۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۰۵۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۲۰-۰۴-۱۳۹۴
کد ۴۰۵۲۷۹
انتشار: ۱۲:۴۳ - ۲۰-۰۴-۱۳۹۴

گزارش الحیات از ایران در رمضان: صف‌های طولانی خرید آش و سنگک/ ایرانیان شب زنده داری را تنها در رمضان تجربه می‌کنند

سایت روزنامه الحیات چاپ لندن در گزارشی به قلم مریم حیدری به آداب و رسوم ایرانیان در ماه مبارک رمضان و شب زنده داری های تا سحر اشاره کرده است.

به گزارش نامه نیوز، بخش هایی از این گزارش را در ادامه می خوانید:
 
درحالی که ساعاتی پیش از افطار در کوچه و خیابان های تهران قدم بزنید، عطر و بوی غذاهای مختلف که از پنجره خانه ها شنیده می شود عقل و هوش را از سر شما می برد، عطر و بوی سبزیجات پخته، زعفران و برنج پخته شده و همچنین انواع شیرینی جات؛ انگار که هر وعده غذایی جشنواره ای از عطر و طعم و رنگ است.
 
بسیاری از رستوران ها که از صبح تا هنگام افطار تعطیل هستند با نزدیک شدن به ساعات افطار آداب و رسوم خود را در استقبال از ماه مبارک رمضان دارند و خود را برای افطار آماده می کنند و در دیگ های بزرگ سوپ های معروف ایرانی با نام «اش» که معروف ترین آنها آش رشته و آش شله قلم کار است و با سبزی و حبوبات آماده می شوند، پخته می شوند؛ آش هایی که با روش های جذابی با کشک و پیاز و نعناع داغ و همچنین زعفران تزئین می شود؛ حلیم، غذای دیگری است که با گندم و گوشت پخته می شود و با روغن، شکر و دارچین تزئین می شود.
 
الحیات در ادامه می نویسد: ساعاتی پیش از افطار در خیابان ها صف های طولانی دیده می شود که در آن روزه داران برای خرید این غذاها برای استفاده در وعده افطار پس از باز کردن روزه شان با خرما و چای دیده می شود. علاوه بر آن صف های طولانی برای خرید نان معروف ایرانی سنگک که در تنورهای سنتی مملو از سنگ، نان بربری و همچنین نان تافتون دیده می شود.
 
این گزارش در ادامه به زندگی در جریان مردم ایران در شب های ماه رمضان اشاره کرده و می نویسد: یکی دیگر از موضوعاتی که ایرانی ها در طول ماه رمضان آن را جشن می گیرند، زندگی شبانه است که در خیابان ها و کافه ها و قهوه خانه ها و رستوران در جریان است، علاوه بر آن گیشه سینماها تا ساعت 3 صبح به روی روزه داران باز است  و هرشب جمعیت بسیاری برای دیدن فیلم به سینما ها می روند؛ زندگی شبانه ای که ایرانی ها تنها در ماه رمضان آن را تجربه می کنند.
 
این گزارش در ادامه به حرکت زیبای شهرداری تهران در ایستگاه های مترو و قرار دادن آب سردکن هایی برای افراد ناتوان، کودکان و مادران شیرده برای آب خوردن و قرار دادن ماکتی در کنار آنها از مسافر و یا فرد سالخورده ای که از روزه داران عذرخواهی می کند، اشاره می کند.
 
الحیات در پایان به طور ویژه به آداب و رسوم مردم بخش های مختلف ایران در ماه رمضان اشاره می کند.
برچسب ها: الحیات ، رمضان
ارسال به دوستان