۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۳۳۸۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۸-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۳۸۳۱۳
انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۸-۰۳-۱۳۹۳

مسأله‌ای به نام پارکومتر!

آشنا نبودن مردم با پارکومترها مورد ديگري است که رانندگان به آن اعتراض دارند. در اين مورد معاون ترافيکي راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ توپ را در زمين شهرداري مي اندازد: «در اين زمينه اطلاع رساني هايي صورت گرفته اما قبول داريم هنوز مشکلاتي وجود دارد.»
پارکومتر، ايست سنج، توقف سنج؛ نامش را هرچه مي خواهيد بگذاريد. اين وسيله زرد رنگي که کنار خيابان ها سبز شده و قرار است نقش پارکبان ها را براي ما بازي کند اين روزها براي خودش ماجراهايي پيدا کرده. چطور بايد از آن استفاده کرد؟ چرا برخي پارکومترها در محل ديد تعبيه نشده اند و همين موضوع سبب جريمه هاي ۲۰ هزارتوماني بي شماري براي رانندگان شده؟ چرا با وجود شارژ کردن اين وسيله باز هم رانندگان جريمه مي شوند؟ چرا ماموران راهنمايي و رانندگي بدون توجه به خرابي هاي احتمالي يا در ديدن نبودن آن باز هم براي رانندگان جريمه صادر مي کنند؟

به گزارش ابتکار، همين سوالات سبب شد با معاون ترافيک راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ و همچنين معاون اجرايي سازمان حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران گفت و گو کنيم تا از جزييات بيشتر ماجرا سر در بياوريم.

ماجرا چيست؟


حدود ۴۵ سال از نصب اولين پارکومتر در تهران مي گذرد و پس از تجربه ناموفق پارکبان ها چند سالي است که سر و کله پارکومترها پيدا شده است. پارکومترهاي زرد رنگي که ديگر نه از انداختن سکه در آن ها خبري است و نه البته اطلاع رساني درباره نحوه کار آن ها! پارکبان ها يک به يک در حال خداحافظي با جاي پارک هاي حاشيه اي در سطح شهر هستند و هنوز شهروندان نتوانسته اند با پارکومترهاي جديد ارتباط برقرار کنند. موارد اعتراضي را مي توان به ۴ دسته تقسيم کرد.

۱. در بسياري از معابر شهري هنوز تابلوهاي هشدار دهنده نسبت به وجود پارکومتر و لزوم شارژ آن ها وجود ندارد. در برخي از اين معابر هنوز تابلوهاي پارکبان وجود دارد و رانندگان به گمان آن که بايد هزينه پارک را به پارکبان بدهند در جاي مخصوص پارک مي کنند اما در زمان برگشت با جريمه ۲۰ هزار توماني راهنمايي و رانندگي رو به رو مي شوند.

۲. اعتراض رانندگان به خاطر مشخص نبودن برخي پارکومترهاي سطح شهر. در برخي موارد اين پارکومترها در پشت درختان و موانعي واقع شده اند و روح رانندگان از وجود پارکومترها بي خبر است که جريمه هاي ۲۰ هزار توماني ارمغان اين بي خبري است.

۳. بسياري از رانندگان با وجود شارژ پارکومتر باز هم جريمه مي شوند! اين ماجرا به اندازه اي فراگير شده که رانندگان ترجيح مي دهند پارکومترهاي موجود را شارژ نکنند و تنها پول جريمه خود را پرداخت کنند.

۴. آشنا نبودن با نحوه کار اين پارکومترها از ديگر مواد اعتراضي رانندگان است.

راهنمايي و رانندگي: ما فقط جريمه مي کنيم!


آيا چنين کاري درست است که ماموران راهنمايي و رانندگي رانندگاني که پارکومتر را نديده اندجريمه کنند؟ در همين رابطه سرهنگ افشين سلطانيان، معاون سابق ترافيکي راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ مي گويد: «ما تنها وظيفه جريمه کردن را به عهده داريم و اگر برخي پارکومترها در جاي مناسبي نصب نشده باشند سازمان حمل و نقل ترافيک شهرداري پاسخگو است.

مسئوليت راه اندازي و نصب اين پارکومترها به عهده شهرداري است و راهنمايي و رانندگي تنها مسئول جريمه کردن رانندگاني است که پارکومترهاي خود را شارژ نکرده اند. در صورت وجود مشکل در پارکومترها ما آن ها را به شهرداري گزارش مي کنيم تا رسيدگي کنند.»

آشنا نبودن مردم با پارکومترها مورد ديگري است که رانندگان به آن اعتراض دارند. در اين مورد معاون ترافيکي راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ توپ را در زمين شهرداري مي اندازد: «در اين زمينه اطلاع رساني هايي صورت گرفته اما قبول داريم هنوز مشکلاتي وجود دارد.»

سرهنگ سلطانيان درباره جريمه ها مي گويد: «چنين چيزي امکان ندارد. در برخي موارد رانندگان ممکن است به درستي شارژ نکرده باشند و به همين جهت نيز ماموران آن ها را جريمه کرده باشند.» با وجود اين صحبت ها و در نظر گرفتن اين نکته که راهنمايي و رانندگي مسئول جريمه خودورها است،چندان منطقي به نظر نمي رسد که متولي تمامي اين اتفاقات را شهرداري بدانيم و راهنمايي و رانندگي تنها خود را مسئول جريمه کردن بداند.

شهرداري: اصلاح مي کنيم


در رابطه با موضوعات مطرح شده توسط راهنمايي و رانندگي، علي چناري، معاون اجرايي سازمان حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران مي گويد: «پارکومترها براي مديريت هر چه بهتر پارک هاي حاشيه اي ايجاد شده اند و در اين گونه مناطق تابلوهاي اطلاع دهنده نصب شده است.

البته در برخي مکان هايي که قبلا پارکبان ها در آن فعاليت داشته اند ممکن است هنوز تابلوهاي جديد نصب نشده باشد اما باز هم خط کشي ها و تابلوهاي گذشته نشان مي دهند که آن مکان ها مربوط به پارک حاشيه اي است. در مورد اين نکته که برخي از اين پارکومترها جاهاي مناسبي نصب نشده اند يا ديد مناسب ندارند نيز حق با شهروندان است.»

چگونه از پارکومترها استفاده کنيم؟


۱.در مرحله اول بايد شماره محل خط کشي شده را نگاه کنيد. به هر جايگاه يک شماره و يک جهت اختصاص يافته که کنار جايگاه حک شده است که نشان دهنده شماره جايگاه شما و جهت آن، محل قرارگيري دستگاه پارکومتر را نشان مي دهد.

۲. براي شارژ دستگاه نياز به کارت شهروندي(کارت بليط الکترونيکي) داريد، همان کارتي که با آن سوار مترو و بي آر تي مي شويد.

۳. سپس با توجه به جهت اشاره در کنار جايگاه دستگاه پارکومتر مربوط به جايگاه خود را پيدا کنيد. در يک سوي اين دستگاه ۸ دکمه مربوط به ۸ جايگاه پارک وجود دارد و ۲ دکمه ديگر براي تاييد و کنسل است.

۴. در سوي ديگر دستگاه به ازاي هر جايگاه ۲ چراغ نشانگر به صورت چشمک زن موجود است که در حالت عادي چراغ قرمز چشمک مي زند و اگر جايگاهي شارژ شده باشد چراغ سبز مربوط به جايگاه مورد نظر نيز چشمک مي زند. با استفاده از اين دستگاه ها كار پليس بسيار ساده خواهد شد چرا كه پليس فقط به چراغ قرمز دستگاه ها مراجعه كرده و با قرمز يا سبز بودن آنها اقدام به جريمه خودروها مي كند.

۵. براي گرفتن موجودي مي توانيد ابتدا کليد تاييد را فشار دهيد و سپس کارت خود را جلوي کارتخوان بگيريد.

۶. در مرحله بعد بر اساس شماره جاي پارک بايد عدد مورد نظر را روي دستگاه فشار دهيد. بار اول يک ساعت و با فشردن دوم دو ساعت به ترتيب به مبالغ ۳۰۰ و ۷۰۰ تومان از کارت شما کسر مي شود. براي ساعات بيشتر توقف هم به تعداد ساعتي که مي خواهيد توقف کنيد دکمه مورد نظر را به صورت متوالي فشار دهيد.

چند ابهام بي پاسخ


با تمامي نکات مطرح شده اما همچنان در مورد پارکومترها و کارکرد آنها چند ابهام وجود دارد. اول اينکه حداکثر ميزان شارژ با دستگاه ۲ ساعت است و گفته شده اگر مي خواهيد بيشتر خودرو خود را پارک کنيد بايد دوباره پارکومتر را شارژ کنيد! روي قبض هاي جريمه اين تخلف نوشته شده «پارک در محل توقف ممنوع» و اثري از عبارت «شارژ نداشتن پارکومتر» نيست و همين مسئله باعث سردرگمي عده‌اي از رانندگان شده است.
برچسب ها: پارکومتر ، توقف سنج
ارسال به دوستان
اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان کارگران محبوس در معدن طلای آفریقای جنوبی/ خارج کردن ۳۶ جسد و ۸۲ معدنچی تاکنون آگهی های جدید در سریال های قدیمی ؛ «هوش سیاه» صدا و سیما برای پول درآوردن (+عکس) دعای عارف برای ساکنان لس‌آنجلس سوژه شد پوست‌اندازی نهایی اف ۱۴ / «تاپ گان» به سلاحی ویژه تبدیل شد کاهش تغییرات اقلیمی به کمک مصالح ساختمانی تالاب صالحیه هم خشکید غذاهای مقوی در اطراف ما وجود دارد که شاید نمی دانیم بارش برف و باران در برخی استان‌ها/ کاهش دما تا ۸ درجه در نیمه شمالی کشور آخرین وضعیت پلنگ دماوند نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) ۶ مکمل موثر برای تقویت مغز تالاب صالحیه خشک شد/عوامل نابودی تالاب شواهد ریاضیاتی جدید نشان می‌دهد که وجود ذره سوم «غیرممکن» امکان‌پذیر است دلالی برای بچه‌‏دار شدن/ شبکه گسترده خریدوفروش سلول‌های جنسی و اجاره رحم ؛ از ۲۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان