۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۳۶۰۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۳
کد ۳۶۰۹۰۹
انتشار: ۱۲:۵۴ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۳

شایعترین علائم کم خونی در کودکان

فتحی در همین مورد ادامه داد:در این تحقیق ارتباط بین کم خونی با شیر مادر و مصرف قطره آهن مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه بررسی های آماری ما نشان داد هیچ ارتباطی بین شیر مادر و کم خونی وجود ندارد و همچنین ارتباطی هم بین مصرف قطره آهن و کم خونی وجود ندارد.
یک متخصص اطفال با اشاره به تدریجی بودن بروز کم خونی در کودکان گفت: شیوع کم خونی در بین کودکان بالای دو سال 17 درصد و در کودکان کمتر از دوسال 32 درصد بوده است.

دکتر سیده پروین فتحی در گفت و گو با ایسنا،با اشاره به تحقیقی که اخیرا در شهرستان ابهر در بین 200 کودک در زمینه ارتباط بین کم خونی و شیر مادر و مصرف قطره آهن صورت گرفته گفت:طبق نتایج این تحقیق، شیوع کم خونی در بین کودکان بالای دو سال 17 درصد و در کودکان بین 6 ماه تا دو سال 32 درصد بوده است.آمار بدست آمده با آمار که سازمان جهانی بهداشت(WHO) یکسان است.

فتحی در همین مورد ادامه داد:در این تحقیق ارتباط بین کم خونی با شیر مادر و مصرف قطره آهن مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه بررسی های آماری ما نشان داد هیچ ارتباطی بین شیر مادر و کم خونی وجود ندارد و همچنین ارتباطی هم بین مصرف قطره آهن و کم خونی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه طبق نتیجه گیری ما شاید میزان قطره آهنی که به کودکان داده می شود کمتر از میزانی ست که بتواند از کمبود فقر آهن جلوگیری کند اظهار کرد:پیشنهاد می کنیم میزان دوز آهن را بالاتر ببرند.

فتحی با اشاره به استاندارد بودن دوز آهنی که توسط وزارت بهداشت توصیه شده گفت:این میزان استاندارد است اما ممکن است در منطقه ای مثل ابهر کم خونی به صورتی باشد که با میزان قطره آهنی که وزارت بهداشت توصیه کرده نتوان جلوی آن را گرفت.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد قطره آهن نیز عوارض دارد افزود:البته باید تحقیق کنیم تا متوجه شویم با چه دوزی هم می توانیم جلوی کم خونی را بگیریم و هم از مسمومیت ناشی از مصرف زیاد آهن جلوگیری کنیم.مثلا توصیه می کنیم در مطالعه بعدی دو گروه کودک را در نظر بگیریم و به یک گروه طبق استاندارد 15 قطره و به گروه دیگر 30 قطره آهن داده شود تا در مورد میزان دوز آهن به نتیجه برسیم.

فتحی در پاسخ به اینکه آیا می توان در دوران جنینی از کم خونی جلوگیری کرد؟ گفت:ارتباط بین جنین و مادر به صورتیست که حتی اگر مادر دچار کم خون باشد و به قیمت کم خون تر شدن مادر، مادر جنین را تامین می کند.به این معنی که اکثر نوزادانی که متولد می شوند حتی اگر مادر دچار کم خونی باشد فقر آهن ندارند.اما مصرف قطره آهن در دوران بارداری در وهله اول از کم خونی مادر و بعد از آن از کم خونی نوزاد جلوگیری می کند.البته خوردن قطره آهن توسط مادر در دوران بارداری بر روی جنین تاثیر مستقیمی ندارد اما از کم خونی مادر جلوگیری می کند.

وی با تاکید بر اینکه نوزادانی که متولد می شوند معمولا کم خونی و فقر آهن ندارند زیرا با هموگلوبین بالا متولد می شوند گفت:اما امکان ابتلا به کم خونی بعد از شش ماهگی کودک وجود دارد که عوارض دراز مدت داشته و کودک را در دراز مدت دچار مشکل می کند.

وی علائمی مثل بی حوصلگی،بد اخلاقی، بی اشتهایی و رنگ پریدگی را از علائم کم خونی در کودکان عنوان کرد و افزود:کم خونی نهایتا رشد کودک را تحت تاثیر قرار داده و کودک را دچار کمبود رشد می کند.

وی همچنین گفت:کم خونی به تدریج ایجاد می شود و حتی ممکن است پدر و مادر کودک متوجه آن نشوند در نتیجه باید نسبت به بروز علائم گفته شده حساس بود.
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد