۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۳۳۷۹۶۶
تعداد نظرات: ۴۹ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۰۵-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۳۷۹۶۶
انتشار: ۲۱:۰۲ - ۰۵-۰۳-۱۳۹۳

وزیر نفت احمدی نژاد در مصاحبه با فارس: بنزین پتروشیمی آلوده نیست؛ باید از دولت قبلی تشکر کرد

سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد و نماینده فعلی مجلس در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: به خاطر استرس شدیدی که درباره بنزین پتروشیمی به جامعه وارد کرده بودند و متاسفانه در زمانی که طبق فرمایشات آقای رئیس‌جمهور باید به جامعه و بازار آرامش داده شود یک موج ناامنی از داخل دولت به جامعه تزریق شده بود، کمیسیون انرژی تصمیم گرفت وارد این مسئله شده و ببیند اصل و واقعیت موضوع چیست.

وی افزود: دیروز یک جلسه سه ساعته داشتیم که از پالایش و پخش، محیط زیست، استاندارد، بازرسی کل کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و مراکز تحقیقاتی بخش خصوصی که مستنداتی در این زمینه داشتند دعوت شده بود، یعنی تقریبا تمام افرادی که در این مدت صحبت، اقدام یا مطالعاتی داشته‌اند در کمیسیون انرژی دعوت شدند و موضوع کاملا مورد کنکاش و مداقه قرار گرفت.

*4 سؤال کمیسیون انرژی از وزارت نفت درباره کیفیت بنزین

رئیس کمیسیون انرژی با بیان اینکه 4 سوال اساسی از وزارت نفت شد، اضافه کرد: سوال اول اینکه درباره کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه‌هایی که قدیمی هستند و بازسازی نشده‌اند توضیح دهند؛ دوم اینکه درباره کیفیت فرآورده پالایشگاه‌هایی که بازسازی شده و به سطح یورو 4 و یورو 5 رسیده است، سوم کیفیت فرآورده‌هایی که از پتروشیمی‌ها به دست می‌اید و همینطور کیفیت بنزین وارداتی توضیح دهند.

وی ادامه داد: مدیران قبلی پالایش و پخش را هم دعوت کردیم تا اطلاعات درباره بنزین و به خصوص نفت گاز تکمیل شود و جمع‌بندی کمیسیون به این ترتیب بود که موضوعات اصلی تعیین کننده کیفیت بنزین، آروماتیک، اکتان، گوگرد هستند که استاندارد یورو 4 بنزین را تا 1 درصد، آروماتیک را تا 35 درصد، گوگرد را تا ppm50 و اکتان را بالای 95 تعیین کرده است.

میرکاظمی افزود: آنچه در گذشته و در دوره اصلاحات انجام شده استاندارد یورو 2 را ملاک می‌دانسته‌اند و مثلا «بنزن» را تا 4.5 درصد هم قبول داشته‌اند و ابلاغیه این مطلب در کمیسیون وجود دارد و محیط زیست هم هیچ ایرادی نمی‌گرفته است.

وی توضیح داد: مصرف بنزین امروز کشور 70 میلیون لیتر است که 61 میلیون لیتر آن در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود، از این 61 میلیون لیتر 17 میلیون لیتر در دولت دهم به کیفیت یورو 4 ارتقا یافته است و دیگر پروژه‌های ارتقای کیفیت هم قبلا تعریف و اجرا شده‌اند که به تدریج هرچه جلوتر می‌رویم وارد مدار تولید می‌شوند.

*اگر بازسازی پالایشگاه‌ها به جای دولت دهم در دولت اصلاحات آغاز می‌شد سوخت کشور امروز پاک بود

وی تصریح کرد: اگر این بازسازی‌ها قبل از دولت قبل به خصوص در دوره اصلاحات انجام شده بود و به استاندارد یورو 2 اکتفا نمی‌کردند و بنزین محتوی 4.5 درصد «بنزن» و گوگرد 350 تا 400 ppm توزیع نمی‌کردند امروز فرآورده‌های کشور کاملا پاک بود کمااینکه گازوئیل با 10 هزار ppm گوگرد تولید می‌شده و الان هم توزیع می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه 6 میلیون لیتر بنزین از پتروشیمی‌ها دریافت کرده‌اند که با 61 میلیون لیتر پالایشگاه‌ها به 67 میلیون لیتر می‌رسد، گفت: تا مصرف 70 میلیون لیتری 3 میلیون لیتر کسری دارند و باید وارد کنند و البته در سال گذشته مصرف تقریبا معادل تولید بود و مشکل چندانی نداشتند.

وی اظهار داشت: جمع‌بندی‌ ما بر اساس اطلاعات ارائه شده به کمیسیون آن بود که بنزین دریافتی از پتروشیمی‌ها اکتان بالای 95 دارد و تا 104 هم رسیده است، «بنزن» آن به خصوص در پتروشیمی نوری که بخش اعظم بنزین پتروشیمی را تولید می‌کند زیر 2 درصد است و گوگرد آن هم تقریبا 50 ppm است و مشکلی نداشته است.

*حساسیت ایجاد شده روی بنزین پتروشیمی بیجا بود/آلایندگی بنزین پتروشیمی مشابه بنزین پالایشگاه‌های داخلی

وی اضافه کرد: نکته مهم در بحث‌های کمیسیون این بود که به جز 17 میلیون لیتر بنزین یورو 4 که «بنزن» آن زیر 1 درصد است، «بنزن» در بنزین بقیه پالایشگاه‌ها به طور متوسط حدود 2 درصد است؛ یعنی پالایشگاه‌هایی که بازسازی آنها به پایان نرسیده، درصد بنزنی مشابه درصد بنزن پتروشیمی‌ها دارند.

میرکاظمی تصریح کرد: بنابراین حساسیت ایجاد شده روی بنزین پتروشیمی‌ها بیجا بود چرا که اگر بحث سلامت مردم مطرح است در بخش اعظم بنزین پالایشگاه‌ها یعنی فاصله 61 میلیون لیتر تا 17 میلیون لیتر درصد بنزن استاندارد نیست و با یورو 4 همخوانی ندارد.

وی با بیان اینکه در مورد گازوئیل هم پالایشگاه‌های معمولی بین 5 تا 10 هزار ppm گوگرد دارد که آلایندگی وحشتناکی ایجاد می‌کند، گفت: تاکید کمیسیون این بود که بازسازی‌ها زودتر انجام شود و فرصت‌سوزی‌های دولت‌های قبل از دولت قبل یعنی دولت‌های هفتم و هشتم باید مورد رسیدگی قرار بگیرد که با چه دلیلی واردکننده بنزین شدند و کیفیت فرآورده‌ها را هم افزایش ندادند.

*آقایان بابت توزیع بنزین یورو 4 باید از دولت قبل تشکر کنند

وی افزود: در ابتدای دولت اصلاحات واردات بنزین نداشتیم اما وقتی دولت را تحویل دادند 25 میلیون لیتر واردات داشتیم و باید سوال شود در آن زمان که تحریم هم نبودیم چرا بازسازی و افزایش کیفیت فرآورده‌ها انجام نشد.

رئیس کمیسیون انرژی تاکید کرد: آقایان امروز باید از دولت قبل تشکر کنند که همت کرد و بازسازی پالایشگاه‌ها را آغاز کرد که امروز آقایان یکی یکی از آنها بهره‌برداری می‌کنند و اعلام می‌کنند در تهران و دیگر شهرها بنزین یورو 4 توزیع می‌کنند و باید قدرشناس باشند که سرمایه‌گذاری قابل توجهی در دولت قبل به خصوص در دولت دهم در پالایشگاه‌ها انجام شد.

*محیط زیست چطور بدون آزمایش درباره آلایندگی بنزین اظهار نظر کرده است؟/بنزین وارداتی حتی یورو 2 هم نبوده است

وی در ادامه گفت: نکته مهم دیگر جلسه کمیسیون آن بود که محیط زیست و استاندارد هیچ گونه آزمایشی روی بنزین‌ها انجام نداده‌اند و اعضای کمیسیون به اتفاق آقایان را مورد سوال قرار دادند که وقتی نمونه نگرفته‌اید چطور درباره آلایندگی بنزین پتروشیمی‌ اظهار‌نظر کرده‌اید یعنی استاندارد و محیط زیست اصلا هیچ نمونه‌ای نگرفته بودند و می‌گفتند ما تجهیزات نداریم که به آنها گفتیم می‌توانید از تجهیزات خود نفت یا دانشگاه‌ها استفاده کنید.

میرکاظمی اضافه کرد: نکته دیگر آن بود که بنزین وارداتی بر اساس گزارش مدیران سابق پالایش و پخش حتی یورو 2 هم نبوده است و از یورو 2 آلاینده‌تر بوده است اما وقتی از استاندارد و محیط زیست پرسیدیم گفتند، مسئولیتی درباره بنزین نداریم.

وی تصریح کرد: همان جا کمیسیون اعلام کرد اگر قرار باشد بنزین وارد شود همانطور که وزارت نفت قول داده باید یورو 4 باشد و در ثانی استاندارد مکلف به نمونه‌گیری و اعلام نتایج آن در کشور است.

وی افزود: محیط زیست نیز مکلف به نمونه‌گیری است و اگر این کار را نکنند در اجرای ماموریت خود کوتاهی کرده‌اند و در عین حال اگر شرح وظایف سازمان استاندارد را بخوانید گفته شده که هر نوع وارداتی باید به تائید استاندارد برسد.

رئیس کمیسیون انرژی اظهار داشت: این نهادها ماموریت پیدا کردند این کار را انجام دهند و از این به بعد نمی‌توانند بگویند ما مسئولیتی نداریم، از آنها پرسیدیم چطور مصاحبه می‌کنند در حالی که می‌گویند مسئولیتی در این حوزه ندارند؟

*محیط‌زیست چرا روی آلایندگی شدید گازوئیل حساسیت ندارد؟

وی ادامه داد: نکته دیگر مورد اشاره آن بود که اگر سلامتی مردم مهم است مسئولان محیط زیست روی گازوئیل توزیعی در کشور حساسیتی ندارند چنانکه رسما اعلام شده دلیل اصلی آلایندگی در کشور نفت گاز است و سهم آن در آلایندگی قطعا از بنزین بیشتر است.

وی با تاکید بر اینکه نوع برخورد محیط زیست این برداشت را تقویت می‌کند که یک کار سیاسی در حال انجام است، اضافه کرد: نظر بعضی آقایان هم این بود که وقتی افراد سیاسی به مسئولیت محیط زیست یا نفت گمارده می‌شوند کارها را سیاسی می‌کنند و این به نظر ما درست نیست.

میرکاظمی تصریح کرد: وقتی 6 میلیون لیتر از 70 میلیون لیتر مصرف را اینگونه داغ و بزرگ می‌کنیم و اطلاعاتی به جامعه می‌‌دهیم که درست نیست و واقعیت را نمی‌گوییم یا تنها بخشی از اطلاعات را می‌دهیم و بخشی را کتمان می‌کنیم و بخشی را هم که می‌دهیم در آن اغراق و مبالغه می کنیم وظیفه کمیسیون انرژی مجلس ورود به این مسئله بود و بررسی کمیسیون انرژی مجلس نشان داد بنزین تولیدی پتروشیمی نوری که عمده‌ بنزین پتروشیمی را تولید می‌کند محتوی بنزن 2 درصد و معادل پالایشگاه‌های قدیمی کشور است که بازسازی نشده‌اند، اما سایر مشخصات آن مناسب بود و قابل استفاده به عنوان اکتان افزا است؛ کما‌اینکه این بنزین‌ با دیگر بخش‌ها مخلوط می‌شود و بعد از اختلاط باید از آن نمونه‌گیری کرد چرا که این بنزین مستقیما مصرف نمی‌شود.

*اغلب ادعاهای مطرح شده درباره بنزین سیاسی بود

وی با بیان اینکه این بررسی نشان داد بسیاری از ادعاهای مطرح شده غیرکارشناسی و بیشتر سیاسی و تبلیغاتی است، اضافه کرد: جمع‌بندی ما این بود که اگر وزارت نفت به هر دلیلی می‌خواهد بنزین وارد کند، چرا در جامعه التهاب ایجاد می‌کند و اخباری را منتشر می‌کند که واقعیت ندارد و اگر محیط زیست نگران سلامتی مردم است چرا روی گازوئیل که آلایندگی به مراتب بالاتری دارد حساس نمی‌شود یا روی فاصله 61 میلیون لیتر و 17 میلیون لیتر که بنزین پالایشگاه‌های قدیمی است و در مواردی حتی یورو 2 هم نیست حساسیت نشان نمی‌دهد؟ و نکته مهم‌تر آنکه وقتی محیط زیست نمونه نگرفته است چگونه درباره آن اظهار‌نظر می‌کند؟

وی تاکید کرد: توصیه ما این بود که باید آرامش را به جامعه برگردانند، التهاب ایجاد نکنند، اطلاعات خلاف واقع ندهند و اگر روزی تحریم به جایی رسید که نتوانستند 10 میلیون لیتر بنزین ووارد کنند روی آن را داشته باشند که دوباره از پتروشیمی‌ها کمک بگیرند.

رئیس کمیسیون انرژی اضافه کرد: به آقایان هم گفته شد اگر می خواهید بنزین وارد کنید ضرورتی نداشت که تولید بنزین پتروشیمی را که یک کار جهادی بود تخریب کنید.

*در شرایط تحریم حتی دوستانمان هم به ما بنزین نمی‌فروختند

وی ادامه داد: می‌دانید که در ابتدای دولت دهم تولید بنزین 44 میلیون لیتر بود و متاسفانه کیفیت پایینی داشت و 22 میلیون لیتر بنزین وارد می‌شد تا با اختلاط با بنزین داخلی آن را به سطح استاندارد قابل مصرف برساند اما واردات 22 میلیون لیتر به صفر رسید و حتی کشورهایی که با ما دوست بودند مانند چین و ونزوئلا و ترکیه یک لیتر بنزین به ما نمی‌فروختند چون آمریکا آنها را تهدید کرده بود که اگر به ایران بفروشید اجازه فروش بقیه بنزین را به شما نمی‌دهم و کشتی‌هایی که به سمت ایران برود را هم توقیف می‌کنم.

وزیر اسبق نفت تصریح کرد: تولید بنزین پتروشیمی به صورت جهادی در آن شرایط انجام شد و مقام معظم رهبری دوبار در سخنرانی‌ها از این کار ارزنده و شایسته تقدیر کردند اما عده‌ای افراد سیاسی با دادن اطلاعات غلط به جامعه نباید این کار را تخریب کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه بعضی دیگر از مسئولان هم بدون گرفتن اطلاعات کامل به این مسئله دامن زدند اما وقتی با آنها صحبت شد متوجه شدند اطلاعات غلطی به آنها منتقل شده است؛ ما هم گزارش و مستندات را در کمیسیون ضبط و نگهداری می‌کنیم و هر جا لازم باشد آن را در اختیار مسئولان و رسانه‌ها خواهیم گذاشت.

وی تاکید کرد: توصیه ما این است همانطور که آقای رئیس‌جمهور مرتب توصیه به آرامش می‌کنند، افراد سیاسی که در مسند دولتی قرار گرفته‌اند کار سیاسی نکنند و به فعالیت تخصصی بپردازند.

*دولت را بدون واردات بنزین تحویل گرفتند و با واردات 25 میلیون لیتر تحویل دادند/بنزین ابزار پیروزی اوباما شده بود

میرکاظمی ادامه داد: اگر امروز آقایان میراث خوار دولت قبل هستند و بنزین یورو 4 توزیع می‌کنند باید از زحمات گذشتگان قدردانی کنند و ابراز تاسف کنند از 8 سالی که فرصت‌سوزی کردند و به کیفیت و کمیت تولید بنزین حتی دست هم نزدند و دولت را بدون واردات بنزین تحویل گرفتند و با واردات 25 میلیون لیتر در روز تحویل دادند.

وی تصریح کرد: کشور را به نقطه‌ای رساندند که در سال 88 تحریم بنزین تبدیل به ابزار پیروزی برای اوباما و وزیر خارجه‌اش شده بود و چندین بار صراحتا گفتند با تحریم بنزین ایران را به پای میز مذاکره می‌کشانند اما امروز افراد سیاسی می‌خواهند آن کار جهادی را لجن‌مال کنند.

*ارائه اطلاعات دروغ درباره بنزین ادامه پیدا کند تحقیق و تفحص را آغاز می‌کنیم

رئیس کمیسیون انرژی تاکید کرد: اگر ارائه اطلاعات دروغ ادامه پیدا کند با تشکیل کمیته‌ای در مجلس بحث تحقیق و تفحص در عملکرد 20 ساله پالایش و پخش را آغاز می‌کنیم و به مردم گزارش می‌دهیم در کدام مقطع چه کسانی کوتاهی کردند و مسببان اصلی مشکلات کشور در فرآورده‌های نفتی چه کسانی هستند تا امروز هم کسانی میراث‌خوار دولت قبل شوند و همزمان در موضع طلبکار هم بنشینند و اطلاعات خلاف واقع به مردم ارائه کنند.

وی اظهار داشت: چنین کاری قطعا منطقی نیست و اگر می خواهند بنزین وارد کنند صراحتا به مردم بگویند و دلیل اقتصادی برای آن بیاورند؛ سیاسی کردن این مسئله نشأت گرفته از ذهن‌های سیاسی است که بر مسند نهادهای تخصصی در نفت و محیط زیست تکیه زده‌اند.

وی ادامه داد: به آنها تذکر جدی می‌دهیم که دست از سیاسی‌کاری بردارند و منافع ملی را به صورت ریشه‌ای و اصولی و تخصصی و کارشناسی و نه سیاسی دنبال کنند.

میرکاظمی گفت: این سوال هم مطرح است که آیا برای واردات بنزین به قانون نیاز دارند یا نه چرا که بهای پرداختی به پتروشیمی‌ها از محل تولید بوده و بخشی نیز به صورت تحویل مواد اولیه به آنها تسویه حساب شده است اما برای واردات باید بخشی از پول صادرات را بردارند چنانکه معادل 6 میلیون لیتر بنزین پتروشیمی‌ها به آنها سوخت و مواد اولیه تحویل می‌دادند اما واردات باید از محل پول صادرات انجام شود.

وی اضافه کرد: کمیسیون نامه‌ای تنظیم کرده و از معاونت قوانین مجلس درباره این مجوز سوال پرسیده است.

وی در پایان گفت: کمیسیون انرژی از دولتی‌ها خواست مستندات خود را ارائه کنند و در جلسه بعد هم مسئولان دستگاه‌ها به جای کارشناسان حضور پیدا کنند تا به جمع‌بندی برسیم.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۵۵
غیر قابل انتشار: ۱۶۰
ناشناس
Netherlands
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
5
209
استاندارد یورو 4 "بنزن" تا 1% رو تعیین کرده و نه "بنزین"
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
داداش من اشتباه تایپیه، مقصر عصرایرانه
جهت اطلاع !!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
تحقیق تکاندهنده دانشگاه شریف درباره کیفیت بنزین داخلی
تحقیق دانشگاه شریف: نتايج تكان‌دهنده تحقیق درباره کیفیت بنزين و گازوئيل داخلی و تاثیر آن بر آلودگی هوا

نتایج تحقیقات دانشگاه صنعتی شریف درباره سوخت معمولی و یورو 4 نمونه‌برداری شده از 10 جایگاه سوخت‌رسانی در تهران نشان می‌دهد کیفیت نمونه‌های بنزین و دیزل گرفته‌شده با استانداردهای موجود فاصله دارند.

تحقیقات انجام‌ شده در دانشگاه صنعتی شریف حاکی از آن است که میزان گوگرد موجود در بنزین و دیزل نمونه‌برداری شده از 10 جایگاه سوخت‌رسانی در تهران که شامل بنزین و دیزل معمولی و نیز سوخت معرفی‌شده تحت عنوان یورو 4 هست به شدت با استانداردهای تعریف‌شده فاصله دارد. این میزان در بنزین معمولی و یورو 4 تا 20 برابر و در دیزل تا بیش از 800 برابر میزان استاندارد بوده است.

وحید حسینی - سرپرست این تحقیق گفت: از آنجا که آلاینده بحرانی هوای تهران عمدتاً ذرات معلق با اندازه کوچک‌تر از 2.5 میکرون است، لازم است توجه ویژه‌ای به این آلاینده معطوف شود. آلاینده ذرات معلق عمدتاً ناشی از احتراق دیزل، احتراق ناقص، واکنش‌های شیمیایی اتمسفریک و نهایتاً منشأ طبیعی است که بخش عمده‌ای از این ذرات از احتراق دیزل حاصل می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه صنعتی شریف، گوگرد موجود در سوخت‌ها در این سطح بالا علاوه بر آلایندگی بسیار شدید هوا، موجب آسیب جدی به تجهیزات کنترل و کاهش آلایندگی در موتورهای بنزینی نیز می‌شود. وجود این میزان گوگرد در سوخت، موجب کاهش عمر مبدل‌های آلایندگی که عمدتاً دارای مواد کاتالیستی حساس به گوگرد هستند، می‌شود.

حسینی با وجود آنکه اصلاح همزمان سوخت و خودرو را برای تأثیرگذاری در کاهش آلودگی هوا ضروری می‌داند، در این‌باره اظهار داشت: در چنین شرایطی استفاده از تجهیزات کاهش آلودگی در خودرو عملا هیچ فایده‌ای ندارد چرا که کیفیت پایین سوخت و سطح گوگرد بالا باعث تخریب تجهیزات کنترل آلودگی می شود.

وی به عنوان مثال استفاده از فناوری کاملاً روزآمد و بسیار پیشرفته فیلترهای دوده را در خودروهای دیزل توصیه می‌کند و می‌افزاید این فناوری در بسیاری از جاهای دنیا مورد استفاده قرار گرفته و بسیاری از تولیدکنندگان خودروهای سواری و سنگین دیزل این فیلترها را به عنوان تجهیزات استاندارد روی خودرو نصب می‌کنند. امکان نصب این فیلترها بر خودروهای دیزل تولید شده نیز وجود دارد؛ اما مشکل اساسی اینجاست که فناوری مورد استفاده در این فیلترها نیاز به استفاده از سوخت دیزل با سطح گوگرد کمتر از 10 قسمت در میلیون دارد که هنوز در ایران در دسترس نیست.

حسینی در خصوص نمونه‌های پس از سال 1390، اظهار داشت: هرچند نمونه های بعدی در پایان سال 1391 کاهش قابل ملاحظه ای در سطح گوگرد سوخت بنزین و دیزل را نشان می دهد، ولی باید توجه کرد که هنوز با سطح استاندارد یورو 4 فاصله وجود دارد. ضمن اینکه، سوخت بی کیفیتی که پیش از این در خودروها مورد استفاده قرار گرفته عمر تجهیزات کاهش آلایندگی را به زوال رسانده است و صدمه قبلا ایجاد شده است.

در تحقیقات دانشگاه صنعتی شریف، نمونه‌های بنزین و دیزل توزیع‌شده در 10 جایگاه شهر تهران از میانه سال 1390 تا دی ماه سال 1392 بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد در نمونه‌های سال 1390 میزان گوگرد سوخت دیزل به بیش از 8000 قسمت در میلیون (ppm) می‌رسد که بسیار بالاتر از حد استاندارد دیزل پاک 10 میلیون در قسمت است. این روند در سال گذشته تغییری نکرده است.

همچنین بررسی نمونه‌های بنزین سال 1390 سطح گوگرد بنزین را در حدود 180 قسمت در میلیون نشان می‌دهد. این میزان نیز از حد استاندارد که 10 قسمت در میلیون به شمار می آید، بسیار فراتر رفته است. جالب آنکه میزان گوگرد در بنزین‌های سوپر، یورو 4 و معمولی در سال ۹۰ تفاوت چندانی با یکدیگر نمی‌کنند؛ اما در سال جاری با بهبود کیفیت بنزین یورو 4 و سوپر، سطح گوگرد در آن‌ها به کمی بیشتر از 20 قسمت در میلیون می‌رسد که البته این میزان نیز حداقل 2 برابر میزان استاندارد است.

در میزان گوگرد بنزین معمولی نسبت به سال‌های 90 و 91 تغییری مشاهده نمی‌شود. تحقیق مذکور نشان می‌دهد محتوای بنزن (ترکیب حلقوی معطر که جزو مواد سمی و احتمالاً سرطان زا محسوب می‌شود) در نمونه‌های مختلف بنزین بجای حد 1 درصد حجمی استاندارد بین 1.8 تا 2.9 درصد حجمی نوسان می‌کند.

این عدد تنها در نمونه‌های بنزین یورو 4 سال 92 به میزان زیادی کاهش‌ یافته و به شرایط استاندارد رسیده است. بنزن ماده‌ای است که باعث افزایش عدد اکتان بنزین می‌شود اما حدود مجاز استاندارد، به دلیل تبعات سلامتی، استفاده از این ماده را محدود می‌کنند.

در سال 2000 توسط بانک جهانی اعلام شد، آلودگی هوا در ایران سالانه جان 4500 نفر را می‌گیرد. همچنین سازمان بهداشت جهانی به تازگی هوای آلوده شهری را جزء گروه 1 ترکیبات سرطان‌زا اعلام کرد و آن را هم‌ردیف مواد بسیار خطرناک هسته‌ای از قبیل پلوتونیوم به عنوان موادی که بدون شک سرطان‌زا هستند، قرار دارد.

به گفته حسینی، کنترل آلودگی هوا تنها از مبدأ تولید آلاینده‌ها امکان‌پذیر است. وی دراین‌باره می‌گوید: اگر آلودگی وارد هوا بشود دیگر نمی‌توان کاری کرد. اتمسفر دارای جرم و انرژی بسیار بالایی است که دخل و تصرف بشری در آن امکان پذیر نیست و همانند تمام برنامه های موفق دنیا باید از تولید آلایندگی جلوگیری شود.

وی همچنین از بی‌توجهی خودروسازها به فناوری EOBD و عدم استقرار آن همزمان با استقرار سطح آلایندگی یورو 4 انتقاد کرد. این فناوری موجب می‌شود چنانچه کارکرد عادی موتور خودرو به نحوی مختل شود که باعث افزایش آلایندگی خودرو شود چراغ هشدار به راننده روشن‌شده و ضمناً میزان رانندگی در این وضعیت ثبت می‌شود.

در آینده‌ای نه چندان دور باید از این سیستم به عنوان جایگزین معاینه فنی خودروها استفاده شود؛ اما خودروسازان به دلایل اقتصادی از استقرار این سامانه طفره رفته‌اند.

وی همچنین بر لزوم توجه همزمان به حوزه‌های خودروهای سواری، سنگین و موتورسیکلت برای اثربخشی اقدامات صورت گرفته علیه آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: بنا بر تحقیقات انجام شده در سطح جهان سرمایه گذاری برای کنترل آلودگی هوا 30 برابر آنچه خرج می‌شود بازگشت سرمایه دارد و فعالیت در این زمینه به اقتصاد کشور نیز کمک می‌کند. البته سرمایه برگشتی عمدتا به صورت جلوگیری از مرگ و میر و برداشتن بار از دوش سیستم بهداشت و درمان کشور خواهد بود.

برای انجام این تحقیق که با حمایت شرکت کنترل کیفیت هوا وابسته به شهرداری تهران انجام شده است 10 جایگاه سوخت‌رسانی در کشور که شامل جایگاه‌های اعلام‌شده توزیع بنزین یورو 4 نیز بوده است در بازه‌های زمانی چندماهه نمونه‌برداری شده و برای آزمایش به یک آزمایشگاه معتبر و بی‌طرف در خارج از کشور فرستاده شده است.

سرپرست این تحقیق در این‌باره، اعلام کرد: باید در نظر داشت کیفیت سوخت توزیع شده در کشور در زمان‌های مختلف و بسته به پالایشگاه تولید کننده متفاوت است و نتایج این تحقیق با افزایش جامعه آماری دقیق‌تر خواهد شد. از نتایج این چند نمونه محدود نمی توان برای کیفیت کل سوخت توزیع شده در جایگاه ها قضاوت کرد. هر چند سیستم توزیع سوخت با کیفیت و زنجیره تامین سوخت نیز باید بازنگری و اصلاح شود تا سوخت بی کیفیت و سوخت با کیفیت در مراحل مختلف انتقال با هم مخلوط نشوند.



منبع: مهر
محمد رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
21
572
هوای پاک تهران خود گواه عدم استفاده دولت محترم دکتر روحانی از بنزین آلوده پتروشیمی ها می باشد.
شما بهتره به دلواپسیتان برسید! و کارهای بزرگ را به مردان بزرگ بسپارید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
آفرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
سال 81 زمانی که خانم ابتکار مدیر محیط زیست و زنگنه وزیر نفت بود بنزین ها مصرفی دارای 5 درصد بنزن بود ولی صداشون در نیومد ... چرا حالا معترض شده اند الله علم
یحیی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
16
529
آقای میرکاظمی شما باید به مردم پاسخ بدی و الان متهم ردیف اولی, بعد داری به دولت خاتمی گیر میدی؟ شما در 8 سال چه کردی واسه بنزین؟
وقتی یک بی تجربه و بی تخصص میشه وزیر نفت بیش از اینم انتظار نیست....
پاسخ ها
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
خب سازمان محیط زیست آزمایش انجام بده تا اینقد ادا در نیارند سیاسیون.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
12
301
یا ایشان بیسواد است یا من شیمیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
فکر کنم عجولانه نوشتید :)
امید
Germany
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
13
392
نکته جالبش میدونی چیه؟
اینکه ایشون از سیاسی کاری در طرح این موضوع به شدت انتقاد کرده!
اما
بعدش میگه " اگر بازسازی پالایشگاه‌ها به جای دولت دهم در دولت اصلاحات آغاز می‌شد سوخت کشور امروز پاک بود"

منتظر محاکمه ی شما به عنوان مقصر در از بین بردن سلامتی مردم هستیم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
احسنت. ايشان در برابر تك تك مردم و فرزندان اين كشور باسخكو باشند.
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
11
300
آقای میر کاظمی "شما" در جایگاهی نیستی که بفرمایید سیاسیون برجایگاه تخصصی محیط ریست و نفت تکیه زدند.!!!گفتند این ملت حافظه تاریی نداره اما نه اونقدر که فراموشش بشه محیط زیست و نفت رو چطور تحویل گرفتید و چه طور تحویل دادید. بی زحمت ذست پیشم نگیرید به تهدید کردن که تحقیق و تفحص می کنیم.البته ما هم امیدواریم تحقیق و تفحص از همه مسئولین از 1/1 تا همین امروز بشه و عدالت اجرا بشه نه به حاطر انتقام. به خاطر این که دیگه نالایقین موکل ثروت و وجه ی ایرانی نشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
8
315
آره از سونامی سرطان تو کشور معلومه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
مشکل سرطان با واردات بنزین کلا دیگه حل شد!! مردم نگران نباشند راحت نفس بکشند . هوای پاک تهران!! به به عجب هوائیه.......!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
10
245
چرا کسی که تخصص کاری را ندارد وزیر وناظر میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
چون تعهد کاری دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
250
بخدا سرطانزاست بخدا سرطانزاست
توي بنزين داخلي براي تغيير عدد اكتان بهش ماده اي بنام بنزن ميزنن
اين ماده فوق العاده سرطانزاست بطوريكه توي آزمايشگاههاي شيمي هر آزمايشي كه با بنزن رابطه داشته باشه رو ميشه لغو كرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
از ویکی‌پدیا:


بنزن به عنوان ترکیبی سرطانزا شناخته شده‌است. تمام روش کارهای شامل بنزن را باید در زیر هود انجام داد و از دستکش‌های آزمایشگاهی استفاده کرد.[۱۰]
از بنزن در گذشته به عنوان یک حلال متداول در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شده‌است ولی بعد از اینکه دانشمندان پی به هویت سرطانزای آن بردند، استفاده از آن به عنوان یک حلال بسیار محدود شد و سعی شد از حلال‌های مشابه مانند استون و... استفاده شود.

تماس طولانی مدت با بنزن، تأثیرات مخربی را بر روی بافت‌های سازنده سلول‌های خون خصوصاً سلولهای مغز استخوان می‌گذارد.[۱۱] عوارض تماس مزمن با بنزن، کاهش خون سازی بدن، ناتوانی در سیستم ایمنی بدن و همچنین سرطان خون، لوسمی، اختلال در سیستم تنفسی، تأخیر در استخوان بندی جنین انسان، صدمه به سیستم تولید مثل انسان، ناباروری، تولید تومورهای غدد لنفاوی و صدمه به کبد است. چندین موسسه از جمله انجمن تحقیقات سرطان دنیا، انجمن حفاظت محیط زیست آمریکا، اداره خدمات بهداشت آمریکا، بنزن را عامل سرطان خون (لوسمی) و دارای درجه سرطان زایی یک معرفی کرده‌اند. دوره پنهانی سرطان خون به طور معمول ۵ تا ۱۵ سال بعد از اولین تماس روی می‌دهد.
ناشناس
United States of America
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
5
298
از هوا پاک این روز های تهران کاملا مشخص کی داره راست میگه !!!
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
395
19
افرین بعد از مدتها یک آدم حسابی حرف حساب زد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
حسابی!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
به اندازه لایک مثبتت نگاه کنی میفهمی کی حرف حساب میزنه دلواپس جیب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
336
19
واقعا که این بود بی طرفیتون
روزی نبود که از آلوده بودن بنزین توی دولت احمدی نژاد حرف نزنید
ولی الان که توی کمیسیون مجلس مشخص شد همهشون رو هوا و بدون سند حرف میزدن نباید یه عذرخواهی یا حداقل خبرشو بزارید؟
خدایی جلوی خدا جوابگوی این کراراتون باشید.
کافی بود شیر خورشید رو مشایی میگفت ببینم بازم براش توجیه میزاشتید مث یونسی یا نه
البته معلومه شما نظر مخالفم تایید نمیکنید فقط محظ تکلیف و بیدارشن وجدان خوابتون میگم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
شما حرف یه عده معلوم حال رو قبول می کنی یا هوای پاکتری (نسبت به دوره دوستانتون) رو که یا چشم میبینی. خداییش کی انصاف نداره؟؟؟؟
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
7
245
وزیر سابق!! صبح ها نگاهی به کوه های شمال تهران بیاندازید آلوده بودن بنزین های تولید واحدهای پتروشیمی معلوم میشه!!!!!!!!!!
عبدالکریم
Germany
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
2
282
در زمان دولت اصلاحات، بنزین استاندارد اروپا یورو 3
بوده. چگونه دولت خاتمی می توانست بنزین
یورو 4 تولید و ارائه کند؟
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
7
245
این آقا به جای اینکه جواب پس بده هنوز حق به جانب انتقاد هم می کنه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
7
210
کنتور که نمیندازه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
203
عزیزم شعر زیاد میگی مردم چشم دارند می تونند کیفیت هوا را با چشم غیر مسلح ببینند ایشالله جواب شما را هم تو انتخابات می دهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
3
161
من به این چیزها کار ندارم اما به نظر من خدا وکیلی از وضع هوای شهر می شه آلوده بودن این بنزین ها رو تشخیص داد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
165
یه نگاه به هوا بندازید متوجه می شوید . این اقا اصلا اسمان نگاه نمی کنه!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
6
185
بارک الله به شما
اصلا این مملکت را شما آباد کردید ما چشم بینا نداریم که بفهمیم
بالاخره رشد منفی12 درصدی که به شما ربطی نداشت ما رعیت بی عقل باعث شده بودیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
6
109
اميدواريم اين آقا به اندازه كافي از آن هواي پاك در آن هشت سال طلايي تنفس كرده باشند و به زودي شاهد باشيم كه دارند حالش را ميبرند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
انشاالله
رئوفي
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
118
بابا عجب رويي دارند اين ازاون ادمهايي هست كه رودخانه را سربالايي شنا ميكنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
101
واضح ترین چیزها را انکار کردن هنرمندانه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
4
105
ميركاظمي جون! بدجور دلواپستم
امیر
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
4
94
همه غیر متخصص و سیاسی کار هستن غیر از شما؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
4
90
نعمت روی زمین قسمت پررویان است....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
5
111
تولید کنندگان بنزین آلوده باعث مرگ هموطنان شدند. لطفا دولت و مجلس و قوه قضاییه اقدام نمایند. والسلام.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
6
131
از خدا بترسید. از خدا شرم کنید. از شهدا شرم کنید. از این مردم شرم کنید. معلومه آلودست.
شهروند
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
2
27
ننه جون من فرق بین آلودگی و تمیزی هوا رو میفهمه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
12
آیا نمی شد بنزین را به آزمایشگاه برد وآزمایش انجام یااینکه
بیایم همه رادعوت کنیم اظهارنظرکنند
قضیه شمارش دندانهای اسب واصطبل که مشهوراست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
24
جناب آقای میرکاظمی تخصص شما چیست.رشته تحصیلی شما مهندسی صنایع است.... که در مورد نفت نظر کارشناسی میدهید؟اتفاقا این دولت یک سری افراد متخصص دارند بحث آلودگی هوا را دنبال میکنن..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
17
تشكر مخصوص بمونه اون دنيا
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
26
پولهای بلوکه شده در چین و هند هم تقصیر اصلاحات می باشد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
30
5
عصر ایران طرفدار دولت تدبیر و امید !!
چرا چیزی راجع به افزایش قیمت خودرو نمی نوبسیبد !!!
دولت تدبیر و امید می گوبد قیمت خودرو افزایش ندارد ولی شورای رقابت می گوبد دولت برای خودش گفته !!
این بود نتیجه اعتمادمان به این دولت !!!
پشیمانیم ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
1
8
اصلا انتظار نمیرفت تایید کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
3
28
آقای میرکاظمی ما چند ماهی بیش نیست که کوههای شمال تهران را میتوانیم ببینیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
2
29
حتما باید تشکر کرد مخصوصا از حضرتعالی البته مردم در انتخابات پیش رو حتما از شما قدردانی عملی خواهند کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
4
44
این اقایون عجب رویی دارن
تداوم آلودگی هوا در تهران تا پنجشنبه/ توصیه به استفاده از ماسک برای گروه‌های حساس دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس)