۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۵۲۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۳
کد ۳۴۵۲۱۲
انتشار: ۱۶:۱۵ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۳

مرمت دو اثر تاریخی در گلپایگان و نایین

ارگ تاریخی گوگد در پنج کیلومتری شهر گلپایگان در شمال غربی استان اصفهان قرار دارد و در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
عملیات مرمت با صرف 450 میلیون ریال در سالجاری در ارگ تاریخی گوگد در شهرستان گلپایگان و مسجد بابا عبدالله در نایین استان اصفهان انجام شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، مدیر ارگ گوگد گلپایگان گفت: در سه ماهه نخست امسال بیش از ٢٠٠ میلیون ریال برای مرمت و بازسازی این ارگ هزینه شده است.

ˈنوشین عصارˈ اظهار داشت: این مبلغ برای تعمیر، نگهداری سیستم های خنک کننده و مرمت قسمت های در حال تخریب هزینه شد.

وی افزود: حفظ و نگهداری این بنای با ارزش تاریخی با سازه خشت و گلی، هزینه بر است و بصورت مستمر نیاز به مرمت و بازسازی دارد.

وی گفت: در سه ماه اول سالجاری بیش از 20 هزار گردشگر از ارگ گوگد دیدن کردند.

ارگ گوگد بنایی خشتی و گلی به شکل مربع و به وسعت شش هزارو400 مترمربع است و چهار برج قرینه هر کدام به ارتفاع 12 متر دارد.

زمان ساخت این ارگ به حدود چهار قرن پیش نسبت داده می شود و تنها سند مکتوبی که از این بنا موجود است متعلق به حدود 140 سال پیش بوده که نشان می دهد نصف بنای ارگ از سوی شخصی بنام علیخان بعنوان مهریه به همسرش واگذار شده است.

ارگ تاریخی گوگد در سال 1378 با نظارت اداره میراث فرهنگی بازسازی شد و اکنون با دارا بودن 19 اتاق و سوئیت های زیبا در دو طبقه، رستوران، چایخانه سنتی و تالار پذیرایی و جاذبه های متنوع گردشگری بعنوان مکانی برای بازدید و استراحت گردشگران مورد استفاده قرار می گیرد.

ارگ تاریخی گوگد در پنج کیلومتری شهر گلپایگان در شمال غربی استان اصفهان قرار دارد و در فهرست آثار ملی ثبت شده است.



* مرمت اثر تاریخی مسجد باباعبدالله نایین

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نایین نیز گفت: در سالجاری با مشارکت مردمی و هیات امنا، برای مرمت و بازسازی بنای مسجد «بابا عبدالله» مبلغ 250 میلیون ریال هزینه شده است.

ˈمحمود مدنیانˈ در گفت و گو با ایرنا افزود: عایق بندی پشت بام، کف سازی، بدنه سازی، استحکام بخشی و احداث سرویس های بهداشتی زنانه و مردانه از جمله اقدامات انجام شده در این بناست.

وی افزود: این مسجد در اواخر قرن هفتم یا اوایل قرن هشتم هجری ساخته شده است و کتیبه ای متعلق به سال 700 هجری قمری در آن وجود دارد.

مدنیان گفت: این بنای تاریخی در ابتدا به صورت گنبد مقبره ای شکل از دوره ایلخانی بوده و سپس مسجدی در کنار آن توسعه یافته است.

مسجد بابا عبدالله دارای یک گنبدخانه مرتفع است که در آن قبور تعدادی از بزرگان و عرفای زمان ایلخانان وجود دارد.

در سه کنج ایجاد شده در گوشه های این گنبد، تزئینات معماری به صورت مقرنس و در قسمت بالای محراب داخل گنبد نیز نقوش هندسی و گیاهی توأم با کتیبه های قرآنی به چشم می خورد.

در صحن یا حیاط مسجد نیز شبستانی زیرزمینی ساخته شده است و بوسیله سنگهایی روشن نور شبستان زیر زمین تأمین می شود.

این بنای تاریخی به شماره 204 در سال 1313 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نایین در 140 کیلومتری شرق استان اصفهان واقع است.
برچسب ها: ارگ ، نائین
ارسال به دوستان
زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند