۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۳۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۱۱-۰۴-۱۳۹۳
کد ۳۴۳۷۷۶
انتشار: ۱۱:۵۴ - ۱۱-۰۴-۱۳۹۳

استیضاح؛ تاوان افشای بورسیه های غیرقانونی

روح الله حسینیان از چهره های شاخص جبهه پایداری و امضا کنندگان استیضاح فرجی دانا هم «برخی انتصابات و همچنین بحث لغو بورسیه هایی در دولت گذشته که او قانونی می خواند» را از مهم ترین محورهای این استیضاح دانست.
 رایزنی های وزارت علوم با نمایندگان استیضاح کننده ادامه دارد و اگر این گفت و گو ها نتیجه بخش نباشد، بعید نیست طرح استیضاح رضا فرجی دانا هفته آینده از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شود.
 
وزیر علوم روز یکشنبه در جلسه ای شرکت کرد که دو نایب رئیس مجلس به همراه علیرضا زاکانی، محمد مهدی زاهدی و الیاس نادران در آن شرکت داشتند.
 
برخی نمایندگان مخالف دولت همچون جواد کریمی قدوسی و الیاس نادران در گفت و گوهایی بعد از این جلسه بر اصرار استیضاح کنندگان برای اعلام وصول آن تأکید کردند.
 
روح الله حسینیان از چهره های شاخص جبهه پایداری و امضا کنندگان استیضاح فرجی دانا هم «برخی انتصابات و همچنین بحث لغو بورسیه هایی در دولت گذشته که او قانونی می خواند» را از مهم ترین محورهای این استیضاح دانست.
 
عزل و نصب های انجام شده در وزارت علوم هر چند قانونی و بر اساس رویکردها و برنامه های اعلام شده توسط رئیس جمهوری برای حوزه آموزش عالی و دانشگاه ها صورت گرفته است، اما از همان ابتدا به مذاق برخی حامیان دولت قبل خوش نیامد و به همین دلیل یک کارت زرد به وزیر علوم دادند.
 
با وجود این، افشای برخی تخلفات صورت گرفته در وزارت علوم دولت قبل شائبه انگیزه و علت حذف فرجی دانا از وزارت علوم را تقویت کرده است. در پرونده یاد شده که در کمیته آموزش عالی مجلس در حال پیگیری است، ادعا شده مسئولان وزارت علوم دولت قبل ضوابط قانونی برای بورسیه کردن دانشجویان مقطع دکتری را رعایت نکرده و برخی دانشجویانی که معدل و سن آن ها اجازه بورسیه شدن را نمی داده، بورسیه گرفته اند.
 
افشای این تخلف که گفته می شود شامل حال 3000 نفر شده، انعکاس گسترده ای در رسانه ها یافت. به موازات اعلام این خبر و تأکید برخی مسئولان دولتی همچون معاون اول رئیس جمهوری بر پیگیری آن و ورود مجلس به بررسی آن، مخالفان وزیر علوم هم طرح استیضاح وی را کلید زدند.
 
به گفته برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس، استیضاح یاد شده بیش از آنکه مرتبط با وظایف وزیر علوم باشد، تاوانی است که فرجی دانا برای افشای تخلفات دولت گذشته باید بپردازد.
 
نمایندگان موافق رسیدگی به بورسیه های غیر قانون هستند
 
«حجت الله درویش پور» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان این که این استیضاح بیش از آن که راجع به عملکرد آموزشی وزارتخانه باشد، سیاسی است و مسائلی چون ورود این وزارتخانه به بحث بورسیه های دکترا دولت دهم را در برمی گیرد، به ایرنا گفت: اگر افرادی در دولت قبل به صورت غیرقانونی بورسیه شده اند و امروز وزارت علوم با آن برخورد کرده است، باید از این وزارتخانه تشکر کرد نه این که به خاطر آن وزیر استیضاح شود.
 
درویش پور افزود: با این حال طراحان استیضاح بر این باورند که برخورد وزیر با بورسیه های دولت قبل، اقدامی سیاسی است نه قانونی. زیرا کسانی در این بورسیه ها پذیرفته شده اند که از طیف حامیان دولت نهم و دهم بوده اند.
 
به گفته وی طراحان استیضاح می گویند حتی اگر بورسیه ها غیرقانونی بوده نباید این گونه در جامعه مطرح می شد. عضو کمیسیون آموزش تأکید کرد: برخلاف استیضاح کنندگان، بسیاری از نمایندگان بر این باورند که اگر افراد از طریق رابطه بازی در این بورسیه پذیرفته شده اند این حق وزارت علوم است که با آن برخورد کند. به گفته وی افرادی هستند که در موضوع بورسیه ها ذی نفع هستند برای همین از پیگیری موضوع در وزارتخانه رضایت ندارند.
 
جواد هروی دبیر کمیته آموزش عالی هم که موضوع بورسیه های غیر قانونی در کمیته تحت نظر وی در دست بررسی است در گفت و گو با ایران، بروز تخلفات قابل توجه در این پرونده ها را تأیید کرد و گفت: این که رعایت نکردن ضوابط از روی سهل انگاری بوده یا با قصد و نیت قبلی، در حال رسیدگی است. این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که خود در زمان رأی اعتماد در مخالفت با فرجی دانا نطق کرده بود، طرح استیضاح وی را سیاسی و جناحی خواند.
 
مجید نصیر پور معاون نظارت و هماهنگی معاونت پارلمانی رئیس جمهور هم به مهر گفت: به اعتقاد دولت قسمت عمده ای از طرح استیضاح وزیر علوم خارج از حوزه اختیارات وی است و قسمت دیگر هم قبلا پاسخ داده شده است.وی با اظهار امیدواری برای نتیجه بخش بودن رایزنی های هیات رئیسه با نمایندگان افزود: پاسخ به نمایندگان را وظیفه خود می دانیم و نمایندگان هم باید این موضوع را در نظر بگیرند که استیضاح باید منطقی انجام شود.
 
 
 
**بررسی استیضاح در فراکسیون اکثریت
 
اصرار برخی از نمایندگان مخالف دولت بر استیضاح وزیر علوم به مفهوم پایان کار رضا فرجی دانا نیست. چه آن که رایزنی ها و برگزاری جلسات مشترک همچنان ادامه دارد و برخی چهره های وجیه و بزرگان مجلس درصدد هستند استیضاح کنندگان را قانع کنند. این استیضاح قرار است روز یکشنبه آینده در فراکسیون رهروان ولایت هم مورد بررسی قرار گیرد.
 
چنانچه توضیحات فرجی دانا در این جلسه قانع کننده باشد و سیاسی بودن این استیضاح برای اعضای فراکسیون محرز شود، اعلام وصول شدن و طرح آن در جلسه علنی هم چه بسا راه به جایی نبرد. کما این که اعضای فراکسیون رهروان در جلسه سؤال از وزرای نفت و امور خارجه هنگامی که قصد سیاسی سؤال کنندگان محرز شد، تمام قد به حمایت از زنگنه و ظریف برخاستند و مانع ارائه کارت زرد به این دو وزیر دولت شدند.
 
روزنامه ایران
 

ارسال به دوستان
وضعیت سلامتی امیرحسین صدیق بازیگر در بیمارستان ترافیک روان تهران در هوای بارانی و سرد حقیقت مهم درباره مصرف سیر و پیاز جوانه زده دیدنی های امروز؛ از سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی تا تشییع جنازه نخست وزیر سابق هند حزب اللهی واقعی سوز دارد نه دود؛ سکانسی از آژانس شیشه‌ای به بهانه موتورسواری علیه رفع فیلترینگ (فیلم) تنها شرط کریم باقری برای قبول سرمربی‌گری پرسپولیس اگر ستاره‌ای در نزدیکی زمین منفجر شود، چه اتفاقی می افتد؟ طراح کارزار تغییر ریاست دانشگاه بهشتی: حراست دانشگاه به‌جای نظارت، به ابزار فشار بر دانشجویان تبدیل شده است/ کارزار را با ۲۲۵۳ امضا تعطیل کردند/ مشکلات: از تفکیک جنسیتی تا خوابگاه و غذا شیر را سرد بخوریم یا گرم؟ روش اصولی شستشوی کلم بروکلی قله محبوب پژوهشگران طب سنتی واکنش استاد جامعه‌شناسی به اعتراض‌ها علیه رفع فیلترینگ: اقلیت نمی‌تواند برای اکثریت تصمیم بگیرد خوشبختی، خیال و یک سیرْ سرمای دارالخلافه فت باکس؛ تجربه‌ای متفاوت از هارلی دیویدسون (عکس) بارش برف سنگین در خرقان استان مرکزی (فیلم)