۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۳۵۹۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۱۷-۰۷-۱۳۹۳
کد ۳۵۹۶۸۰
انتشار: ۱۵:۳۶ - ۱۷-۰۷-۱۳۹۳

میراث فرهنگی: ایران می تواند در بازی ثبت چوگان پیروز شود

وی تصریح کرد: ابعاد میدان نقش جهان اصفهان که در سال 1978 به عنوان دومین یا سومین اثر ایران به ثبت جهانی رسیده متاثر از زمین چوگان است اما هنوز چوگان به نام ایران ثبت نشده است.
مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ثبت چوگان به نام جمهوری آذربایجان در یونسکو قطعی نشده و ایران می تواند این بازی را به نام خود ثبت کند.

به گزارش ایرنا، فرهاد نظری روز پنجنشبه در همایش علمی چوگان که در حاشیه برگزاری اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان برگزار شد، افزود: با اعتراض ایران، پرونده چوگان جمهوری آذربایجان به چوگان با اسب قره باغ محدود شد.

وی افزود: بر خلاف تصور همگان ما می توانیم چوگان را در پرونده ای جداگانه ثبت کنیم و این دو پرونده با هم تضادی پیدا نمی کند.

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به شکل گیری سازمان بین المللی میراث فرهنگی ناملموس اظهار کرد: در سال 2003 کنوانسیونی در یونسکو با هدف حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس تشکیل شد و شهرهای مختلف جهان از جمله اصفهان به آن پیوستند.

وی تصریح کرد: ابعاد میدان نقش جهان اصفهان که در سال 1978 به عنوان دومین یا سومین اثر ایران به ثبت جهانی رسیده متاثر از زمین چوگان است اما هنوز چوگان به نام ایران ثبت نشده است.

وی با بیان اینکه کنوانسیون یاد شده اجازه داده است که آثار فرهنگی ناملموس مشترک کشورها با همکاری یکدیگر به ثبت مشترک برسد، افزود: به عنوان مثال در آیین نوروز اعضای آن به سیزده کشور می رسد، به طوری که ما امروز کشورهای حوزه نوروز داریم.

مدیر کل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: سایر آثار فرهنگی نیز مانند چوگان می تواند بین کشورها مشترک باشد.

مسوول پرونده ثبت چوگان در یونسکو ادامه داد: یکی از مشکلات فرا روی ما برای ثبت چوگان در یونسکو این است که هر کشور در سال فقط یک پرونده می تواند به ثبت برساند و ما اکنون پرونده بادگیرها را در دست اقدام داریم.

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی ایران خاطر نشان کرد: برخلاف میراث ملموس، رقابت برای ثبت انحصاری میراث فرهنگی ناملموس از سوی یونسکو ممنوع اعلام شده بنابر این ما هم می توانیم چوگان را به نام خود ثبت کنیم.

وی افزود: برنامه ما در این راستا، تهیه پرونده مشترک با کشورهای پاکستان، تاجیکستان و افغانستان است.

نظری با اشاره به اینکه روند بررسی هر پرونده در یونسکو حداقل 18 ماه زمان نیاز دارد، افزود: اگر ما موفق شویم پرونده چوگان ایران را تا فروردین سال آینده به یونسکو ارسال کنیم، این پرونده در سال های 2016 یا 2017 میلادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اجلاس بین المللی میراث فرهنگی ناملموس صبح پنجشنبه در اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
برچسب ها: میراث فرهنگی ، چوگان
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد