۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۹۲۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۰۱-۰۲-۱۳۹۴
کد ۳۹۲۵۱۵
انتشار: ۱۴:۴۹ - ۰۱-۰۲-۱۳۹۴

حسگر ضربان قلب ساعت‌ هوشمند چگونه کار می‌کند؟

گزارش جدیدی که شرکت اپل در وب سایت خود قرار داده، ‌به وضوح توضیح می‌دهد که حسگر قرار داده شده بر روی ساعت هوشمند این شرکت برای رصد ضربان قلب، چگونه نبض کاربر را می‌گیرد، در چه مواقعی فعال می‌شود و چه فاکتورهایی ‌روی دقت آن اثر‌گذار است.

یکی از امکانات ساعت‌های هوشمند از جمله محصول اپل این است که ضر‌بان قلب کاربر را با یک حسگر رصد کرده و از طریق App مخصوصی که برای آن در نظر گرفته شده است، اطلاعات آن را در اختیار کاربر می‌گذارد. اگر شما هم کنجکاو هستید که بدانید این حسگر چگونه کار می‌کند، شرکت اپل توضیحی در این خصوص داده است.

گزارش جدیدی که شرکت اپل در وب سایت خود قرار داده، ‌به وضوح توضیح می‌دهد که حسگر قرار داده شده بر روی ساعت هوشمند این شرکت برای رصد ضربان قلب، چگونه نبض کاربر را می‌گیرد، در چه مواقعی فعال می‌شود و چه فاکتورهایی ‌روی دقت آن اثر‌گذار است. 

این ساعت از متدی که با نام photoplethysmography شناخته می‌شود و مبتنی بر استفاده از LED‌هایی با نور سبز است استفاده می‌کند. این متد‌ مخفف PPG نوشته می‌شود. از آنجا‌‌‌ که هر ضربان قلب یا تپش نبض منجر به جریان خون به شکل متفاوت در رگ‌ها می‌شود، ضربان قلب کاربر می‌شود‌ و همچنین از آنجایی که نور سبز در خون جذب شده و فرو می‌رود، ضربان قلب کاربر از طریق محاسبه تغییرات در میزان جذب نور سبز در خون سنجیده می‌شود.

حسگر ضربان قلب ساعت های هوشمند چگونه کار میکند؟

این متدی است که در بسیاری از تکنولوژی‌های گوشی مرتبط با تناسب اندام استفاده می‌شود و در زمان تمرینات ورزشی ساعت اپل صد‌ها بار در ثانیه این نور را در خون شما پرتو می‌دهد و سپس از طریق فوتو دیود‌ها (Photodiodes) میزان جذب نور در خون را اندازه می‌گیرد. 

اما زمانی که در حال تمرین ورزشی نیستید، ساعت اپل ‌روش تقریبا متفاوتی دارد. همان گونه که خون رنگ سبز را جذب می‌کند و در خود فرو می‌برد، نور قرمز را انعکاس می‌دهد و در نتیجه هر ده دقیقه یک بار ساعت اپل حسگر Infrared را فعال می‌کند تا میزان ضربان قلب را اندازه بگیرد. در این حالت اگر نور Infrared کافی نباشد، LED‌های سبز به کمک می‌آیند.

حسگر ضربان قلب ساعت های هوشمند چگونه کار میکند؟

مطالعات و آزمایش‌ها نشان می‌دهد ‌نور سبز برای سنجش ضربان قلب در این متد بهتر و دقیق‌تر عمل می‌کند، پس چرا اپل همواره از این نور استفاده نمی‌کند؟ هرچند اپل خود به این موضوع اشاره نکرده است، ‌گمان می‌رود ‌این امر به دلیل حفظ شارژ باتری باشد. در نتیجه غیر از زمان تمرین ورزشی، شاید سنجش ضربان قلب در برابر حفظ شارژ باتری چندان اهمیتی نداشته باشد و تنها در حد اطلاع از وضعیت کلی بدن کفایت کند. 

البته همه تکنولوژی‌های پوششی برای سنجش ضربان قلب با این متد، چندان دقیق نیستند و اپل نیز اشاره کرده ‌که این سنجش در شرایطی با مشکلات خاص همراه است؛ برای مثال هوای سرد یکی از این شرایط است که خواندن دقیق اطلاعات را برای حسگر دشوار می‌سازد و همچنین حرکت‌های نا‌متعارف مثلا در تنیس یا بوکس نیز شرایط مشابهی ایجاد می‌کند. همچنین وضعیت قرار‌گیری ساعت یا دست بند ‌روی مچ نیز در این مورد تأثیر دارد. 

این نکته از آن روی اهمیت دارد که بدانیم قرار گرفتن یک چنین قابلیتی بر ‌یک تکنولوژی پوششی با دقت اساسی همراه نیست و باید دیدگاهی دقیق و رویکردی واقع‌گرا به موضوع تکنولوژی‌های پوششی و سلامت داشته باشیم.

منبع: تابناک
ارسال به دوستان
جدایی پرحاشیه صادقی از پرسپولیس با عایدی ۸ میلیاردی/ پایانی تلخ برای آقای پاس گل سابق میدل ایست آی: رد الحاق کریمه به روسیه از سوی ایران در معاهده جامع همکاری راهبردی ایران با روسیه توئيت شریفی زارچی درباره اهدای کفن به پروفسور رزاقی آذر توسط صداوسیما اکتارا ؛ سازی که از سنت های فولکلور جنوب آسیا می گوید(+فیلم و عکس) از قدردانی از همسر تا لقب گرگ پارسی/ ناگفته‌های هادی چوپان در تلویزیون آزادی ۲۴۶۵ زندانی واجد شرایط به مناسبت روز پدر استقلال در ورزشگاه آزادی میزبان شمس آذر خواهد بود ابلاغ یک رای جدید برای کارگران نفتی بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ناو آمریکایی در شمال دریای سرخ ۵ جمله‌ای که هر روز همسران باید به یکدیگر بگویند ثبت نام بیش از ۷۰ هزار نفر در تکمیل ظرفیت بدون آزمون ۱۴۰۳ اختلاف در کابینه اسرائیل بر سر آتش‌بس غزه/ شرط وزیر دارایی: ادامه جنگ و اشغال دائمی غزه جریمه ۷۸ میلیون دلاری گوگل در روسیه انتقاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان فرمانده نیروی زمینی ارتش : آماده درهم پیچیدن طومار زندگی دشمن هستیم