۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۳۷۷۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۰۴-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۳۷۷۲۹
انتشار: ۱۷:۱۰ - ۰۴-۰۳-۱۳۹۳

سیگاری‌ها 7 برابر غیر سیگاری‌ها به سرطان مثانه دچار می‌شوند ‌

دکتر علیرضا گلشن: متأسفانه افزایش مصرف سیگار در ایران به ویژه در سنین پائین موجب کاهش سن ابتلا به تومور مثانه شده است و افرادی که یک بار به این سرطان مبتلا شدند شانس بیشتری برای ابتلای دوباره به آن را دارند.
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی و جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: مصرف سیگار شایع‌ترین و مهم‌ترین علت ابتلا به سرطان مثانه است که اگر مصرف آن با مصرف مواد مخدر همراه شود خطر ابتلا به چند برابر افزایش می‌یابد.
 
به گزارش ایسنا، دکتر «علیرضا گلشن» افزود: متأسفانه افزایش مصرف سیگار در ایران به ویژه در سنین پائین موجب کاهش سن ابتلا به تومور مثانه شده است و افرادی که یک بار به این سرطان مبتلا شدند شانس بیشتری برای ابتلای دوباره به آن را دارند.
 
وی سرطان مثانه را جزو سرطان‌های شایع مجاری ادرار دانست و گفت: درصد ابتلا به سرطان مثانه در مردان بیش از زنان است و با وجود آن که بیشتر افراد در سنین بیشتر از 40 سال به این بیماری دچار می‌شوند اما بروز این بیماری در سنین کم هم مشاهده می‌شود.
 
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار وجود خون در ادرار را شایع‌ترین علامت سرطان مثانه برشمرد و افزود: مشاهده حتی یک بار خون بدون علامت دیگر در ادرار باید جدی گرفته شود و علت آن توسط پزشک متخصص بررسی شود.
 
گلشن یادآور شد: انجام سالیانه آزمایش ادرار ضروریست چون گاهی اوقات میزان خون به قدری کم است که با چشم مشاهده نمی‌شود و فقط در آزمایش‌ها و به شکل میکروسکوپی قابل تشخیص است بنابراین بهتر است همه‌ی افراد بالای 40 تا 50 سال سالانه یکبار با انجام آزمایش ادرار از میزان عملکرد کلیه و دیگر اختلالات مجاری اداری خود آگاهی شوند.
 
وی تصریح کرد: وجود خون در ادرار همیشه علتی بر ابتلا به سرطان مثانه نیست و شایع‌ترین علت آن سنگ‌های کلیوی، عفونت‌های ادراری و تنگی مجاری ادرار و بیماری‌های پروستات است، اما بعلت خطرناک بودن و عواقب جبران‌ناپذیر تومور مثانه، مراجعه به‌هنگام و بررسی کامل علت این علامت لازم و ضروری بنظر می‌رسد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی سوزش و تکرر ادرار را از علائم این نوع سرطان دانست و گفت: این بیماری اگر دیر تشخیص داده شود متأسفانه می‌دهد و فرد با کاهش وزن شدید مواجه می‌شود.
 
گلشن اظهار کرد: این بیماری در مشاغلی که با مواد پلاستیکی و چرم‌سازی سر و کار دارد هم‌چنین در افرادی که در کارخانجات رنگ سازی، پتروشیمی و نظایر آن مشغول به کار هستند بیش از دیگر گروه‌ها مشاهده می‌شود.
 
وی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین مسأله در سلامت مجاری اداری رعایت بهداشت، شست‌وشوی مکرر و پیشگیری از عفونت است و پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان در ابتلا به سرطان مثانه نقشی ندارد.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با بیان اینکه سرطان مثانه دارای دو مرحله سطحی و پیشرونده است، گفت: اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به راحتی با کمک روش‌های کنونی درمان بهبودی کامل حاصل می‌شود.
 
گلشن افزود: اگر سرطان مثانه دیر تشخیص داده شود فرد وارد مرحله پیشرفته می‌شود و ممکن است تومور کل مثانه را درگیر کند که درمان‌های سطحی در این موارد پاسخگو نیست و در نهایت باید مثانه بطور کامل خارج شود.
 
وی تصریح کرد: مصرف مایعات فراوان، تحرک کافی، ورزش منظم، مصرف نکردن سیگار و مواد مخدر، بررسی سالیانه به ویژه در افراد بالای 40 سال و دارای سابقه خانوادگی سرطان و افرادی که در مشاغل پرخطر هستند در پیشگیری از سرطان مثانه تاثیر بسزایی دارد.
برچسب ها: سیگار ، سرطان مثانه
ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)