گوشت گوسفندی | 350 گرم |
نخود آبگوشتی | 1/4 پیمانه |
هویج متوسط | 1 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
پیاز داغ | 2 قاشق سوپخوری |
بادام زمینی یا هندی | 2 قاشق سوپخوری |
دانه شاه بلوط 6 عدد | یا 3 قاشق سوپخوری چلغوز |
برنج | 2 پیمانه |
کشمش پلویی | 3 قاشق سوپخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه :
نخود
را از شب قبل خیس کنید، سپس آن را بپزید. در یک قابلمه گوشت را همراه با
مقدار کافی آب و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. هویج را
بعد از شست و شو پوست گرفته و نگینی خرد کنید، سپس آن را بپزید. برنج را
پاک کرده و خوب بشویید، سپس آن را با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. کشمش
را هم بعد از آنکه شستید، در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.
در
یک تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید،
سپس پیاز داغ را اضافه کنید. اکنون دانه شاه بلوط و بادام زمینی را اضافه
کنید و کمی تفت دهید. در آخر کشمش پلویی را اضافه کرده و یک دقیقه آن را با
بقیه مواد تفت دهید.
اکنون برنج را داخل یک قابلمه مناسب همراه با
مقدار کافی آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. آب به اندازه ای باشد
که یک بند انگشت روی برنج را آب بگیرد. مقدار آب بستگی به نوع برنج هم
دارد. حالا گوشت و نخود پخته و مواد داخل تابه را همراه با هویج، نمک و
فلفل داخل قابلمه بریزید و مواد را به آرامی هم بزنید. وقتی آب برنج تمام
شد، دم کنی گذاشته و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.