۰۱ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰
کد خبر ۳۶۳۷۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۱۰-۰۸-۱۳۹۳
کد ۳۶۳۷۰۱
انتشار: ۰۹:۳۴ - ۱۰-۰۸-۱۳۹۳

غذاهای نذری و چند توصیه بهداشتی

بسیار مشاهده شده که افرادی، مقادیر بسیار زیادی نذری را در یخچال خانه خود انبار و تا چندین روز از آن استفاده می کنند، غافل از اینکه غذای مانده، ارزش تغذیه ای خود را به شدت از دست می دهد، از این رو توصیه می شود مردم به اندازه مصرف خود نذری بگیرند.
 همزمان با فرارسیدن ایام عزاداری و برپایی مجالس سوگ سالار شهیدان حسین بن علی(ع)، سنت حسنه نذری دادن نیز رواج بیشتری می یابد، اما دانستن چند نکته بهداشتی در این مورد خالی از فایده نیست.
 
دبیر انجمن پیشگیری از چاقی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: نخستین نکته بهداشتی در این خصوص، نوع مواد مصرفی است که توصیه می شود کسانی که قصد ادای نذر دارند، اصول بهداشتی، پاکیزگی و گندزدایی را در تمام مراحل تهیه نذری، یعنی انتخاب در خرید، نگهداری، پخت و فرآوری و نهایتاً پخش مراعات کنند.
 
دکتر «محمد هاشمی» دومین نکته بهداشتی را درباره ظروف سرو نذری عنوان کرد و افزود: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گزینه مناسبی برای خوراکی های داغ همچون غذا، شله زرد، چای و سایر نوشیدنی های داغ نیستند، این ظروف در مجاورت حرارت بالا، موادی را وارد محتویات خود می کنند که خاصیت سرطانزایی دارد.
 
وی ادامه داد : بهتر است در این موارد، از ظروفی همچون ظروف مقوایی استفاده شود.
 
** لطفاً به اندازه مصرف خود نذری بگیرید
 
دکتر هاشمی گفت: بسیار مشاهده شده که افرادی، مقادیر بسیار زیادی نذری را در یخچال خانه خود انبار و تا چندین روز از آن استفاده می کنند، غافل از اینکه غذای مانده، ارزش تغذیه ای خود را به شدت از دست می دهد، از این رو توصیه می شود مردم به اندازه مصرف خود نذری بگیرند.
 
وی افزود: هنگامی که غذا در حجم بالا تهیه می شود، حاوی مقادیر بالاتری از چربی است، بویژه اینکه برخی هیات ها از چربی های حیوانات ذبح شده نیز در طبخ استفاده می کنند، از این رو بهتر است افرادی که دچار مشکلات قلبی عروقی، چربی خون و چاقی و اضافه وزن هستند، با احتیاط بیشتری از این نذری ها استفاده کنند.
 
وی گفت: قرار نیست از همه نذوراتی که در سر راه توزیع می شود استفاده کنیم. در روزهای تاسوعا و عاشورا علاوه بر خوراک، نوشیدنی هایی همچون شربت و شیر کاکائو نیز به وفور در میان عزاداران پخش می شود، اما باید دانست فارغ از نیت خیر توزیع کنندگان این نذورات، مصرف بیش از اندازه این خوردنی ها نه تنها با روح عزاداری منافات دارد بلکه می تواند همان عوارض پرخوری از جمله سوءهاضمه، عدم تعادل قندخون و اضافه وزن را در پی داشته باشد.
ارسال به دوستان
ویتامین B5؛ خواص، منابع، مقدار مصرف و علائم کمبود آن کشورهای مختلف چگونه زباله‌های خانگی خود را مدیریت می‌کنند؟ (+ اینفوگرافی) ریزپلاستیک‌ها از راه تنفس می‌توانند وارد مغز شوند 19 خاصیت شگفت‌انگیز کرفس که شما را حیرت‌زده خواهد کرد! در نقد آرای استیون پینکر؛ آیا جهان رو به بهتر شدن پیش می‌رود؟ سبزی‌هایی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کنند زندگی فراتر از مرگ: چگونه ارگانیسم‌های جدید از سلول‌های موجود مرده پدیدار می‌شوند؟ چگونه در نبرد با کودکان بر سر استفاده از تلفن همراه قبل از خوابیدن پیروز شویم؟ چگونه کبد خود را سالم نگه داریم؟ کشف شمشیر برنزی متعلق به رامسس دوم فرعون مصر باستان در ۳۳۰۰ سال پیش سازمان حج و زیارت: اعزام زائران ایرانی به سوریه به دلیل مسائل امنیتی متوقف شد نروژ / فرود اضطراری یک هواپیما بخاطر پیدا شدن موش زنده در غذای مسافر ترامپ: برای مناظره دوم با هریس خیلی دیر شده؛ وقت نداریم آموزش و پرورش: هنوز ۷۹۰ هزار دانش‌ آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند هریس دعوت سی‌ان‌ان برای مناظره دیگری با ترامپ را پذیرفت