۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۰۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۲۶-۰۳-۱۳۹۳
کد ۳۴۰۹۲۸
انتشار: ۱۱:۲۲ - ۲۶-۰۳-۱۳۹۳

وزیر ارشاد: دولت هیچ مشکلی برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ندارد

نشریات و مطبوعاتی که مجموعه مقالات مفیدی منتشر می کنند و در جهت آگاهی بخشی جامعه فعالیت می کنند، باید به نحوی تقدیر شوند و نباید این طور باشد که هیات نظارت بر مطبوعات همواره باید دنبال رصد تخلفات باشد و اگر تخلفی صورت گرفت، وارد عمل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت هیچ مشکلی در زمینه بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ندارد.

به گزارش مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از جلد اول دانشنامه مطبوعات ایران که در دفتر کار وی در بهارستان برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی اش از این دانشنامه گفت: پاسخ به این سوال نیازمند مطالعه دقیق این دانشنامه است اما به هر حال با توجه به اینکه یک گروه علمی روی آن کار کرده، دانشنامه ای معتبر و اطلاعاتش مستند و متقن است. جای این دانشنامه خالی بود و حالا هم که پا گرفته نیازمند کمک همه صاحبنظران و کارشناسان حوزه مطبوعات است.

وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید علت توقیف پی در پی مطبوعات چیست، تاکید کرد: اولاً باید این را بگویم که پی در پی نیست و آنچه در هیات نظارت بر مطبوعات در دولت یازدهم اتفاق افتاده، تنها دو مورد توقیف بوده است. در هیات نظارت بر مطبوعات سعی بر این است که هر چه می شود تعداد کمتری از نشریات توقیف شوند.

جنتی اضافه کرد: من بارها گفته ام که توقیف آخرین راهی است که می شود برای اصلاح مطبوعات در نظر گرفت. راه های دیگری هم برای برخورد با تخلفات مطبوعاتی هست. البته ترکیب هیات نظارت هم گوناگون است و نمایندگانی از وزارت ارشاد، قوه قضائیه، مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاه های دیگر در آن عضو هستند و تصمیم ها در خصوص برخورد با تخلفات مطبوعاتی هم به صورت جمعی گرفته می شود.

وی در عین حال گفت: خیلی از توقیف ها خارج از هیات نظارت بر مطبوعات صورت می گیرد و در چند مورد اخیر هم، این توقیفها مربوط به قوه قضائیه بوده است. البته یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات نظارت بر مطبوعات علاوه بر این که موارد تخلف را دنبال و با آنها برخورد می کند این است که مواردی را هم که از نظر محتوایی مفید و برای جامعه مثمرثمر هستند، ارزیابی و آنها را تشویق کند. در همین راستا ما در حال تدوین شاخص هایی برای ارزیابی کیفی مطبوعات و تشویق اقدامات خوب آنها هستیم. مثلاً نشریات و مطبوعاتی که مجموعه مقالات مفیدی منتشر می کنند و در جهت آگاهی بخشی جامعه فعالیت می کنند، باید به نحوی تقدیر شوند و نباید این طور باشد که هیات نظارت بر مطبوعات همواره باید دنبال رصد تخلفات باشد و اگر تخلفی صورت گرفت، وارد عمل شود.

جنتی در پاسخ خبرنگاری که پرسید با گذشت یک سال از 24 خرداد و وعده رئیس جمهور و دولت تدبیر وامید برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران، هنوز هیچ اتفاقی در این خصوص رخ نداده است، گفت: اگر قرار باشد دولت با این مساله روبرو شود، یک وزارتخانه مربوط به آن وزارت ارشاد است و یک وزارتخانه دیگر، وزارت کار است. دولت هیچ مشکلی در بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ندارد.

وزیر ارشاد در خصوص مشکلات مربوط به هفته تئاتر و نمایش ها هم گفت: تئاتر هم مثل بقیه موارد عرصه های فرهنگی و هنری است و از نظر ما فرقی با بقیه موارد به جهت حمایت ندارد. البته معضلات و مشکلات تئاتر به خصوص از نظر مالی از سایر حوزه ها بیشتر است و گاهی در گذشته کم توجهی هایی به این عرصه صورت گرفته است. اما در این دولت هم بنده و هم معاونت هنری، عنایت ویژه ای برای حل مشکلات و مسایل هنرهای نمایشی داریم و در حد امکان تلاش می کنیم که مشکلات گذشته را برطرف کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در واکنش به پرسش یکی از خبرنگاران که پرسید دبیرکل سابق نهاد کتابخانه های عمومی کشور اعلام کرده که شما برای جابجایی او و انتصاب فرد جدید به این عنوان، تحت فشار بوده اید، این گونه واکنش نشان داد که: ترجیح می دهم اصلا جواب ندهم.

وی همچنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرداخت مطالبات ناشران خارجی از دوره های قبلی نمایشگاه کتاب تهران گفت: مطالبات قبلی که حدود شش میلیون یورو بود و بخشی از آن مانده بود، با کمک بانک مرکزی پرداخت شد و دوستان معاونت فرهنگی این کار را تحویل داده اند و کارش انجام شده است.

جنتی همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که از قول رئیس بسیج هنرمندان گفت هیات نظارت بر مطبوعات دولت یازدهم به نشریات فمینیستی مجوز داده است، گفت: من چنین چیزی را نشنیده ام ضمن این که اگر هم چنین موضوعی مطرح شده باشد، اصلاً من نمی دانم تعریف ایشان از فمینیستی چیست. اجمالاً می توانم بگویم تنها موردی که مجوز گرفته، مجله زنان امروز خانم شهلا شرکت است که بر اساس قانون این مجوز صادر شده است. در این خصوص استعلام در مورد عدم سوء پیشینه گرفته شده و در چارچوب قانون مجوز برای آن صادر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تندروی های افراطی مدیر مسئول این نشریه در موارد قبلی، آیا این نشریه توقیفی داشته است یا خیر؟ گفت: اگر هم توقیفی بوده است برای این نشریه نبوده و مربوط به موارد دیگر بوده است.

ارسال به دوستان