۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۵۳۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۰-۰۶-۱۳۹۳
کد ۳۵۳۳۷۷
انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۰-۰۶-۱۳۹۳

روزانه 10 بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور می میرند

سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می افتد که فقط 665 نفر آنان، اهدای عضو را انجام می دهند و در سال 84، فقط برای پنج درصد بیماران مرگ مغزی، اهدای عضو انجام شد.
دبیر اجرایی جشن نفس با بیان اینکه از دو هزار و 500 تا چهار هزار نفر مرگ مغزی واجد شرایط اهدای عضو، فقط 665 نفر آنان اهدای عضو انجام می دهند، اعلام کرد: روزانه هفت تا 10 نفر بیمار نیازمند به پیوند عضو در کشور جان خود را از دست می دهند.

به گزارش ایرنا، امید قبادی روز دوشنبه در نشست خبری جشن نفس که در مرکز تحقیقات استراتژیک تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، گفت: 25 هزار نفر در فهرست انتظار پیوند اعضا ثبت نام کرده اند که البته این آمار متفاوت از افراد نیازمند پیوند اعضا بوده و تعداد آنان بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: اهدای عضو دارای چهار رکن خانواده های بیماران، پزشکان، حامیان دولتی و فرهنگسازان است که هرکدام از این چهار رکن سست شود ، عمل اهدای عضو انجام نخواهد گرفت.

دبیر اجرایی جشن نفس گفت: سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می افتد که فقط 665 نفر آنان، اهدای عضو را انجام می دهند و در سال 84، فقط برای پنج درصد بیماران مرگ مغزی، اهدای عضو انجام شد.

قبادی افزود: برای پیوند عضو، مشکل تجهیزات، متخصص و فرهنگ ایثار نداریم اما درباره اهدای عضو، فرهنگسازی نشده است.

وی ادامه داد: اولین معاونت فرهنگی اهدای عضو در بیمارستان مسیح دانشوری دائر شده که 70 طرح فرهنگی را طراحی کرده و 50 مورد آن مانند جشن نفس و کارت اهدای عضو اجرایی شده است.

وی یادآور شد: در کشور 16 مرکز اهدای عضو از جمله بیمارستان مسیح دانشوری وجود دارد که 10 میلیون بیمار را با 115 بیمارستان ، تحت پوشش دارند.

دبیر اجرایی جشن نفس گفت: دو نوع رضایت گیری از خانواده بیمار مرگ مغزی وجود دارد که یک نوع آن اجباری بوده و به مدت چهار سال در انگلیس اجرا شد اما هم اکنون از نوع دوم آن یعنی رضایت گیری اختیاری در همه جهان استفاده می شود.

قبادی افزود: اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی در کشور از نظر قانون و شرعی جایز اما گرفتن رضایت از خانواده بیمار، عرف است.
ارسال به دوستان