۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۸۷۰۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۳
کد ۳۸۷۰۷۴
انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۳

رحیم پور ازغدی: ریشه سکولاریسم در داخل حوزه های علمیه است!

در حوزه های علمیه کشور یک درس خارج فقه با متد جواهری در باب هنر نداریم و در همین حوزه علمیه مشهد که دومین حوزه علمیه بزرگ کشور است حتی یک درس خارج فقه حکومتی و موسیقی تدریس نمی شود و تنها مباحث 50 سال پیش ارائه می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ریشه سکولاریسم در داخل حوزه های علمیه است، فقهی که به نظام سازی نمی اندیشد و فقط به دنبال عبادات و معاملات شخصی می باشد فقه سکولار و این فقه بهترین توجیه برای سکولاریسم است.

به گزارش ایرنا حسن رحیم پور ازغدی روز پنجشنبه در مراسم پایانی هفته فرهنگی اشراق ویژه ارائه آثار هنری طلاب و فضلای حوزه علمیه مشهد در جمع روحانیون افزود: حوزه علمیه ای که عرصه هنر، معماری، سینما، روابط بین الملل و سیاست را بی ربط به خود می داند حوزه علمیه سکولار است.

وی اظهار داشت: با تاسف باید گفت که ما هنوز در دهه چهارم انقلاب کتابی درباره معماری از دیدگاه حوزه علمیه نداریم تا بتوانیم در شورای عالی انقلاب فرهنگی سرمان را بالا بگیریم و مدعی باشیم.

او افزود: هنوز در دهه چهارم انقلاب گروهی در حوزه های علمیه هستند که اصل این ماجرا را که ساحتی جدید و ضروری پیدا شده که به دین و تبلیغ دین مربوط است متوجه نشده اند و نوعی ژن عقب ماندگی در آنها وجود دارد که مثلا به سینما به چشم فاحشه خانه می نگرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جریانهایی در کشور از ترکیب فحشا و هنر نان می خورند و معتقدند که مثلا ذات سینما همین است و عده ای دیگر با ادبیات فقهی، حوزوی و بیشتر اخباری و یا حتی روشنفکرانه بیان می کنند که ذات هنر تکنولوژیک از جمله سینما سکولار است.

وی گفت: این در حالی است که هنر تکنولوژیک از جمله سینما نه تنها تلازمی با فحشا ندارد بلکه تفکیک فحشا و سینما هم لازم و هم واجب است.

او افزود: دچار عقب ماندگی تاریخی هستیم بگونه ای که هنوز در حوزه های علمیه درباره حرام بودن یا نبودن هنر بحث می شود اما رقبای ما با سرعت نور جلو می روند و در جیب هر کدام از فرزندانمان تلفن همراه گذاشته اند که هم اتاق مطالعه، هم سینما و دوربین فیلمبرداری است و از این طریق پیامهای خود را به آنها القا می کنند.

رحیم پور ازغدی گفت: در حوزه های علمیه کشور یک درس خارج فقه با متد جواهری در باب هنر نداریم و در همین حوزه علمیه مشهد که دومین حوزه علمیه بزرگ کشور است حتی یک درس خارج فقه حکومتی و موسیقی تدریس نمی شود و تنها مباحث 50 سال پیش ارائه می شود.

وی ادامه داد: اگر در حوزه علمیه مشهد یک کرسی بحث اجتهادی فقط درباره روایات امام رضا(ع) تشکیل شود 100 سال به درازا می کشد اما کسی به آن نمی پردازد.

او افزود: از معارف دینی ما درباره هنر و فقه حکومتی می توان هزاران هزار قاعده استخراج کرد که تاکنون کسی در حوزه علمیه درباره آنها بحث نکرده است و می توان گفت که صفحه ای از قرآن نیست که در آن قواعد فقهی و اخلاقی نباشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه های علمیه هیچکس تاکنون درباره پرسشهای عرصه هنر حرفی نزده و این روال نیست که مساله هنری از علمای حوزه پرسیده شود در حالی که غرب با فیلمهایش مشغول اداره کردن دنیا است.

وی افزود: اسلامی که در برخی از حوزه های علمیه ارائه می شود جز عزداری و زیارت هیچ چیز نیست در حالی که ما نیاز داریم مباحثی چون تعریف زیبایی شناسی اسلام یا بحث اخلاق در قلمرو هنر یا تعریف جدید از خانواده را ارائه دهیم نه این که تعریفی که حوزه از خانوده ارائه دهد تعریف خانواده دوره قاجار و زندیه باشد.

رحیم پور ازغدی گفت: گاه می شنویم که در مشهد گلایه می شود فرقه های انحرافی زیاد شده اند در حالی که این اعترافی علیه خود ما است.

وی ادامه داد: معارفی که هم اکنون از اهل بیت علیهم السلام در دست ما است در زمان ظهور تمام دنیا را نه با زور بلکه با استدلال و اقناع فراخواهد گرفت پس این معارف در دستان ما مظلوم واقع شده و در کنار اقیانوس، از تشنگی در حال مردنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هیچ کار اساسی در هیچ شورای حکومتی انجام نمی شود بلکه اگر قرار باشد کاری اساسی در عرصه فرهنگ انجام شود باید در دانشگاه و حوزه علمیه رخ دهد.

رحیم پور ازغدی گفت: این 10، 20 نفری که فرهنگ انقلاب اسلامی را ساخته اند این کار را به تنهایی در خانه های خود یا زندان انجام داده اند و راننده و کامپیوتر و فیش بردار نداشته اند.
ارسال به دوستان