۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۱۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۳
کد ۳۸۱۴۹۲
انتشار: ۱۳:۱۶ - ۲۱-۱۱-۱۳۹۳

سیاستمداران آلمان سرگرم بحث برای وضع قانون مهاجرت جدید

 سیاستمداران آلمان با این موضوع درگیر هستند که با وضع چه قوانینی می‌توان به بهترین شیوه موج عظیم مهاجرت به این کشور را کنترل کرد۰ بعضی معتقدند شاید یک سیستم امتیازی شبیه به کشور کانادا راه مناسبی باشد.
 
به گزارش دویچه وله، نیاز آلمان به مهاجرین و چگونگی هدایت قانونی موج مهاجرین علاقه‌مند به زندگی و کار در این‌کشور، در صدر دستور کار سیاست آلمان قرار گرفته است.
 
بسیاری از سیاست‌مداران آلمان با استناد به آمار و ارقام موجود، بر این باورند که این کشورنیازمند به حضور متخصصین از کشورهای دیگر است۰ توماس اوپرمان (Thomas Oppermann) رهبر حزب سوسیال دموکرات (SPD) در مجلس فدرال آلمان یکی از همین سیاستمداران است۰ وی در مصاحبه‌ای با روزنامه Bild am Sonntag ضمن اشاره به سیستم امتیازی در قوانین مهاجرت کانادا می‌گوید که آلمان نیز می‌تواند بر مبنای سیستمی مشابه، هرسال به جذب تعدادی از مهاجرین غیراروپایی بپردازد۰ که به نیروی کار آن‌ها نیاز دارد.
 
رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان در همین گفت‌وگو می‌افزاید: درصورتی‌که مهاجرین زیادی از کشورهای اتحادیه اروپا در آلمان پذیرفته شوند، مهاجرین غیراروپایی از شانس کمتری برخوردار خواهند بود.
 
سیستم پذیرش مهاجر بر حسب تقاضا

البته عقاید توماس اوپرمان با استقبال همه سیاستمداران مواجه نشده است. گردا هسلفلد (Gerda Hasselfeldt) رئیس فراکسیون حزب سوسیال مسیحی در مجلس فدرال آلمان (CSU) می‌گوید: «ما به قوانین جدید مهاجرت نیازی نداریم.» حزب هم‌پیمان او یعنی اتحاد دموکرات مسیحی آلمان (CDU) با تاکید براین‌که وضع قوانین جدید فقط نظام دیوان‌سالاری را پیچیده‌تر می‌کند، قوانین موجود در زمینه مهاجرت را کافی می‌داند.
 
اشتفان زیفرت (Stephan Sievert) پژوهشگر موسسه جمعیت و توسعه برلین در مصاحبه با دویچه‌وله می‌گوید آلمان نیازی به سیستم امتیازی ندارد، چرا که معیار عمل‌کرد کنونی آن "سیستمی بر حسب تقاضا" است۰ آلمان با معرفی سیستم کارت آبی، راه ورود مهاجرین غیراروپایی به این کشور را هموار کرده است۰ در این سیستم متقاضیان با ارائه مدرک تحصیلی خود و دریافت اجازه کار با حداقل حقوق می‌توانند به خاک این کشور وارد شوند۰
 
اما زیفرت معتقد است که همواره می‌توان قوانین را توسعه داد: « می‌دانیم که دانستن زبان آلمانی، یکی از عوامل تسهیل کننده ورود به این کشور است.» اکنون دولت آلمان می‌تواند از حق اقامت به عنوان پاداش برای مهاجرین بالقوه‌ای استفاده کند که زبان آلمانی را بلدند۰
 
سیستم امتیازی به عنوان فیلتر ورود

کانادا نخستین کشوری بود که در سال ۱۹۶۷ سیستم امتیازی را در قوانین مهاجرت به‌کار گرفت۰ در این سیستم، متقاضیان بر اساس تقاضای بازار کار و شایستگی آن‌ها برای شغل مورد نظرانتخاب می‌شوند۰ کشورهایی نظیر استرالیا و بریتانیا نیز از سیستمی مشابه در انتخاب متقاضیان استفاده می‌کنند.
 
استرالیا برای جذب متخصصین خارجی از سیستمی دوگانه استفاده می‌کند که شامل گزینه ضمانت کارفرما و سیستم امتیازی است. بریتانیا نیز در سال ۲۰۰۸ به معرفی برنامه‌ای بر مبنای امتیاز پرداخت۰ طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۱ توسط "اتاق‌ فکر مجمع مرکزی" بریتانیا منتشر شد "هدف سیستم مهاجرتی بر مبنای امتیاز (PBS)، تعیین مقیاسی منطقی از توانایی‌های متقاضی در ارتباط با اقتصاد کشور می‌باشد". این معیارها شامل زبان انگلیسی، سن، سابقه کار و یافتن شغل در فهرست مشاغل مورد نیاز می‌باشد.
 
نیاز آلمان به متخصصان خارجی
 
بوریس پیستوریوس (Boris Pistorius)، وزیر داخلی ایالت نیدرزاکسن و عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، بحث قوانین مهاجرت در آلمان را یک گام جلوتر می‌برد۰ وی در مصاحبه با روزنامه Neue Osnabrücker Zeitung به پناهجویانی که با درخواست اقامت‌شان موافقت نشده اشاره می‌کند و معتقد است که مدارک و تخصص آن‌ها باید با توجه به تقاضای بازار کار مورد بررسی قرار گیرد.
 
فولکر بک (Volker Beck) سخنگوی حزب سبز آلمان معتقد است سیاست‌مداران محافظه‌کار این کشور نباید نیاز آلمان به متخصصان خارجی را نادیده بگیرند. او تاکید می‌کند:« یا کارگرها می‌بایست به این‌جا بیایند یا کار باید به جای دیگری برود.»
 
آلمان در سال ۲۰۱۳ در مقایسه با ۲۰ سال اخیر بیشترین تعداد مهاجر را داشت۰ در این سال ۱۴۶ هزار نفر بیش از سال ۲۰۱۲ به آلمان مهاجرت کردند. سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (OECD) در آخرین گزارش خود آلمان را به عنوان نخستین گزینه مهاجرین در بین کشورهای اتحادیه اروپا معرفی کرد۰ این در حالی‌ست که در سال ۲۰۰۹ آلمان در گزارش سالانه مهاجرت، مقام هشتم را کسب کرده بود.
ارسال به دوستان