۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۶۲۰۵۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۳
کد ۳۶۲۰۵۶
انتشار: ۱۳:۵۹ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۳

رئیس جمهور: هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست/ مبادا تحت لوای امر به معروف، ناامنی آغاز شود

از صبح تا شب فقط مساله بدحجابی را به عنوان منکر مطلق تلقی نکنیم/ زنان ایران، زنان مسلمان و با عفت هستند/ چند نفر در این کشور خودشان را متولی اخلاق نپندارند.

رییس‌جمهور هشدار داد که مبادا روزی امر به معروف و نهی از منکر وسیله‌ای برای تفرقه و جدایی آحاد جامعه از یکدیگر باشد.

به گزارش عصر ایران، حسن روحانی در جمع اقشار مختلف مردمی استان زنجان در نهمین سفر استانی خود با بیان این‌که پیام کربلا و ابی عبدالله پیام امر به معروف و نهی از منکر است، اظهارکرد: مسیر، مسیر دعوت جامعه به خیر و صلاح و سعادت و نجات جامعه بوده و آنچه باید از کربلا بیاموزیم این است که همه یکدیگر را به خیر و صلاح معروف و عمل شایسته دعوت کنیم و اگر فردی یا جمعی خدای ناکرده از مسیر هدایت فاصله گرفت آن را از منکر نهی کنیم.

امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به هیچ فرد و جناح و دسته‌ای ندارد

وی تاکید کرد:‌ امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به هیچ فرد و جناح و دسته‌ای ندارد و هیچ کس نمی‌تواند بگوید من آمر به معروف و ناهی از منکرم و دسته و جناح دیگر را به عنوان عمل‌کننده به منکر متهم نماید.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که 77 میلیون آمر به معروف و ناهی از منکر داریم، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر عملی متقابل است و من شما را به خیر دعوت می‌کنم و شما بنده را به خیر و صلاح و شایستگی دعوت می‌کنید، پس مبادا وظیفه امر به معروف و نهی از منکر که باید وسیله ارتباط نزدیک‌تر جامعه به یکدیگر باشد وسیله‌ای شود برای اینکه تفرقه و جدایی در جامعه به وجود آورد.

وی با اشاره به آیاتی از کلام‌الله مجید، خاطرنشان کرد: اول باید پیوند ولایت و محبت و اخوت در جامعه به وجود بیاید و هر کس نسبت به دیگری حالت سرپرستی دلسوزانه داشته باشد، یعنی همه نسبت به هم احساس پیوند ولایت کنیم و آگاهانه و دلسوزانه امر به معروف و نهی از منکر کنیم که قانون اساسی نیز به همین نکته اشاره دارد.

از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف نیستند

روحانی خاطرنشان کرد: دوست دارم پایان کار مجلس شورای اسلامی در مساله امر به معروف و نهی از منکر انسجام و وحدت بیشتر جامعه و هدایت کل جامعه به سمت نیکی باشد، چون از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف نیستند، بلکه همه مسلمانان وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را بر دوش دارند.

رییس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: مبادا فردا که نخواهد بود، تحت لوای شعار زیبای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما ناامنی آغاز شود چون اساس معروف، امنیت است و برای برادری و کرامت انسانی و احترام به یکدیگر مطرح شده است پس مبادا که منکر را تنها به یک مساله خلاصه کنیم و دروغ و تهمت، رشوه‌خواری و بورسیه تقلبی را منکر نپنداریم.

چند نفر در کشور خود را متولی اخلاق نپندارند

وی با بیان این‌که از صبح تا شب فقط یک مساله و آن بدحجابی را به عنوان منکر مطلق تلقی نکنیم، توضیح داد: زنان ایران، زنان مسلمان و با عفت هستند که همه طرفدار حجابند پس چند نفر در این کشور خودشان را متولی اخلاق نپندارند.

روحانی تصریح کرد: درس عاشورا برای ما آن است که همه باید دنبال امر به معروف و نهی از منکر باشیم که قیام امام حسین (ع) برای همین بود.

هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست

رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت توجه به مساله اشتغال جوانان، گفت: به اعتقاد من طلبه در حدی که از آموزه‌های اسلام فهمیده‌ام، هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست.

وی با بیان این‌که بیاییم دست به دست هم دهیم و با فقر مبارزه کنیم، افزود: باید به زندگی مردم توجه کنیم و برای جوانان عزیزمان که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند شغل و کار فراهم کنیم.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که اگر می‌خواهیم معروف را ترویج دهیم، اولین معروف توسعه کشور است، گفت: کشور ما باید در مسیر توسعه قرار گیرد و چرا باید مسلمانان به یک کشور غربی بروند و حسرت زندگی آنها را داشته باشند و چه چیز ما از آنها کمتر است؟

نگذاریم در جامعه ما تفرقه و اختلاف رخنه کند و شکاف در جامعه ایجاد شود

روحانی با اشاره به این‌که ایران دارای استعداد، هوش و محیط علم و دانش است و سرزمین معادن و برکت همراه با توسعه انسانی و فیزیکی است، گفت: چرا به اختلاف دامن می‌زنید؟ در حالیکه یکی از بالاترین منکرها، اختلاف و تفرقه است پس نگذاریم در جامعه ما تفرقه و اختلاف رخنه کند و شکاف در جامعه ایجاد شود، اما یک عده گویا زندگی‌شان در شکاف و تفرقه بین مردم و دولت، مردم و مردم و این جناح و آن جناح است.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: به اشکالات و گناهان دامن نزنیم، چون ما تابع همان حسین ابن علی هستیم که توبه حر را هم قبول کرد و پذیرفت و من در جامعه کسی را نمی‌یابم که گناهی بالاتر از گناه حر در روز اول و دوم محرم سال 61 هجری قمری مرتکب شده باشد و عظیم‌الشانی در تاریخ بعد از پیامبر و امیر المومنین چون حسین بن علی نمی‌یابم که این حسین بزرگ تاریخ در برابر سری که حر خم کرد گذشت و او را در آغوش کشید پس ما باید درس برادری و محبت و اتحاد و وفاق را از حسین بن علی بیاموزیم و به هم نزدیک‌تر شویم.

وی با اشاره به شرایط امروز منطقه و وجود تفرقه در بین مسلمانان، گفت: یک عده ناآگاه را به توحش دعوت کردند و در منطقه در عراق، شام، لبنان، افغانستان و یمن یک عده هر روز به نام جهاد و اسلام به ناروا آدم‌کشی به راه انداخته‌اند.

درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است

روحانی با بیان این‌که درس ابا عبدالله الحسین به ما درس برادری، وحدت و گذشت و قبول توبه از یکدیگر بوده است، تصریح کرد: درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که شب تاسوعا بزرگ‌ترین مراسم در زنجان برپا می‌شود که مایه غرور و افتخار همه ایرانیان است، گفت: یا ابوالفضل شما ایران را به حرکت وا می‌دارد و یا قمر بنی هاشم شما در دل‌ها آشوب عشق به پا می‌کند و در همین شب تاسوعا که مورد تکریم شماست امام حسین (ع) خیمه‌ای را برپا کرد و عمرسعد را به مذاکره دعوت کرد.

وی اضافه کرد: امام حسین (ع) که آگاه بود و می‌دانست فردا ایام شهادت او و یارانش به دست عمرسعد و یاران نادانش است، اما با دنیا اتمام حجت کرد و در شب تاسوعا ساعت‌ها با عمرسعد به مذاکره نشست تا مساله جنگ اتفاق نیفتد.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که امام حسین (ع) از جنگ و شهادت نمی‌ترسید، تصریح کرد: امام حسین (ع) به ما یاد داد که حتی با دشمن باید به گونه‌ای رفتار کنیم که منطق دنیا ما را پیروز در صحنه مذاکرات بداند.

در سایه تعامل سازنده امروز با قدرت‌های بزرگ مذاکره می‌کنیم

روحانی با اشاره به این‌که ما در سایه تعامل سازنده امروز با قدرت‌های بزرگ مذاکره می‌کنیم، اظهار کرد: در اولین قدم‌ها در سال گذشته ما به پیروزی‌هایی دست یافتیم و به خداوند امیدواریم و اتکایمان به ارواح طیبه، ائمه هدای و توجهات حضرت ولی‌عصر (عج) است، اما پشتیبانی مردم و هدایت‌های رهبری به عنوان پشتوانه اصلی مذاکرات است و ما به تعامل سازنده با جهان و مذاکره برای حل مشکلات مردم ادامه خواهیم داد.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: ملت بزرگ ایران بدانند ما از حق مردم و حقوق‌شان کوتاه نخواهیم آمد، اما با همه قدرت در پی آن هستیم تا دیوار ظالمانه تحریم را برای همیشه از میان برداریم.

وی در ادامه خطاب به مردم زنجان، گفت: ما به زنجان آمدیم تا چهره نورانی ولایتمدار شما را زیارت کنیم و پیشنهادات و مطالبات‌تان را بشنویم و با هم برای توسعه زنجان همفکری کنیم.

روحانی با اشاره به این‌که 71 پروژه برای استان زنجان ظرف سال‌های 93 و 94 اجرایی خواهد شد، گفت: 387 میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مدنظر قرار دادیم و به خاطر وضع آب و هواست که نمی‌توانیم قول اجرای آنها را برای امسال به شما بدهیم.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: دو خطه کردن راه آهن زنجان قزوین، توسعه دانشکده‌های صنعتی در استان زنجان، گازرسانی به 320 روستای بالای 20 هزار خانوار از جمله طرح‌هایی است که طی سه سال پیشروی دولت یازدهم در استان زنجان به اجرا در خواهد آمد.

وی گفت: ان‌شاءالله استان زنجان جزو اولین استان‌هایی خواهد بود که همه روستاهایش دارای گاز خواهند شد.

روحانی با اشاره به این‌که استان زنجان به عنوان چهارراه کشور و متصل‌کننده مرکز به غرب کشور است، خاطرنشان کرد: استعداد فراوان انرژی در استان زنجان وجود دارد و بر این اساس پتروشیمی این استان را توسعه خواهیم داد که مشکلات اجرایی آن حل و فصل شده و 265 میلیون یورو فاینانس آن نیز حل شده است که به حول قوه الهی این پروژه انجام خواهد شد.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های الکترونیک و ITکشور خواهد شد، تصریح کرد: برای آبیاری تحت فشار در سال‌های گذشته قدم‌هایی برداشته شده است که ظرف امسال تا پایان 94، 25 هزار هکتار زمین کشاورزی تحت برنامه آبیاری مدرن تحت فشار قرار خواهد گرفت و همچنین لایحه‌ ویژه اقتصادی برای زنجان به مجلس دادیم که از اکنون به مسئولین و استاندار زنجان اعلام می‌کنم این طرح را در زنجان شروع کنند.

ارسال به دوستان