۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۴۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۰۹-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۴۶۳۸
انتشار: ۱۲:۱۱ - ۰۹-۱۲-۱۳۹۳

پای گرافن به درمان سرطان هم باز شد!

پس از درمان سلول‌های بنیادی با محلول اکسید گرافن، محققان دریافتند این اکسید، نه تنها توانایی سلول‌های بنیادی برای تکثیر کره‌های تومور را در تمامی سرطان‌ها مختل کرد، بلکه برای سلول‌های پوستی نیز ایمن بود.

محققان دانشگاه منچستر و دانشگاه کالابریای ایتالیا در دستاوردی جدید، از اکسیدگرافن برای خنثی‌کردن سلول‌های بنیادی تومورهای سرطانی استفاده کردند.

پای گرافن به درمان سرطان هم باز شد!

یک سلول بنیادی سرطانی می‌تواند به چندین سلول بنیادی سرطانی جدید (موسوم به کره تومور) یا سلول‌های تومور جدید مانند آنچه در متاستاز روی می‌دهد، تبدیل شود. اکسید گرافن، شکل اکسیدشده کربن بوده و در بسیاری از حلال‌ها قابل‌حل است.

دانشمندان حاضر در این تحقیق، سلول‌های بنیادی سرطانی متعلق به تومورهای شش نوع سرطان را بررسی کردند؛ این سرطان‌ها عبارت بودند از سرطان‌های پستان، مغز، لوزالمعده، ریه، تخمدان و پروستات. دانشمندان همچنین از سلول‌های عادی پوست برای تایید این موضوع استفاده کردند که اکسیدگرافن برای بدن سمی نیست.

پس از درمان سلول‌های بنیادی با محلول اکسید گرافن، محققان دریافتند این اکسید، نه تنها توانایی سلول‌های بنیادی برای تکثیر کره‌های تومور را در تمامی سرطان‌ها مختل کرد، بلکه برای سلول‌های پوستی نیز ایمن بود.

به نظر می‌رسد اکسید گرافن، سلول‌های بنیادی سرطانی را وادار می‌کند به سلول‌های بنیادی غیرسرطانی تغییر وضعیت دهند.

در این شیوه، اکسید گرافن، مانع از تولیدشدن تومورهای آتی توسط سلول‌های بنیادی می‌شود؛ نظریه حاضر بر این مبناست که این اکسید، در گذرگاه‌های سیگنال‌دهنده غشای سلولی مداخله کرده و مکانیسم تکثیر آن‌ها را مختل می‌کند.

کارآیی این مشتق گرافن، پیش‌تر برای تحویل هدفمند دارو در تومورها تایید شده بود اما اکنون اثر مهم آن بر خود تومورها تصدیق شده است.

محققان حاضر اعتقاد دارند مکانیسم‌های موجود در این فرآیند، باید پیش از این که چنین ماده‌ای برای درمان سرطان‌ها به کار رود، بیشتر بررسی شوند.

توانایی نابودکردن سلول‌های بنیادی سرطان یکی از گام‌های مهم در درمان این بیماری، نابودکردن تومورهای موجود و همچنین غیرفعال‌کردن متاستازهای آتی به شمار می‌آید.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Oncotarget ارائه شده است.

منبع: ایسنا

ارسال به دوستان
مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر عیسی آل‌کثیر؛ از ناکامی تا بازگشت به گلزنی در پرسپولیس