۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۵۷۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۰۶-۰۷-۱۳۹۳
کد ۳۵۷۸۶۵
انتشار: ۱۴:۴۴ - ۰۶-۰۷-۱۳۹۳

موسسه محک تنها فینالیست جایزه تعالی مديريت پروژه شد

متاسفانه بر اساس آمارهاي جهاني و به تبع آن در ايران تعداد كودكان مبتلا به سرطان در حال افزايش است و اين امر لزوم گسترش فعاليت‌هاي محك در جهت مشاركت بيشتر ياوران و اراده حمايت‎هاي همه جانبه به كودكان مبتلا به سرطان و خانواده‌هاي آنها را ايجاب مي‌كند.
مؤسسه خیریه محک به عنوان اولين مؤسسه مردم‌نهاد در جهان تنها فینالیست جایزه تعالی در بخش"IPMA Internationally Funded Humanitarian Aid Project"  از سوی سازمان بین‌المللی مديريت پروژه (IPMA) شده است.

محک در راستاتی عمل به مسئوليت اطلاع رسانی شفاف و پاسخگو در خصوص عملکرد و دستاوردهای این سازمان مردم نهاد به یاوران، کنفرانسی مطبوعاتی پیرامون این افتخار ملی را روز یکشنبه 6 مهر 1393با حضور فعالان حوزه رسانه برگزار کرد.

شفافیت و پاسخگویی مسئولیت محک در قبال یاوران


در ابتدای این کنفرانس دكتر جواد كرباسي زاده رئيس هيأت امناي محك ضمن خير مقدم به ياوران رسانه‌اي اين سازمان اخذ جايزه IPMA را افتخار ديگري براي اين موسسه مردم نهاد دانست كه مرهون اعتماد، مشاركت، تلاش و درايت اعضاي خانواده بزرگ محك است. رئيس هيأت مديره محك گفت: ‹‹برنامه استراتژيك موسسه خيريه محك بر محور چهار ارزش اصلي اين سازمان يعني شفافيت، پاسخگويي، قدرشناسي و زيبايي شناسي استوار است كه بيانيه ديدگاه و مأموريت موسسه ترجمان اين چهار ارزش است.

بر اساس اصل شفافيت بزرگترين سرمايه محك اعتماد ياوران است كه اين سازمان مردم نهاد با عملكرد شفاف خود و به رويت گذاشتن نحوه مصرف منابع براي حمايت از كودكان مبتلا به سرطان اين سرمايه با ارزش را حفظ مي كند و اين امر منجر به تداوم و گسترش جلب مشاركت مردمي در راستاي پروژه هاي توسعه اي و اجرايي محك مي‌شود. پاسخگويي از ديگر ارزش‌هاي اصلي حاكم بر محك است كه اين سازمان خود را موظف مي‌داند در قبال تمامي ذيربطان رعايت كند و براي برطرف كردن هرگونه ابهامي پيش قدم شود و يا پاسخگوي هر پيشنهاد و انتقادي باشد.

تلاش براي ايجاد ارتباطي سرشار از احترام و سپاس محور اصل قدرداني است. در محور زيبايي شناسي نيز محك با باور اين كلام مولانا كه "چون شدي زيبا به آن زيبا رسي" نلاش دارد ارتباطي يكپارچه را با ذيربطان خود داشته باشد. اين اصول و ارزش ها در قالب 360 كد ارتباطي در محك تدوين شده تا در ارتباط با كليه ذيربطان رعايت شود. تحقق مناسب عملكرد مناسب اين اصول كلي و ساختار و برنامه‌هاي راهبردي در دستيابي محك به چنين دستاوردهاي بين المللي نظير جايزه تعالي انجمن بين المللي IPMA قابل ارزيابي است.››

مدير عامل انجمن مديريت پروژه ايران: محك پيشروي حركت به سمت تعالي در حوزه‌هاي اجتماعي


مهندس مجتبي عزيزي مديرعامل انجمن مديريت پروژه ايران ضمن بيان اينكه انجمن بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA) هر ساله به ارزیابی سازمان‌ها در سراسر جهان پرداخته و ضمن اعطای جایزه تعالی پروژه (PE Award)که به پروژه‌های توسعه‌ای و یا سایر پروژه‌های سرمایه‌گذاری و عمرانی تعلق می‌گیرد، جوایزی را نیز به طور ویژه به پروژه‌ها و طرح‌های مرتبط با سازمان‌های غیر دولتی و اقدامات بشر دوستانه، اعطا می‌کند، گفت: ‹‹افتخاري كه موسسه خيريه محك در بخش "IPMA Internationally Funded Humanitarian Aid Project"  به آن دست يافته در حوزه پروژه‌هاي اجتماعي است و اين اولين بار در جهان است كه سازماني مردم نهاد به بخش فينال اين جايزه راه مي يابد.

تا امروز تمامي پروژه‌هايي كه از ايران در اين جايزه بين المللي حضور يافته اند در حوزه‌هاي عمران، ساخت و ساز و يا نفت و گاز بوده‌اند و اينكه انجمن بين المللي "IPMA" پروژه هاي اجتماعي و سازمان‌هاي مردم نهاد را نيز شامل جايزه تعالي قرار داده نشان از اهميت رويكرد مديريتي سيستمي به اينگونه فعاليت‌ها است كه انتخاب محك به عنوان تنها فيناليست اين جايزه نشانگر آن است كه عملكرد اين سازمان بر مبناي ارزيابي متخصصان بين المللي با ملاك ها و استانداردهاي جهاني و تخصصي مطابقت داشته است. اين اتفاق الگو و آغاز مسيري است براي حركت سازمان‌هاي مردم نهاد و پروژه هاي اجتماعي وطنمان در مسير تعالي كه موسسه خيريه حمايت از كودكان مبتلا به سرطان محك پيشروي اين اتفاق بوده است.››

حمایت از کودکان مبتلا به سرطان مطابق با استانداردهای بین المللی؛ تعهد محک در قبال یاوران

يكي از مهم‌ترين معيارهاي سنجش در اهداي جايزه IPMA تطابق با اصول 10 گانه معاهده جهانی سازمان ملل UN GLOBAL COMPACT  است كه فعاليت‌هاي داوطلبانه يكي از اين اصول است. گلناز عدل رئيس شوراي داوطلبان و از ياوران پيشكسوت داوطلب مؤسسه خيريه محك ضمن اشاره به تاريخچه فعاليت‌هاي اين بخش گفت: ‹‹تعداد داوطلبان در بدو فعاليت‌ موسسه انگشت شمار بود ولي هم اكنون محك صدها عضو داوطلب فعال دارد كه همگام با كاركنان موظف اين سازمان بازوي اجرايي فعاليت‌ها هستند.››

 مهندس آراسب احمدیان مدیر عامل محک ضمن اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در اطلاع رساني در خصوص فعاليت‌هاي محك گفت: ‹‹امروز خبري افتخار آميز را به اطلاع اعضاي خانواده بزرگ محك مي‌رسانيم. انتخاب محك براي دريافت جايزه تعالي مديريت پروژه در بین موسسات غیر دولتی بشردوستانه از سوي انجمن بين المللي مديريت پروژه آن هم در حالي كه در سایر بخش‌های عمرانی و اقتصادی 3 فینالیست وجود دارد اما در بخش مؤسسات غیردولتی تنها مؤسسه محک به فینال راه یافته است. اين دستاورد افتخار آميز كه با تلاش صدها نفر زير سقف محك و هزاران نفر از ياوران در بيرون از درهاي محك تحقق يافته است از اين ديدگاه براي موسسه محك بسيار حائز اهميت است كه نشان از باور اين سازمان به ارزش‌هاي شفافيت و پاسخگويي است كه منجر به دستيابي به سطح عملكردي مطابق با استانداردهاي بين المللي در ارائه خدمات كمي و كيفي به كودكان مبتلا به سرطان و خانواده‌هاي آنها، به واسطه منابع مشاركتي نيكوكاران شده است.

محک در جهت ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات به کودکان مبتلا به سرطان و در راستای تعهد و ماموریت خود در قبال تمامی نیکوکاران و ذیربطان سازمان همواره در چارچوب استانداردهای بین‌المللی فعالیت می‌کند و انطباق فرآیندهای کاری سازمان با این هدف را از طریق سازمان‌هایی که مسئولیت سنجش این استاندارها را در سطوح بین المللی بر عهده دارد در جایگاه قضاوت و سنجش قرار می‌دهد.››

در ادامه مدیر عامل محک به معرفي پروژه ارائه شده جهت شركت در جايزه تعالي انجمن  IPMAكه برنامه توسعه محك در دوره دو ساله 92-91 بوده، پرداخت. همچنين گزارش مالي، گزارش‌ عملکرد و شاخص‌هاي كليدي عملكرد فعاليت موسسه خیریه محک در سال‌هاي 90 تا 92 با آمار و مستندات دقيق و جزء به جزء ارائه شد تا یاوران محک حاصل نیت نیک خود را با بررسی آمار و ارقام عواید، هزنیه ها و خدمات محک با عینیت و وضوح کامل مشاهده کنند. بر اساس اين گزارش آمارهاي سازمان در حوزه عوايد، هزينه‌ها، تعداد كودكان مبتلا به سرطان تحت حمايت، ظرفيت پذيرش بيمارستان محك، ارتباط با ذيربطان و تضمين كيفيت با رشد روبرو بوده است.

متاسفانه بر اساس آمارهاي جهاني و به تبع آن در ايران تعداد كودكان مبتلا به سرطان در حال افزايش است و اين امر لزوم گسترش فعاليت‌هاي محك در جهت مشاركت بيشتر ياوران و اراده حمايت‎هاي همه جانبه به كودكان مبتلا به سرطان و خانواده‌هاي آنها را ايجاب مي‌كند.

دستاوردهای ملی و بین المللی؛ حاصل همت های بلند اعضای خانواده محک


دستیابی به جایگاه اولین و تنها فینالیست در این جایزه بین المللی گامی اطمینان بخش در راستای تحقق این هدف و نشان گر ارزش‌های اصلی محک در زمینه شفافیت، پاسخگویی و عملکرد مؤثر در زمینه استفاده بهینه از منابع سازمان برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان است.

پیش از این نیز مؤسسه خیریه محک در سال 1386 به عنوان اولین سازمان غیر دولتی در خاورمیانه موفق به دریافت گواهینامه NGO Benchmarking  از شرکت بازرسی بین‌المللی SGS شده و بر اساس نتایج مستخرج از ششمین ممیزی این شرکت در سال 2012 مؤسسه محک در بین 265 سازمان غیردولتی که در جهان مورد ممیزی قرار گرفته‌اند، حائز رتبه دهم می‌باشد. همچنین محك در سال2011 موفق به دریافت تندیس نقره‌ای کیفیت (GIC) از مؤسسه بین المللی استاندارد "جی.آی.سی شد و توانست نام محك را در زمره 10 سازمان برتر سال 2011 ثبت كند. اخذ مقام مشورتی شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSCO) از دیگر دستاوردهای بین المللی این سازمان است که با همت‌های بلند و آرزوهای بزرگ مردمان نیک اندیش ایران زمین تحقق یافته است.

اینک بار دیگر ضمن تبریک این افتخار ملی، در برابر مهر، عشق و انسانیت تمامی اعضای خانواده بزرگ محک در سراسر جهان ادای احترام می کنیم و باور داریم با بهره مندی از بزرگ‌ترین سرمایه که همانا اعتماد و باور یاوران است، هیچ کودک مبتلا به سرطانی از فقر و نبود به روزترین دستاوردهای علمی و پزشکی و تجهیزات فوت نخواهد کرد.
ارسال به دوستان