۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۳۸۵۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۵۷۲۰
انتشار: ۱۰:۴۸ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۳

چرا عصر گذرواژه ها رو به پایان است؟

بسیاری از افراد از گذرواژه ها به درستی استفاده نمیکنند و در حالی که متخصصان همواره پیشنهاد میکنند که از گذرواژه های قوی و منحصر به فرد برای هر حساب کاربری استفاده کنیم، بسیاری از کاربران به دلایلی از جمله سختی به خاطر سپردن گذرواژه های قوی از ساده ترین و سهل الوصول ترین گذرواژه ها بهره میگیرند.
تصور کنید که روبروی سیستم نشسته اید و یا گوشی هوشمند خود را در دست دارید و میتوانید بدون هیچ زحمتی به هر کدام از حساب های کاربری خود وارد شوید. شاید دستگاه شما قادر به تشخیص اثر انگشت، چشمان یا ضربان قلب شما باشد. تنها به این طریق متوجه میشود که شخص وارد شوند به حساب کاربری شما هستید و نه یک سارق اطلاعات.

این همان زمانه بدون گذرواژه ای است که بسیاری از شرکت های بزرگ اکنون به دنبال ایجاد آن هستند. شاید زمان چندانی باقی نمانده است که این دوره و زمانه آغاز شود.

گذرواژه ها برای مدت زمان زیادی استاندارد طلایی و اصلی در فضای آنلاین و امنیت دستگاه به شکل کلی بوده اند و تقریبا همه ما از زمانی که با اولین رایانه خود آشنا شدیم با گذرواژه ها آشنایی داریم و از آنها استفاده کرده ایم.

اما گذرواژه ها از یک مشکل اساسی رنج میبرند و آن اینکه سر و کله زدن با آنها بسیار پر دردسر میتواند باشد. بسیاری از افراد از گذرواژه ها به درستی استفاده نمیکنند و در حالی که متخصصان همواره پیشنهاد میکنند که از گذرواژه های قوی و منحصر به فرد برای هر حساب کاربری استفاده کنیم، بسیاری از کاربران به دلایلی از جمله سختی به خاطر سپردن گذرواژه های قوی از ساده ترین و سهل الوصول ترین گذرواژه ها بهره میگیرند. این در کنار موضوع فراموشی گذرواژه ها در اغلب موارد است.

اما نکته اینجا است که گویا زمان و دوره نابودی گذرواژه ها کم کم فرا رسیده است. اکنون غول های دنیای تکنولوژی به دنبال جایگزین کردن گذرواژه ها با تکنولوژی های بایومتریک هستند. تکنولوژی که از تشخیص چهره، اثر انگشت، چشم و ضربان قلب برای تشخیص هویت کاربر استفاده میکند:

چرا عصر گذرواژه ها رو به پایان است؟

هفته گذشته QUALCOMM اقدام به معرفی چیپ Snapdragon Sense ID کرد. سنسور جدیدی که از امواج صوت برای تشخیص جزئیات اثر انگشت به شکل سه بعدی استفاده میکند. این شرکت میگوید که این سنسور قادر به تشخیص اثر انگشت حتی با وجود عرق و یا مواد آرایشی است. این سنسور در MWC رونمایی شد:

چرا عصر گذرواژه ها رو به پایان است؟

حتی سامسونگ نیز از آخرین تکنولوژی تشخیص اثر انگشت خود در هوشمند پرچم دار خود یعنی Galaxy S6 رونمایی کرد تا پا جای پای اپل بگذارد. پیش از آن اینتل اقدام به معرفی TrueKey کرده بود که از تشخیص چهره یا اثر انگشت برای باز کردن گذرواژه ای اصلی استفاده میکند که قابلیت دسترسی به یک دستگاه را تعیین می نماید:

چرا عصر گذرواژه ها رو به پایان است؟

آنچه مشخص است این است که یک طوفان شدید در حال وزیدن است که با خود همه گذرواژه ها را خواهد برد. تعداد هک های صورت گرفته طی سالهای گذشته از یک سو در کنار تکنولوژی های نه چندان گران قیمت بایومتریک منجر به آن شده است که عصر گذرواژه ها به پایان خود نزدیک شود. در ای راه موفقیت Touch ID اپل راه را برای سایر شرکت ها نیز باز کرده است.

اما با همه این احوالات هنوز شاید خیل زود باشد که این پایان را نزدیک تلقی کنیم. یکی از دلایل مهم این امر تردید در قابل اعتماد بودن این امنیت بایومتریک است. هنوز هم تشخیص اثر انگشت در بسیاری از دستگاه ها به خوبی عمل نمیکند و اگر انگشتان شما سرد یا خیس باشد تشخیص هویت با مشکل اساسی روبرو خواهد شد.

چرا عصر گذرواژه ها رو به پایان است؟

حتی در زمان رونمایی از TrueKey از سوی شرکت اینتل نیز این پدیده موفق به شناسایی شخصی که آن را رونمایی میکرد، نشد! مشکل مهمتر از آن اعتماد کاربر به این تکنولوژی ها و شرکت طراح آن است. برای بسیاری این سوال پیش می آید که آیا اثر انگشت آنها در نزد شرکتی مثل اپل محفوظ خواهد بود؟

گذرواژه ها اما هیچ کدام از این دردسرها را ندارند، اگر آنها را فراموش نکنیم. توصیه متخصصان برای این موضوع نیز استفاده از ابزارهای مدیریت گذرواژه یا Password Manager است. این مدیر ها صندوق های دیجیتالی هستند که نه تنها قادر به ایجاد گذرواژه های قوی و منحصر به فرد میباشند، بلکه مکانی امن و مطمئن برای ذخیره سازی گذرواژه ها و دسترسی بعدی به آنها هستند.

اما با توجه به سیر تکنولوژی های بایومتریک و شتاب تحول و بهینه سازی در این ابزارها شاید هیچ بعید نباشد که تا چند سال آینده، دنیای دیجیتال به تدریج از حضور گذرواژه ها خالی شود و گذرواژه نیز مانند پدیده هایی همچون فلاپی دیسکت ها به تاریخ بپیوندد.

منبع: تابناک
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد