استقبال رانندگان کامیون و تریلی حامل کالا و مواد سوختی برای عبور ترانزیت از خاک ایران به جای عراق موجب ایجاد صفی به طول 12 کیلومتر از کامیون ها در مرز ترکیه با ایران شده است.
به گزارش ایرنا، وجود مشکلات امنیتی در شمال عراق باعث شده است که تریلی های ترکیه برای عبور ترانزیت به جای عراق از خاک ایران استفاده کنند که بارسنگین مرز بازرگان- گوربولاغ را مضاعف کرده و موجب ایجاد صفی به طول 12 کیلومتر از کامیونها در طرف ترکیه شده است.
در نشست هفته گذشته روسای گمرک ایران و ترکیه در آنکارا توافق شدبه دنبال حملات تروریستی اخیر ˈداعشˈ در شمال عراق و ایجاد نا امنی در این منطقه وسائل نقلیه ترکیه در عبور ترانزیت، از قلمروی جمهوری اسلامی ایران برای حمل کالاهای صادراتی ترکیه به عراق و سایر کشورها استفاده کنند.
همزمان با این توافق که روز جمعه 3 مرداد حاصل شد، تراکم وسائل نقلیه در مرز بازرگان - گوربولاغ به عنوان اصلی ترین مرز بین ایران و ترکیه افزایش یافت و گزارش روز دوشنبه خبرگزاری آناتولی از گوربولاغ حاکی است، صف تریلی ها در پشت مرز ترکیه به 12 کیلومتر رسیده است.
یک راننده تریلی به خبرنگاران در این مرز گفت که حامل بار به ازبکستان است ولی 10 روز است نتوانسته از مرز ترکیه خارج شود.
او گفت که در چند روز اخیر شمار وسائل نقلیه در مرز افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
ˈمسعود کرباسیانˈ رئیس کل گمرک ایران که در راس هیاتی برای گفت و گو با مقامات گمرک ترکیه به آنکارا سفر کرده بود، جمعه گذشته در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، گفت: ترکیه در شرایط فعلی نمی تواند حداقل بخشی از کالاهای خود را به عراق به طور مستقیم ارسال کند. در این فرایند موضوع استفاده ترکیه از قلمروی جمهوری اسلامی ایران برای صدور کالای خود به عراق مطرح شده است.
رییس کل گمرک ایران گفت: در خاتمه این مذاکرات دو توافق نامه بین دوطرف امضا شد که محورهای اساسی آن یکی در زمینه فعال سازی مرز کاپی کوی – رازی با احداث جاده ای در بخش خاک ایران است، دیگری بحث افزایش توان کاری گمرک بازرگان – گوربولاغ است.
این مرز اصلی ترین مرز بین دوکشور است ولی به لحاظ مسیر محدودی که دارد منجر می شود صف های طولانی از وسائل نقلیه پشت مرزها ایجاد شود. خوشبختانه ایران در حال تعریض مرز است و طرف ترکیه ای نیز قرار شده است که مرز را تعریض کند. عملیات ایران حدود دو هفته دیگر به پایان می رسد. یعنی سه مسیر دیگر برای تردد ایجاد می شود که به این ترتیب عبور تریلی ها به طور هم زمان از هفت ردیف ممکن خواهد شد که حجم عملیات را افزایش می دهد.