۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۷۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۳
کد ۳۴۷۱۸۱
انتشار: ۱۴:۴۱ - ۳۱-۰۴-۱۳۹۳

سیگار مهمترین عامل ابتلا به سرطان مثانه

علاوه بر موارد توارث و سیگار کسانی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند مانند شاغلان کارخانه‌های فرش و کسانی که با رنگ‌های آنزیم دار در ارتباط هستند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند.
متخصص کلیه و مجاری ادرار با تأکید بر سیگار به عنوان مهمترین عامل ابتلا به سرطان مثانه گفت: ۹۵ درصد سرطان های مثانه در صورت تشخیص به موقع درمان می‌شوند.

سید مسعود سجادی، متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت‌وگو با فارس سرطان مثانه را سرطانی دانست که به صورت پولیپ در مثانه روی می‌دهد و با دیده شدن خون در ادارار بروز و ظهور می‌کند.

وی افزود: در بسیاری از موارد به طور اتفاقی توسط سونوگرافی به وجود سرطان مثانه پی برده می‌شود.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره شیوع این بیماری گفت: علاوه بر موارد توارث و سیگار کسانی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند مانند شاغلان کارخانه‌های فرش و کسانی که با رنگ‌های آنزیم دار در ارتباط هستند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند.

سجادی سیگار را مهمترین عامل ابتلا به سرطان مثانه توصیف کرد و افزود: برخی بر این باورند که نگه داشتن ادرار نیز عاملی برای ابتلا به سرطان مثانه است؛ به بیان دیگر ریسک ابتلا به سرطان مثانه را بالا می برد.

وی درباره نقش جنس در ابتلا به سرطان مثانه نیز گفت: این سرطان در مردان بیش از زنان و در دهه ۵ زندگی شیوع دارد ولی در حال حاضر به علت افزایش مصرف سیگار در سنین پایین شیوعش به دهه‌های دوم و سوم زندگی نیز تسری پیدا کرده است.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره روش‌های درمانی سرطان مثانه تصریح کرد: روش‌های درمانی سرطان مثانه، جراحی همراه با شیمی درمانی موضعی است و در مراحل پیشرفته ممکن است به برداشتن کامل مثانه نیاز باشد.

سجادی با اشاره به امکان انتشار و دست اندازی این سرطان به بخش‌های‌دیگر بدن تأکید کرد: سرطان مثانه به کبد، ریه و استخوان متاستاز می‌کند و آنها را درگیر می‌کند و بر همین اساس فرد ممکن است برای سرطان ریه به پزشک مراجعه کند ولی در نهایت مشخص شود این سرطان از مثانه متاستاز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سرطان مثانه بیشتر موارد بدخیم داشته و کشنده است؛ اما اگر این سرطان در غربالگری‌ها به موقع تشخیص داده شود، درمان شده و فرد نجات می‌یابد و تا ۹۵ درصد موفقیت درمان دارد.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار سرطان مثانه را به انواع مختلفی شامل کارسینوم سلول ترانزیشنال، کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم تقسیم کرد و تصریح کرد: کارسینوم سلول ترانزیشنال (Transitional Cell Carcinoma) سرطانی است که در سلول‌های موجود در درونی‌ترین لایه پوشش دستگاه ادراری مربوط به مثانه ایجاد می‌شود و بیشتر سرطان‌های مثانه در این سلول‌های ارتجاعی ایجاد می‌شوند.

سجادی کارسینوم سلول سنگفرشی (Squamous Cell Carcinoma) را نیز سرطانی در سلول‌های سنگفرشی توصیف کرد که این سلول‌های سنگفرشی سلول‌هایی ظریف و مسطح هستند که ممکن است پس از عفونت‌ها یا التهاب‌های بلندمدت، در پوشش دستگاه ادراری مثانه به‌وجود آیند.

وی درباره سرطان آدنوکارسینوم (Adenocarcinoma) نیز گفت: این سرطان در سلول‌های غده‌ای (Glandular) مثانه به ‌وجود می‌آید.
برچسب ها: سیگار ، سرطان مثانه
ارسال به دوستان
بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت