۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۵۶۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۲۶-۰۶-۱۳۹۳
کد ۳۵۶۰۱۵
انتشار: ۱۴:۴۰ - ۲۶-۰۶-۱۳۹۳

زنان دردهای مزمن لگنی را جدی بگیرند

به طوری که مطالعات نشان داده‌اند شدت دردهای لگنی و نیز شدت ناباروری، همیشه با شدت بیماری در ارتباط نیستند. با این حال وجود دردهای حین مقاربت و علائم گوارشی معمولا نشانه‌ای از عمق زیادتر بیماری در حفره لگن دارند.

یکی از انواع دردهایی که به شکلی آزاردهنده، تاثیر و فشار مشخصی بر زندگی روزانه زنان می‌گذارد، درد مزمن لگنی است.

به گزارش ایسنا، در صورت تشدید علایم این بیماری و ایجاد اختلال در زندگی روزمره زنان باید جهت تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنند. اندومتریوز و بیماری های التهابی لگن دو مورد از مهم‌ترین علل دردهای لگنی هستند.

دکتر شاهین خزعلی، جراح، متخصص زنان و لاپاروسکوپی ضمن تشریح بیماری التهابی لگن (PID) گفت: این بیماری عفونت لوله‌های فالوپ و اعضای تناسلی زنان است و علائم شناخته شده این بیماری شامل تب، درد در ناحیه اطراف استخوان لگن، ترشح واژینال، خونریزی قاعدگی غیرطبیعی، درد در حین ادرار و ... است.

مسوول کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا افزود: ممکن است در برخی از زنان، این علائم تا حدی خفیف باشد که تشخیص داده نشود و اگر بیماری التهابی لگن درمان نشده باقی بماند، احتمال اینکه بیمار در معرض خطر ناباروری، بارداری خارج رحمی، زخم شدن و درد مزمن لگن قرار بگیرد بسیار بالا است.

خزعلی با اشاره به اینکه این بیماری با انواع مختلفی از باکتری ها ایجاد می‌شود، تاکید کرد: شایع‌ترین علل بیماری التهاب لگن (PID)، ارگانیسم‌هایی هستند که عفونت‌های سوزاک یا قارچ کلامیدیا را ایجاد می‌کنند که هر دو از گروه بیماری‌های مقاربتی هستند.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری را می‌توان با تجویز آنتی بیوتیک‌ها و در موارد شدید از طریق جراحی درمان کرد.

خزعلی با اشاره به اهمیت درمان این بیماری گفت: از دردهای لگنی نباید به سادگی گذشت و علل دردی که بر روی زندگی اجتماعی، شغلی و روزانه فرد تاثیر گذاشته و ایجاد اختلال می‌کند، باید توسط پزشک بررسی شود تا امکان تشخیص نهایی فراهم شود؛ چرا که علل متعددی می‌تواند سبب ایجاد درد مزمن لگنی باشد.

وی با بیان این موضوع که به نظر می‌رسد ناباروری در اندومتریوز ناشی از دست‌اندازی ضایعات بیماری به تخمدان، لوله‌ها و ایجاد التهاب مزمن در لگن است، تصریح کرد: دردهای لگنی قاعدگی، ناباروری و دردهای حین مقاربت، مهم‌ترین عارضه‌های همراه با اندومتریوز هستند. بطوری که مطالعات نشان داده‌اند شدت دردهای لگنی و نیز شدت ناباروری، همیشه با شدت بیماری در ارتباط نیستند. با این حال وجود دردهای حین مقاربت و علائم گوارشی معمولا نشانه‌ای از عمق زیادتر بیماری در حفره لگن دارند.

مسوول کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا با بیان اینکه جراحی از طریق لاپاراسکوپی از جمله روشهای مهم درمان بیماری اندومتریوز است، افزود: تشخیص زودهنگام بیماری می‌تواند زمان مناسب‌تری را برای درمان ناباروری این افراد، اعم از درمان‌های طبی و جراحی در اختیار تیم پزشکی قرار دهد.

گفتنی است جهت آشنایی زوجین با بیماری اندومتریوز و دردهای مزمن لگنی هر هفته شنبه‌ها ساعت 19 برنامه‌ای با عنوان «پایان ناباروری» با همکاری مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

افزایش آگاهی زوجین درباره ناباروری، بررسی مشکلات پیش روی درمان ناباروری در کشور اعم از مراجعه به مراکز غیرتخصصی درمان و باورهای غلط در درمان ناباروری از مهم‌ترین اهداف این برنامه است که با حضور متخصصان بررسی می‌شود.

ارسال به دوستان