۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۵۶۲۵۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۲۷-۰۶-۱۳۹۳
کد ۳۵۶۲۵۲
انتشار: ۱۹:۱۲ - ۲۷-۰۶-۱۳۹۳

تاثیر لایه اوزون بر انتشار سرطان

وی درمورد ترمیم قسمتی از لایه‌ اوزون اظهار داشت:‌ طبق گزارشات رسیده قسمتی ازلایه‌ اوزون ترمیم شده است که اگر این طور نبود شاید افراد بیشتری به سرطان مبتلا می شدند
مدیر پروژه حفاظت از لایه‌ اوزون گفت: در پروتکل مونترال عوامل مخرب لایه‌ اوزون لیست شده و دراختیار کشورها قرارگرفته است تا مسئولان مربوطه این گازها را در کشور خود از بین ببرند.

به گزارش ایسنا، ابراهیم حاجی زاده مدیر پروژه حفاظت ازلایه‌ اوزون، درمورد فعالیت‌های ایران برای حفاظت از لایه اوزون افزود: در زمینه‌ حفاظت از لایه‌ اوزون پروتکل مونترال نیز به تصویب رسیده است و تمام موارد یاد شده در این پروتکل برای کمک به محیط زیست، انسان‌ها و ارتقاء سطح سلامتی آنها نیز است.

وی با اشاره به اینکه انسانها با طبیعت پیرامون خود ارتباط تنگاتنگی دارند،‌ اظهار داشت: انسان‌ها فعالیت‌هایی انجام می‌دهند که منجر به تولید گازهایی در صنایع، سردخانه‌ها و کشاورزی می شود.

وی در ادامه بیان داشت: در واقع در پروتکل مونترال عوامل مخرب لایه اوزون لیست شده و در اختیار کشورها قرار گرفته است تا مسئولان مربوطه این گازها را در کشور خود از بین ببرند.

حاجی زاده تأکید کرد: درحال حاضر 197 کشور متحد شدند تا در زمینه‌ عملی شدن این پروتکل فعالیت کنند زیرا از بین رفتن لایه‌ اوزون سبب می شود تا انسان‌ها دچار بیماریهای گوناگونی از جمله سرطان پوست و آب مروارید شوند و سلامتی‌شان به خطر بیفتد، همچنین تخریب شدن لایه‌ اوزون بر چرخه گیاهی نیز تأثیر گذار است.

مدیر پروژه حفاظت از لایه اوزون در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است که تا یکم ژانویه سال 2015، 500 تن از این گازها را از جو خارج کند.

حاجی زاده اضافه کرد: مسئولان مربوطه در این زمینه در کشور به شناسایی این گازها پرداخته و حدود 25 کارخانه را در کشور شناسایی کرده‌اند و به آنها اعلام کرده‌اند که باید از گازهایی استفاده کنند که به لایه‌ اوزون ضرر نزند.

مدیر پروژه حفاظت از لایه‌ اوزون در ادامه گفت: با هماهنگی بخش خصوصی، اتحادیه‌ها، وزارت خارجه، وزارت صنعت و تجارت و گمرک، ایران در تلاش است تا تعهداتی را که مجلس در این راستا تصویب کرده است را اجرایی کند.

وی در ادامه بیان داشت: تمام بودجه‌های این فعالیت به صورت بلاعوض از سوی سازمان ملل به کشورها پرداخت می‌شود. در همین راستا 31 شهریور ماه امسال مراسمی با حضور نمایندگان سازمان ملل برگزار می‌گردد تا متعهدین پروتکل با همفکری هم، راهکار موثری را در این زمینه ارائه دهند.پیام بان کی مون رئیس سازمان ملل درمورد حفاظت از لایه‌ اوزون که برای کشورهای مختلف ارسال کرده این است که مأموریت همچنان ادامه دارد، در واقع کشورها باید تمام با توان خود را در این زمینه فعالیت کنند.

حاجی زاده در ادامه تصریح کرد: یکی ازارگان‌هایی که در این زمینه به خوبی با ما فعالیت می‌کند گمرک است، گمرک وسایلی مانند یخچال و فریزر را که شامل این گازها می باشند را کنترل می‌کند تا بیش از 5000 هزار تن از این گازها وارد کشور نشود.

وی درمورد ترمیم قسمتی از لایه‌ اوزون اظهار داشت:‌ طبق گزارشات رسیده قسمتی ازلایه‌ اوزون ترمیم شده است که اگر این طور نبود شاید افراد بیشتری به سرطان مبتلا می شدند البته این نکته شایان ذکر است که چیزی حدود 50 سال طول می‌کشد تا لایه‌ اوزون به طور کامل ترمیم شود.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس پروتکل مونترال قرار برآن بود تا سال 2030 تمام گازهای موجود از جو خارج شوند، اما به دلیل تغییرات آب و هوایی در سراسر دنیا، قرار بر آن است تا دستور کار جدیدی در اجلاس آینده مطرح شود تا مدت زمان آن از سال 2030 تا 2020 کاهش پیدا کند.
برچسب ها: سرطان ، لایه اوزون
ارسال به دوستان