۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۵۱۳۱
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۱-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۵۱۳۱
انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۱-۱۲-۱۳۹۳

دعوای آمریکا و اسراییل را چقدر باور کنیم؟

در این واقعیت تردیدی نیست که اوباما ترجیح می دهد در انتخابات دو هفته آینده در اسراییل دولتی جدید در تل آویو بر سر کار آید و راست های افراطی شکست بخورند، چون اختلافات اوباما و نتانیاهو در سال های گذشته به حدی بوده است که نه قابل کتمان است و نه قابل رفع.
عصر ایران - اختلافات در روابط سیاسی آمریکا و اسراییل در هفته های اخیر به اوج خود رسیده است و بسیاری ناظران بر این باورند که این سطح از اختلاف بین دولت اوباما و دولت دست راستی نتانیاهو در تاریخ روابط سیاسی 7 دهه ای واشنگتن – تل آویو بی سابقه به نظر می رسد.

اصرار نتانیاهو برای سفر به آمریکا و سخنرانی در کنگره تحت ریاست جمهوریخواهان و تلاش او برای جلوگیری از توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 و برداشت های متفاوت دو دولت از میزان و سطح آنچه که تهدید ناشی از برنامه های هسته ای ایران می دانند، روابط تیره ای بین دو طرف ایجاد کرده است.

این اختلاف اما به معنای پایان یافتن ماه عسل در روابط آمریکا و اسراییل نیست و این روابط استراتژیک آن قدر عمیق است که بعید می نماید به این سادگی ها از هم گسستنی باشد.
آمریکا همچنان بزرگ ترین حامی و متحد استراتژیک اسراییل محسوب می شود و سالانه 3 میلیارد دلار در قالب کمک در اختیار رژیم اسراییل قرار می دهد. همکاری های سازمان های اطلاعاتی و نظامی دو طرف همچنان ادامه دارد؛ هر چند مقامات دولت اوباما اخیرا اعلام کردند از بیم سوء استفاده های حزبی و درز اطلاعات محرمانه مذاکرات هسته ای با ایران از سوی نتانیاهو، اطلاعات حساس و مهم مذاکرات را دیگر با اسراییل به اشتراک نخواهند گذاشت.

از سوی دیگر فعالیت لابی های حامی اسراییل در آمریکا همچنان ادامه دارد و دهها نهاد و سازمان و لابی پیدا و پنهان که در آمریکا فعالیت دارند در حکم حامیان سیاسی و مالی رژیم اسراییل عمل می کنند.

اما با وجود همه اینها روابط دو دولت کنونی آمریکا و اسراییل بر سر مساله هسته ای ایران به طور کم سابقه ای تیره و تار شده است و نتانیاهو با وجود اعلام مخالفت های صریح از کاخ سفید عازم شهر واشنگتن شده است تا در سخنرانی خود در روز سه شنبه (فردا) در کنگره آمریکا بر خلاف رویکرد دولت اوباما در مذاکره هسته ای با ایران به قانونگذاران آمریکایی برای مقابله با طرح های قوه مجریه این کشور خط دهد.

این در حالی است که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته همزمان با عزیمت هواپیمای حامل نتانیاهو به شهر واشنگتن وارد سوییس شد تا در نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل از اقدامات اسراییل در جنگ 51 روزه اخیر در غزه دفاع کند.

پیچیدگی روابط دو طرف به حدی است که در حالی که نتانیاهو برای به چالش کشیدن دولت اوباما روز سه شنبه می خواهد در کنگره سخنرانی کند وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه و یک روز پیشتر از سخنرانی نتانیاهو ، می خواهد در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل از اسراییل در برابر اتهامات ارتکاب نسل کشی و جنایت علیه بشریت دفاع کند.

دعوای آمریکا و اسراییل را چقدر باور کنیم؟

شاید از نظر آمریکایی ها این دفاع می تواند امتیازی به اسراییل برای کاستن از دامنه مخالفت هایشان در موضوع توافق هسته ای با ایران باشد، اما از نظر برخی ناظران ادامه روند تیرگی روابط واشنگتن – تل آویو به بهانه موضوع هسته ای ایران می تواند حمایت های دولت آمریکا از اسراییل را در نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل را تحت تاثیر قرار دهد.

به بیان دیگر از نظر برخی ناظران ، دولت اوباما نمی خواهد و یا شاید نمی تواند با وجود فشار لابی های قدرتمند حامی اسراییل در آمریکا از همکاری های اطلاعاتی و نظامی و کمک های سالانه به این رژیم شانه خالی کند، اما دولت اوباما می تواند دستکم در دو سال باقی مانده رفتارهای دولت نتانیاهو علیه خود را با اقداماتی از قبیل کاهش حمایت های تضمین شده واشنگتن از اسراییل در نهادهای بین المللی  در موضوعاتی چون نقض حقوق بشر و یا مساله تشکیل کشور مستقل فلسطینی و یا موضوع فرایند صلح بین فلسطین و اسراییل جبران کند.

در این واقعیت تردیدی نیست که اوباما ترجیح می دهد در انتخابات دو هفته آینده در اسراییل دولتی جدید در تل آویو بر سر کار آید و راست های افراطی شکست بخورند -  همان گونه که نتانیاهو دست راستی نیز در انتخابات ریاست جمهوری 2012 آمریکا راغب بود تا میت رامنی جمهوریخواه،اوباما را شکست دهد و حمایت خود از رامنی را به طور کم سابقه ای علنی و آشکار کرد - چون اختلافات اوباما و نتانیاهو در سال های گذشته به حدی بوده است که نه قابل کتمان است و نه رفع شدنی به نظر می رسد؛ اما در حوزه های استراتژیک و عمیق، روابط آمریکا و اسراییل  همچنان پابرجا خواهد ماند و تامین امنیت و حمایت از اسراییل همچنان از اولویت های اصلی سیاست خارجی آمریکا باقی خواهد ماند.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۳۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
12
42
به نظر من اين يك امتحان براي آمريكاست ...تا مردم ببينند كه اين دعواها حقيقي است و آمريكا حاضره به خاطر واقعيت و عدالت از منافعي كه اسرائيل و يهوديان براي او دارند بگذره يا نه يك دعواي زرگريه..... !!!
فعلا فقط بايد بنشينيم تا حصول نتيجه نظارگر اين دعوا باشيم .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
21
135
به نظر من قدمهای مثبتی که تا به امروز برداشته شده بیشتر به خاطر شخصیت مثبت و صلح طلب خود اوباماست.
ما هم باید از این فرصت استفاده کنیم
خلیلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
2
87
عصر ایران،از کلمه ماه عسل خوشت اومده ها.تازگی ها مدام به کار می بری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
32
11
هيچي صفر درصد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
70
48
دولت مردان آمريكا رو صهيونيسها انتخاب ميكنند
مگر ميشود بدون اجازه اسرائيل آب بخورن
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
74
29
انشاء ا... که این جنگ زرگری موجب غفلت و اشتباه مسئولین ما نشود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
48
30
اینها همه حرف است. این کارها فقط هزینه توافق را برای ایران بالا می برد.
ناشناس
Germany
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
1
12
بزودی ثابت می شود که رییس جمهور امریکا مستقل از اسراییل معنایی دارد یا نه !!!!
جلال
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
6
10
اوباما ميتواند شخصيت بزرگي براي ايرانيان شودو براي هميشه نام او به اوباماست واقعي تغير دهد. به شرط آنكه به گفته هايش جامع عمل بپوشاند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
8
14
اوباماکارش درسته
رضا
Germany
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
1
13
مابه مذاکره کنندگانمان اعتماد کامل داریم وفریب این دعوای زرگری رانمی خوریم/
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
9
14
خالی بندیه. برای باج گرفتن از ایرانه
علی
United States of America
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
12
23
انقدر نسبت به آمریکا بدبین نباشین
به نظر من آمریکا نزدیک تر از روسیه به ماست