۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۶۲۶۵۵
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۰۴-۰۸-۱۳۹۳
کد ۳۶۲۶۵۵
انتشار: ۱۱:۱۶ - ۰۴-۰۸-۱۳۹۳
در حاشیه اظهارات اخیر دادستان تهران درباره سقوط مرگبار

پرونده ایران140 ، عبرت آموز می شود؟

عصر ایران - دادستان تهران با اشاره به حادثه سقوط یک فروند هواپیمای ایران140 در نزدیکی تهران که منجر به کشته شدن دهها نفر از هموطنان مان شد، اظهار داشته است: در حادثه اخیری که در کشور رخ داد یک هواپیمای آنتونف سقوط کرد ولی برخلاف پرونده‌های قبلی ما قصد نداریم با فوت خلبان پرونده را مختومه کنیم.این بار دادستان ورود عمیق‌تری به موضوع داشته و نه در دادسرای فرودگاه بلکه در دادسرای ویژه جنایی یک بازپرس ویژه مشغول رسیدگی به این پرونده شده است.تا اینجای تحقیقات نقص ایمنی هواپیما مشخص‌تر از نقص خلبان بوده است و کسانی که از این هواپیما تولید کرده‌اند باید به مردم پاسخگو باشند و دادستان اجازه نمی‌دهد که این پرونده به سادگی بسته شود.

هواپیمایی که 19 مرداد 93 سقوط کرد محصول شرکت صنایع هواپیماسازی ایران بود. این هواپیما در واقع همان آنتونف 140 اوکراینی است که از هواپیماهای نازل در سطح دنیا به شمار می رود و پیشتر نیز کارشناسان هوایی کشور نسبت به وقوع حادثه در خصوص این هواپیمای ناایمن هشدار داده بودند.


پرونده ایران140 ، عبرت آموز می شود؟

با این حال، سازندگان هواپیما اصرار داشتند که محصول کم کیفیت شان وارد ناوگان هوایی کشور شود و نهایتاً هم بعد از آن که هیچ کدام از ایرلاین های داخلی، ایران140 را نخرید، رأساً با آن به مسافرکشی هوایی پرداختند و نهایتاً هم دهها نفر را به کشتن دادند.

همان طور که دادستان تهران نیز به درستی اشاره کرده است، این هواپیما دچار نقص فنی بوده است. شاید پاسخ بگویند که هر هواپیمایی می تواند دچار نقص فنی شده و سقوط کند. این سخن درستی است اما درباره هواپیمای ایران140 باید گفت که نقص آن ساختاری بوده است ولی سازندگان و به کارگیرندگان هواپیما، تمام انتقادات کارشناسی راجع به ساخت این هواپیما را نادیده گرفتند و اصرار داشتند که باید آن را بسازند و مردم را جابجا کنند و جالب اینجاست که بعد از تجربه ناموفق و مرگبار ایران140 ، این بار سراغ ساخت هواپیمای پهن پیکر150 نفره رفته اند!

پرونده ایران140 ، عبرت آموز می شود؟
بیان صریح و قاطع دادستان تهران مبنی بر این هواپیما نقص داشته و اجازه نخواهد داد پرونده به این آسانی بسته شود، از دو جهت بسیار امیدبخش است: اول این که پرونده سقوط هواپیما که دهها انسان بی گناه در آن جان خود را از دست دادند مورد رسیدگی قرار می گیرد و این بار، با نگاهی عمیق تر و جدی تر به ماجرا، نه "مرحوم خلبان" که تمام مسوولانی که این هواپیمای ناایمن را ساختند و به پرواز درآوردند تحت تعقیب قرار می گیرند، به ویژه آن که همین افراد پیش از این بارها و بارها مخاطب کارشناسانی قرار گرفته بودند که آنتونف را مناسب جغرافیا و آب و هوای ایران نمی دانستند و بر نواقص فنی آن تأکید داشتند.

پرونده ایران140 ، عبرت آموز می شود؟

اما نکته دوم که از اولی مهم تر است، عبرت آموزی و بازدارندگی این رسیدگی قضایی است. اگر پرونده سقوط ایران140 ، به طور جدی و بدون اغماض مورد رسیدگی قرار گیرد و مقصران آن طبق نظر دادگاه به مجازات قانونی برسند، دیگرانی که کالا یا خدمات به مردم عرضه می کنند، درخواهند یافت که حق ندارند به بهانه تولید، امنیت مردم را به خطر بیندازند.
امروزه هر چند نهادهایی مانند سازمان ملی استاندارد بر محصولات داخلی نظارت دارند ولی واقعیت این است که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله فراوانی وجود دارد و این فاصله، بعضاً به بهای آسیب مردم تمام می شود. شاید بررسی های فنی و قضایی در برخی موارد منجر به این نتیجه شود که باید سازمان ملی استاندارد هم به برخی اصلاحات تن دهد و استانداردهای خود را ارتقا بخشد.

رسیدگی قاطع و بی اغماض به پرونده ایران140 (از تولید تا سقوط) باعث خواهد شد همه تولید و عرضه کنندگان، از خودروسازان گرفته تا تولید کنندگان میوه و تره بار، موضوع مهمی به نام اطمینان از سلامتی مصرف کنندگان را رعایت کنند زیرا با خود خواهند گفت وقتی با تولیدکنندگان نامداری که حقوق مردم را رعایت نمی کنند، این گونه برخورد قاطع می شود، اگر ما نیز حقوق و امنیت مردم را نادیده بگیریم باید پاسخگو باشیم.

رسیدگی قاطع و سریع به پرونده ایران140 می تواند یکی از بزرگ ترین و تحول آفرین ترین خدمات دستگاه قضایی به جامعه باشد و امید که چنین شود.
برچسب ها: ایران 140 ، آنتونف ، دادستان
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۶۳
غیر قابل انتشار: ۰
آمنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
4
211
خداکنه برای یکبار هم که شده از این نوع حوادث که منجر به داغدار شدن دهها خانواده از جمله خانواده محترم خلبان مرحوم گردیده چشم پوشی نگردد و خاطیان جوابگو باشند
آمین.........
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
11
144
چرا ما باید در همه چیز خود کفا بشیم این همه انرژیرو به جای هواپیما سازی متمرکز می کردند رو صنایع پتروشیمی به جاش هواپیما وارد می کردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
12
148
وقتی مدیر شرکت خودروسازی رو بعنوان مدیر هواپیماسازی منصوب کنند نتیجه ای بهتر از این بدست نمیاد!
آقای منطقی بجای ساخت توپولوف 204 که شرکت هواپیمایی روسیه، ایرفلوت هم ازش استفاده نمیکنه! بره با بوئینگ و ایرباس برای ساخت هواپیما در ایران قرارداد امضاء کنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
وقتی تو دارو تحریمیم توقع ایرباس داری؟
جلال
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
آقای محترم شرکتهائی که شما نام بردید ایران را تحریم کردند
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
1
104
بسیار صحیح ! همه منتظر اجرای عدالت هستیم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
1
11
نکته دوم خیلی خوب بیان شده اما در این کشور هیچوقت عملی نشده است
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
2
17
هواپیمای ایران 140، از اویونیک (الکترونیک) بسیار ضعیفی بهره می برذ، مساحت بال کمی دارد، از موتور های ضعیفی استفاده می کند، سازه هواپیما نیز بسیار سنگین و ضعیف است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
1
6
آی گفتی ,که حق گفتی برادر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
2
8
امیدواریم مقصران حادثه محاکمه شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
1
18
کاش جناب دادستان درباره خودروهای بی کیفیت ساخت داخل که سالانه چندین هزار نفر را به کشتن می دهند نیز ورود کنند. کشتار خودروهای بی کیفیت ساخت داخل بسیار بسیار بیشتر است اما ظاهرا همه به آن عادت کرده اند و حساسیت خود را از دست داده اند
نصیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
2
14
کدوم تولید؟؟؟ هواپیمایی که موتور اویونیک حتی بال و بدنه اون از اوکراین وارد میشه کجا ایرانی هست؟؟؟
حتی پرده و صندلی اون هم با اجازه اوکراینی ها نصب میشد

ظرف 15 سالی که این هواپیما از زمان جناب رفسنجانی وارد ایران شد حتی 10 فروند هم تولید نشد که 4 فروندش سقوط کرد جالبه 5 ساله هیچ فروند جدیدی تولید نشده حرف از تولید می زنند!!!!!
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
3
29
سالی 18000 کشته جاده ها مهمتره یا سقوط یه پرنده آنهم بعد از 4 سال با فقط 30 کشته!!؟...

عدالت از نظر شما یعنی چی؟

تولید این پرنده که سالهاست متوقف شده ولی نباید جلوی تولید حلبی های چینی و درجه سه اروپایی به اسم خودروی داخلی رو بگیرند؟؟
حجت
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
2
14
کاش در این گزارش گوشه ای هم به صحرای عدم اعتقاد به کارشناسی بویژه در دولت قبلی می زدید
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
4
12
واقعا منطقی نیست وقتی میشه هواپیما رو خرید رفت سراغ ساختش یه قیمت جون مردم مثالش میتسوبیشی ژاپنه تازه بعد کلی پیشرفت و دستاورد تازه دارن یه هواپیما مسافربری میزنه تازه با کمک شرکتای تاپ دنیا
رضا
United States of America
۰۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
3
23
اقاي منطقي به اين نكته توجه داشته باشن كه الان سي ساله ما در توليد خودرو با تكنولوژي ده ها برابر ساده تر هم مانده ايم. توليد هواپيما كه جاي خود دارد. در مجموعه معظم سها نيز بهتر است از فكر توليد محصول كامل خارج شده و به قطعه سازي هوايي اقدام شود.