۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۷۱۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۲۸-۰۹-۱۳۹۳
کد ۳۷۱۷۹۷
انتشار: ۱۲:۱۸ - ۲۸-۰۹-۱۳۹۳

توجه رسانه‌ها به گذشته هارون مونس

'تونی ابوت' نخست وزیر استرالیا پیش از این با دیوانه خواندن این فرد اعلام کرده بود که این فرد برای دولت استرالیا، پلیس فدرال و مرکز اطلاعات امنیت ملی شناخته شده بود، اما نام وی در لیست مبارزه با تروریسم نبود.
حادثه گروگانگیری شهر سیدنی در هفته جاری که منجر به کشته شدن عامل این حادثه و دو نفر دیگر شد دستگاه امنیتی استرالیا را زیر سئوال برد.

به گزارش ایرنا، عامل گروگانگیری سیدنی یک استرالیایی - ایرانی متهم تحت تعقیب در ایران از طریق پلیس بین الملل (اینترپل) بوده که پس از دریافت پناهندگی از دولت استرالیا، با وجود ارتکاب بیش از 40 فقره اعمال غیراخلاقی و مشارکت در قتل همسر سابق خود در سیدنی، هرگز در استرالیا زندانی نشده بود.

وی روز دوشنبه هفته جاری 17 نفر را در فروشگاهی در شهر سیدنی گروگان گرفت. این گروگانگیری هر چند که با کشته شدن دو گروگان و گروگانگیر و زخمی شدن شش نفر پایان یافت، اما اکنون دولت کانبرا با گمانه زنی ها در مورد خلاهای امنیتی در استرالیا که عامل اصلی وقوع چنین رخدادی اعلام شده، به چالش کشیده شده است.

'تونی ابوت' نخست وزیر استرالیا پیش از این با دیوانه خواندن این فرد اعلام کرده بود که این فرد برای دولت استرالیا، پلیس فدرال و مرکز اطلاعات امنیت ملی شناخته شده بود، اما نام وی در لیست مبارزه با تروریسم نبود.

گزارش ها نشان می دهد استرالیا سال 2009 نام 'هارون مونس' را با وجود انجام کلاهبرداری های متعدد و تحت تعقیب پلیس قرار داشتن از لیست افراد تحت نظر دستگاه های امنیتی خارج کرده بود.

روزنامه 'دیلی تلگراف' استرالیا روز جمعه در خبری، نوشت، این توافق جمعی وجود دارد که شکاف های دستگاه امنیتی استرالیا فرصت ارتکاب چنین حادثه ای را برای هارون مونس فراهم کرد.

این روزنامه نوشت: هارون مونس با انکار، عدم تمایل دولت برای اقدام جدی علیه وی، دریافت نکردن هشدار و ضعف دستگاه قضایی در استرالیا روبرو بوده است.

دیلی تلگراف استرالیا نوشت: نباید به گونه ای باشد که یک افراط گرا مقام های ارشد را از خطر خود آگاه کند، اما از سوی آنها واکنشی دریافت نشود.

به نوشته این روزنامه، مونس از زمان ورود به استرالیا و درخواست پناهجویی باید مورد توجه مقامات مهاجرت قرار می گرفت. در واقع، پلیس ایران مقامات استرالیایی را از اتهامات و دیگر جرایم مرتکب شده به وسیله هارون مونس آگاه کرده بود.

این روزنامه در ادامه نوشت: با این وجود هارون مونس در سال 2001 پناهندگی گرفت و سال پیش از آن با زنجیرکردن خود مقابل پارلمان نسبت به این که خانواده وی قادر به ترک ایران نیستند اعتراض کرد.

روزنامه 'دیلی تلگراف' در ادامه با اشاره به فعالیت های مجرمانه 'هارون مونس' نوشت: نادیده گرفتن یک جرم کوچک باعث از بین رفتن مشکل نمی شود. بلکه، نتیجه کاملا برعکس می دهد و باعث رشد مشکل می شود. دادگاه های استرالیا، مقامات اداره مهاجرت، مقامات امنیتی و رسانه ها اکنون از میزان هر مشکلی آگاهی دارند و فراتر از این، مردم استرالیا نیازمند احتیاط و حفاظت بیشتر هستند.

پلیس استرالیا همچنین با ورود به خانه هارون مونس و بررسی اسباب و وسایل خانه وی، از همسایگان در مورد 'هارون مونس' سوال کردند. وی این خانه را از چند ماه پیش به واسطه همسر خود اجاره کرده بود.

همسایگان وی اعلام کردند که وی به ندرت از خانه بیرون می آمد، همواره پرده هایشان کشیده بود و علاقه نداشتند که فردی با آنها رفت وآمد داشته باشد.

جسد 'هارون مونس' اکنون در سردخانه نگهداری می شود و تاکنون فردی خواستار تحویل این جسد نشده است. از سوی دیگر برخی انجمن ها و گروه های اسلامی استرالیا از انجام مراسم خاکسپاری وی خودداری و اعلام کرده اند حاضر به انجام چنین کاری نیستند و جسد وی باید به آب انداخته شود.

براساس قانون استرالیا اگر فردی حاضر به پذیرش جسد هارون مونس نشود، مراسم خاکسپاری فقیرانه ای از سوی سازمان بهداشت این کشور انجام می شود.

براساس اطلاعاتی که رسانه های استرالیا منتشر کردند هارون مونس یا 'محمدحسن منطقی' سال 1964 در ایران متولد شده و در سال 1995 پس از کلاهبرداری 200 هزار دلار استرالیا با استفاده از یک آژانس مسافرتی از طریق مالزی به استرالیا فرار کرده است.

وی در سال 1996 به دنبال پناهندگی در استرالیا بود ودر سال 1998 با کسب اعتماد جامعه مسلمانان یک منطقه محلی در سیدنی پس از ادعای محقق بودن، به ارایه سخنرانی و دایر کردن کلاس پرداخت، اما پس از مدت کوتاهی چهره وی افشا و از این منطقه طرد شد.

درخواست ایران برای استرداد هارون مونس به اتهام کلاهبرداری براساس گزارش برخی رسانه های استرالیا در سال 2000 میلادی به وسیله کانبرا رد شد و در همین سال وی با بستن زنجیر به خود مقابل پارلمان استرالیا قرار گرفت و خواستار مجوز ورود همسر و فرزندانش به این کشور شد.

این فرد کلاهبردار در سال 2001 با ادعای داشتن اطلاعات محرمانه در خصوص ایران از استرالیا تقاضای پناهندگی کرد و در سال 2007 نیز نامه های توهین آمیز به خانواده سربازان کشته شده استرالیا در افغانستان فرستاد.

در سال 2008 نیز درخواستی در استرالیا مطرح شد که ادعای این فرد در خصوص روحانی بودن بررسی شود و در سال 2011 اتهام ارعاب شریکش مطرح شد.

هارون مونس در اکتبر سال 2013 به اتهام قتل بازداشت، اما در دسامبر همین سال با وثیقه و مشروط آزاد شد و ژانویه سال جاری میلادی مدعی شد در زندان شکنجه شده است.

وی در آوریل سال جاری میلادی در دادگاه محلی استرالیا متهم به چهار عمل غیراخلاقی در این سال و سال 2002 پس از ادعای 'شفای' افراد شد و بار دیگر در ماه مه سال 2014 به قید وثیقه به شرط گزارش روزانه آزاد شد.

هارون مونس دسامبر 2014 اعلام کرد شیعه را کنار گذاشته و به سنی افراطی روی آورده است و 14 دسامبر سال جاری نیز به نگارش مطلبی در خصوص تروریسم در تارنمای شخصی خود پرداخت.

یک روز پس از انتشار این مطلب گروگانگیری 17 نفر در فروشگاهی در سیدنی به وسیله این فرد اتفاق افتاد و بررسی این روند، رسانه های استرالیا را واداشته تا دولت کانبرا را برای پذیرش هارون مونس به عنوان پناهنده زیر سوال ببرند.

رسانه های استرالیا روز گذشته نیز در حرکتی انتقادی از دولت این کشور، به بی توجهی کانبرا به درخواست ایران برای استراداد 'هارون مونس' گروگانگیر سیدنی پرداختند.

شبکه خبری 'ای.بی.سی' استرالیا گفت ایران 14 سال پیش درخواست استرداد این فرد مسلح را که گروگانگیری سیدنی را انجام داد مطرح کرد، اما استرالیا حاضر به تحویل وی نشد.

تارنمای خبری استرالیا نیز نوشت: این گروگانگیر حدود 15 سال پیش در یک مغازه فرش فروشی در شهر 'پرت' استرالیا مشغول به فعالیت بود و بخش زیادی از وقت خود را صرف قماربازی می کرد.

به نوشته این تارنما، هارون مونس مدعی بوده که یک مقام مذهبی در سیدنی است که به عنوان شفا دهنده معنوی مشغول به فعالیت بوده و از این طریق نیز مرتکب بیش از 40 مورد اعمال غیراخلاقی شده بود. وی همچنین همواره با ادعای این که نیروی امنیتی بوده، از یک دادگاه خواسته است به وی مجوز حمل سلاح داده شود.
ارسال به دوستان