۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۴۹۱۷۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۵-۰۵-۱۳۹۳
کد ۳۴۹۱۷۵
انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۵-۰۵-۱۳۹۳
در صورت تداوم روند فعلی؛

جهان در سال 2040 با بحران آب جبران ناپذیر مواجه خواهد شد

در سطح جهانی، طی قرن گذشته افزایش سه برابری جمعیت و افزایش شش برابری مصرف آب را شاهد بوده ایم و اگر روند افزایش جمعیت و مصرف انرژی ادامه یابد تا سال 2030 شکاف 40 درصدی بین عرضه آب و تقاضا شکل خواهد گرفت.
جهان در سال 2040 با بحران آب جبران ناپذیر مواجه خواهد شد

 

زیست نیوز، محمد مهدی حیدرپور - اگر از شیوه های تولید نیرو با مصرف آب شیرین بالا فاصله نگیریم، جهان با بحران آب جبران ناپذیر طی کمتر از سه دهه آینده مواجه خواهد شد. بنابر اعلام پژوهشگران دانشگاه آرهوس دانمارک، دانشکده حقوق ورمونت و شرکت سی ان ای، یک سازمان پژوهشی و تجزیه و تحلیل غیر انتفاعی، در تقابل با نیازهای در حال رقابت - آب آشامیدنی و تقاضای انرژی - اگر هرچه زودتر اقدام هایی صورت نگیرند با خشکسالی گسترده مواجه خواهیم شد.

آب مورد استفاده برای خنکسازی نیروگاه های برق بزرگترین منبع برداشت آب در آمریکا و برخی دیگر از کشورهای جهان شناخته می شود. توصیه های ارائه شده در گزارش اخیر می تواند به عنوان نقطه شروعی برای رهبران جهان در راستای اتخاذ گام های مورد نیاز برای حصول اطمینان از قابل اعتماد بودن نیروگاه های فعلی و برنامه ریزی برای چگونگی تامین تقاضای آینده نیروی برق در نظر گرفته شود.

در سطح جهانی، طی قرن گذشته افزایش سه برابری جمعیت و افزایش شش برابری مصرف آب را شاهد بوده ایم و اگر روند افزایش جمعیت و مصرف انرژی ادامه یابد تا سال 2030 شکاف 40 درصدی بین عرضه آب و تقاضا شکل خواهد گرفت. همان گونه که اشاره شد در برخی از کشورهای جهان تولید انرژی بزرگترین منبع مصرف آب شیرین محسوب می شود. بنابر آن چه در مطالعه اخیر آمده، در سال 2005، 41 درصد از آب شیرین مصرفی آمریکا برای خنکسازی ترموالکتریک بوده است.

نیروگاه هایی که حرارت بیش از حد تولید می کنند نیازمند چرخه های خنکسازی با مصرف آب بالا هستند. تنها تولید انرژی ولتائیک خورشیدی و بادی به حداقل آب نیاز دارند. از این رو، اگر به جریان فعلی ادامه دهیم با کمبود آب جبران ناپذیر حتی اگر آب رایگان باشد، مواجه خواهیم شد زیرا دیگر مساله قیمت مطرح نیست. به گفته پژوهشگران، نیروگاه های زغال سوز و هسته ای - تشنه‌ترین منابع تولید نیرو - باید در نهایت با نمونه های کارآمدتر به ویژه منابع انرژی تجدیدپذیر جایگزین شوند.

تولید برق از نیروگاه های ترموالکتریک به طور جدایی ناپذیر با منابع آب در تمامی مراحل چرخه تولید نیرو ارتباط دارند اما این محدودیت مهم همچنان تا حد زیادی در سیاست ها و برنامه ریزی ها نادیده گرفته می شود. کمبود آب در حال افزایش به معنای آن است که باید در آینده درباره حوزه هایی که آب در آنها هزینه می شود، تصمیم گیری کنیم. آیا آب را در نیروگاه ها به کار خواهیم گرفت یا برای آشامیدن؟ با روند فعلی برای هر دو حوزه آب کافی در اختیار نخواهیم داشت.


ارسال به دوستان
فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد خواص شگفت انگیز لیمو شیرین دوربین دنده عقب ۷۰ سال قبل اختراع شد! (+عکس) سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا