۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۳۸۳۶۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۳۶۵۹
انتشار: ۱۵:۴۳ - ۰۳-۱۲-۱۳۹۳

رونق بازار جهانی موبایل‌های هوشمند کارکرده

میزان فروش جهانی موبایل‌های هوشمند دست دوم تا سال 2017 به 120 میلیون دستگاه می‌رسد .
 بازار موبایل‌های هوشمند در سال‌های اخیر یکی از پررونق‌ترین و داغ‌ترین بازارهای محصولات دیجیتال شخصی بوده است و با این اوصاف بازارهای حاشیه‌ای وابسته به آن مانند بازار موبایل‌های هوشمند دست دوم یا کارکرده هم رونق خوبی داشته باشند. در واقع افزایش تقاضا برای موبایل‌های هوشمند کارکرده باعث شده است که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات نگاه جدی‌تری به بازار گوشی‌های دست دوم بیندازند.

به گزارش دنیای اقتصاد، جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی «گارتنر» هم این موضوع را تایید کرده است. براساس اعلام گارتنر، بازار جهانی موبایل‌های هوشمند دست دوم و کارکرده تا سال 2017 به فروش 120 میلیون دستگاهی می‌رسد. بر اساس تحقیقی که گارتنر از کاربران آمریکایی و آلمانی انجام داده است، 60 درصد از کاربران گوشی‌های قدیمی خودشان را می‌فروشند تا موبایل‌های هوشمند جدید با قابلیت‌های اضافه و تازه را بخرند یا تنها به این دلیل که آنها یک ابزار دیجیتال جدید می‌خواهند. در نتیجه انتظار می‌رود بازار جهانی گوشی‌های کارکرده که به کاربران نهایی فروخته می‌شوند، تا سال 2017 تا 120 میلیون دستگاه رشد کند که این میزان درآمدی برابر 14 میلیارد دلار تولید خواهد کرد. این در حالی است که میزان فروش جهانی گوشی‌های موبایل هوشمند کارکرده و دست دوم در سال 2014 برابر 56 میلیون دستگاه بوده و درآمدی برابر 7 میلیارد دلار داشته است.
 
این تحقیق روی بیش از 5600 کاربر آمریکایی و آلمانی و درباره کاربرد تکنولوژی برای آنها و دیدگاه‌هایشان در مورد استفاده از موبایل‌های هوشمند انجام شده است تا تصویر بهتری از اینکه چطور این ابزارها برای کار و تفریح مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌دست بیاید. «مایک اشریچ» یکی از کارشناسان موسسه گارتنر در این مورد می‌گوید: «کاربران موبایل‌های هوشمند در بازار کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته گوشی‌های خودشان را هر 18 تا 20 ماه یک بار عوض کرده و به روز می‌کنند. حالا سوال مهم این است که چه اتفاقی برای گوشی‌های قبلی و قدیمی این کاربران می‌افتد؟ درحالی‌که تنها 7 درصد از این موبایل‌های هوشمند به مسیر رسمی برنامه‌های بازیافت می‌روند، 64 درصد آنها زندگی دوباره پیدا می‌کنند که از این میزان23 درصد به کاربران دیگر داده می‌شوند و 41 درصد هم توسط خود اشخاص فروخته می‌شوند.» 

او معتقد است که: «این افزایش تقاضا برای استفاده دوباره از موبایل‌های هوشمند نه‌تنها روی فروش گوشی‌های نو تاثیر می‌گذارد، بلکه روی درآمد کلی زنجیره طراحی و تولید موبایل‌های هوشمند هم اثر دارد. سهامداران شرکت‌های تولیدکننده و سازنده موبایل‌های هوشمند حالا ترجیح می‌دهند که استراتژی جدی برای تبدیل ابزارهای کارکرده و دست دوم به یک دارایی مفید، وجود داشته باشد. در واقع آنها معتقدند که باید با نگاهی دقیق و جدی‌تر به بازار و نوع نیاز آن تولید محصولات را هدفمند کرد.»
آمار در این زمینه نشان می‌دهند که تقریبا دو سوم موبایل‌های هوشمند کارکرده، دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرند و در این میان گوشی‌های رده بالا ی دست دوم بیشترین میزان تقاضا را در بازار داشته و در نتیجه تاثیر بیشتری بر میزان فروش و درآمد موبایل‌های نو می‌گذارند. تمام اینها باعث شده‌اند که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات نگاهی عمیق‌تر به بازار موبایل‌های هوشمند دست دوم بیندازند. 

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در آمریکای شمالی و اروپای غربی بازار گوشی‌های دست دوم و کارکرده در سال 2015 به فروش3 میلیارد دلاری رسیده و تا سال 2017 رشد کرده و به فروش 5 میلیارد دلاری دست پیدا کند. بسیاری از کاربران به خرید ابزارهای رده بالای کارکرده جلب می‌شوند، چون نمی‌توانند مدل نو آنها را با قیمت بالا بخرند.

«اشریچ» می‌گوید: «افزایش تعداد موبایل‌هایی که به‌صورت شخصی به فروش می‌رسند با بازار گوشی‌های بازگشته به چرخه بازیافت رقابت می‌کند و بازاری رو به رشد و جدی را برای گوشی‌ها و موبایل‌های هوشمند دست دوم و کارکرده ایجاد می‌کند.» بررسی‌های گارتنر نشان می‌دهد که در آمریکا و آلمان 41 درصد از موبایل‌های هوشمند کارکرده در جریان خرید و فروش‌های شخصی کاربران جدید پیدا می‌کنند. این خرید و فروش‌ها در میان سطوح مختلف کاربران تکنولوژی جریان دارد، هرچند کاربرانی که خودشان را شیفتگان تکنولوژی می‌دانند سعی دارند از این فضای خرید و فروش فاصله گرفته و بیشتر به سمت مبادله گوشی‌های قدیمی خود با مدل‌های جدیدتر پیش بروند.»

شیفتگان تکنولوژی معمولا اولین خریداران گوشی‌های جدید و رده بالا بوده و در نتیجه اولین فروشندگان و مبادله‌کنندگان آنها هم هستند. این کاربران 25 درصد از کاربران موبایل‌های هوشمند آمریکا را تشکیل می‌دهند. 53 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گارتنر اعلام کرده‌اند که موبایل هوشمند خودشان را ظرف 12 ماه آینده عوض کرده و به روز می‌کنند، این در حالی است که 56 درصد از این افراد اعلام کرده‌اند که گوشی‌های فعلی‌شان کمتر از یک‌سال عمر دارند. حدود نیمی از این شرکت‌کنندگان گفته‌اند که تعویض گوشی‌هایشان با هدف در اختیار داشتن قابلیت‌ها و امکانات جدید است که تنها می‌توان در ابزارهای جدید آنها را پیدا کرد.  
 

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد