و مواد مغذی میوه ها از کمپوت آن استفاده کنند زیرا فیبر میوه پخته، آبپز یا بخارپز شده در مقایسه با فیبر میوه تازه بهتر هضم و تحمل می شود.

آن دسته از میوه هایی را هم که نمی توان کمپوت کرد یا طبع سردی دارند همچون انواع میوه های تابستانی بهتر است بسیار رسیده و شیرین باشند و بافت سفت و کال و مزه ترش نداشته باشند. البته مصرف زنجبیل، زیره سبز، عسل و نبات پس از مصرف این نوع میوه ها توصیه شده است.

کدام روش فرآوری میوه بهتر است؟


اما شاید برایتان این پرسش مطرح شود که با خشک کردن، کمپوت کردن، رنده کردن، مربا یا مارمالاد کردن و آبگیری میوه ها هم می توان از فیبر و ریزمغذی ها، به اندازه میوه خام و تازه بهره مند شد؟

• معمولا برای هضم راحت فیبر میوه ها، از کمپوت استفاده می شود. در این روش ویتامین های گروه B و C میوه کم اثر، اما سایر ویتامین ها و املاح موجود در میوه به شرط آن که همراه با آب کمپوت مصرف شود قابلیت بهره وری دارد.

• میوه های خشک شده ویتامین قابل توجهی ندارند و فقط فیبر و درصدی پتاسیم و منیزیم دارند. بنابراین اگر بخواهید تنها از فیبر میوه ها بهره مند شوید، ضمن این که دچار علائم گوارشی همچون ترش کردن و ریفلاکس نشوید روزانه به مقدار توصیه شده از انواع برگه های خشک شده میوه استفاده کنید.

• رنده کردن میوه فقط شکل فیزیکی میوه را تغییر می دهد و بیشتر افرادی که قدرت جویدن و آسیاب کردن میوه را ندارند از این روش استفاده می کنند. لازم است بدانید میوه پوره یا رنده شده در معرض هوا به سرعت ویتامین های خود را از دست می دهد. پس پوره را تازه به تازه تهیه کنید.

• اغلب آبمیوه ها معمولا بدون فیبر هستند، ولی حاوی آب، املاح و ویتامین های محلول هستند، ولی نه به اندازه خود میوه. پس اگر هدف شما از خوردن آب میوه، دریافت فیبر است، سخت در اشتباهید.

• مربا و مارمالاد هرگز جای میوه خام را نمی گیرد و تنها یک منبع پرانرژی با شکر زیاد و حداقل فیبر است.

جام جم آنلاین
برچسب ها: میوه ، نفخ ، دل درد
ارسال به دوستان