۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
در حاشیه
کد خبر ۳۴۸۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۰۷-۰۵-۱۳۹۳
کد ۳۴۸۱۰۴
انتشار: ۰۹:۵۶ - ۰۷-۰۵-۱۳۹۳

متاستاز چیست؟

وی افزود: ‌خاصیت تهاجمی سلول‌های سرطانی ‌بالا بوده و می‌تواند با حمله به ارگان‌های مجاور سبب اختلال عملکرد آنها نیز گردد که به این روند ‌دست‌اندازی سرطان به ارگان‌های دیگر اصطلاحا متاستاز می‌گویند.
یک هماتولوژ درباره شیوع سرطان در بدن گفت: ‌خاصیت تهاجمی سلول‌های سرطانی ‌بالا بوده و می‌تواند با حمله به ارگان‌های مجاور سبب اختلال عملکرد آنها نیز گردد که به این روند اصطلاحاً متاستاز می‌گویند.

داوود بشاش، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با فارس درباره سرطان گفت: پیش از تعریف سرطان باید واژه تومور و سلول تومورال را تعریف کرد که درباره سلول تومورال می‌توان گفت: سلول تومورال، سلولی است که دارای توانایی تکثیر افسارگسیخته و نامحدود است.

وی تصریح کرد: ‌بر خلاف اکثریت سلول‌های نرمال که دارای توانایی تکثیر محدود بوده و پس از چند تقسیم متوالی می‌میرند، سلول تومورال به‌طور غیرقابل کنترل تکثیر شده و غده‌ای ناشی از این تقسیم‌های متوالی ایجاد می‌کند ‌که به آن تومور می‌گویند.

بشاش تومور را به دو نوع ‌خوش‌خیم و ‌بدخیم تقسیم ‌و تصریح کرد: تومور خوش‌خیم معمولا به شکل دست مشت‌شده و تومور بدخیم معمولا به شکل دست باز میباشد؛ به تومورهای بدخیم، سرطان نیز می‌گویند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به مطالب ارائه شده ‌سرطان را اینگونه تعریف کرد: سرطان یا همان تومور بدخیم نوعی بدخیمی است که در آن، سلول سرطانی از چرخه سلولی خارج شده و به‌طور افسارگسیخته تکثیر می‌شود، یک بیماری خطرناک و کشنده است.

وی افزود: ‌خاصیت تهاجمی سلول‌های سرطانی ‌بالا بوده و می‌تواند با حمله به ارگان‌های مجاور سبب اختلال عملکرد آنها نیز گردد که به این روند ‌دست‌اندازی سرطان به ارگان‌های دیگر اصطلاحا متاستاز می‌گویند.

بشاش تأکید کرد: ‌بیش از 200 نوع متفاوت از بیماری سرطان وجود دارد، اما ویژگی منحصر به فرد که در همه آنها مشترک است این است که همه آنها ناشی از تکثیر افسارگسیخته سلول‌ها هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بسته به اینکه سلول سرطانی مربوط به کدام ارگان است، سرطان نامگذاری می‌شود؛ به‌طور مثال اگر سلولی که از چرخه سلولی خارج شده و افسار گسیخته تکثیر می‌شود سلول کلیه باشد، فرد دچار سرطان کلیه می‌شود؛ اگر سلول کبدی باشد، سرطان کبد؛ اگر سلول ریوی باشد، سرطان ریه؛ اگر سلول خون باشد، سرطان خون و ... .

بشاش درباره علت بروز سرطان نیز تأکید کرد: جالب توجه و شاید جای تاسف است که دیگر واژه سرطان واژهای بیگانه برای مردم نیست؛ این روزها بیش از گذشته این واژه بر سر زبانها افتاده و حرف از آن تقریبا در هر خانواده‌ای گفته می‌شود که درباره علل آن می‌توان به ‌برخی عوامل ژنتیکی و برخی عوامل محیطی از جمله تغذیه، آلودگی هوا، دخانیات، چاقی و ... اشاره کرد.
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد