۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۲۳۸۳
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۰۷-۰۶-۱۳۹۴
کد ۴۱۲۳۸۳
انتشار: ۱۹:۲۷ - ۰۷-۰۶-۱۳۹۴
به اشتراک بگذارید و در این کار خیر سهیم شوید

کاری متفاوت و زیبا از یک خیریه که می خواهد نگاه جامعه به "یتیم" را اصلاح کند (+انیمیشن به کارگردانی بهرام عظیمی)

چشمان تان را ببنیدید و ببینید تصویر ذهنی تان از کلمه یتیم چیست؟

عصر ایران - موسسه خیریه امام هادی(ع) ، وجهه همت خود را تلاش برای رسیدگی به وضعیت کودکانی قرار داده است که سرپرست شان را از دست داده اند و یتیم خوانده می شوند. وجه تمایز این موسسه با سایر خیریه ها این است که موسسه امام هادی(ع)، علاوه بر رسیدگی مادی به وضعیت ایتام، سعی دارد از نظر فکری و روحی نیز این کودکان را تحت پوشش قرار دهد. همچنین تلاش برای تغییر نگرش جامعه به ایتام و انسانی تر کردن این نگاه، از دغدغه هایز این موسسه خیریه است.
از همین رو، موسسه خیریه امام هادی(ع) با تولید انیمیشنی زیبا و حرفه ای به کارگردانی بهرام عظیمی، به موضوع یتیم پرداخته است. این اثر که "بابا" نام دارد هر چند در قالب انیمیشن، است ولی مخاطب اصلی آن بزرگسالان است.

به بهانه تولید این اثر ، گفت و گویی انجام داده ایم با "هادی محقق" مدیر این خیریه که می گوید: از دغدغه هاي ما در موسسه تغيير نگرش جامعه نسبت به موضوع خيريه و ايتام مي باشد. اساسا هر چيزي كه زيبا باشد مردم را به سمت خود جذب مي كند. تصوير ذهني كه در حال حاضر نسبت به كودك بدون پدر(يتيم) در جامعه ما وجود دارد تصوير زيبايي نيست. اگر شما چشمتان را ببنديد و بخواهيد يك كودك يتيم را تصوير كنيد احتمالا كودكي ضعيف با چشماني گريان، لباسهاي مندرس، موهاي ژوليده و تكه ناني در دست را تصور خواهيد كرد. اين تصويري است كه جامعه ما از يتيم ساخته است. اگر به كودك يتيمی که در جامعه است دقت کنیم، روزها به مدرسه مي رود و يا با دوستانش بازي مي كند؛ چگونه بايد با بازخوردهاي اين تصور كنار بيايد. اين تصوير غرور و شخصيت اين كودك را نشانه رفته. همه مي دانيم كه شيرازه شخصيت ما اعتماد بنفس و ترس در كودكي شكل مي گيرد و تا انتهاي عمر همراه ما مي ماند.

وی می افزاید: يك مثال كه نشان مي دهد تصوير فعلي از يتيم فاقد اصالت است و براي ما هم ملموس است كودكان شهداي جنگ تحميلي هستند. اين كودكان هم همگي يتيم بودند ولي در آن زمان آنچنان با هيبت و احترام از جايگاه اين عزيزان در جامعه ياد مي شد كه حتي ما كه در آن زمان بچه مدرسه اي بوديم افتخار مي كرديم بتوانيم مدرسه شاهد برويم و اين كودكان هم ابايي از اينكه بگويند پدرشان شهيد شده نداشتند. براستي جايگاه شهيد بالاست ولي بنظر من سفارشات در مورد يتيم در قرآن چيزي كمتر از جايگاه شهدا در كتاب آسماني ما ندارد.

محقق با بیان اینکه مهترين سرمايه هر انسان غرور آن است می گوید: شخصيت و بزرگ منشي او و اينكه بتواند با جامعه تعامل خوبي داشته باشد. ما در جامعه بايد سعي كنيم خانواده هاي تك والد از اين جهت لطمه اي نبينند.

مدیر موسسه مهر امام هادی (ع) در خصوص جایگاه یتیم در قرآن خاطرنشان می کند: قرآن در بسياری از آيات با احترام از ايتام ياد كرده. خيلي جاها خداوند خودش را حامي ايتام معرفي كرده و فرموده حتي به مال يتيم نزديك نشويد. از سويي ديگر بسياري از قوي ترين و بهترين بنده گانش را كه همانا انبيا و امامان ما هستند را از اين كودكان انتخاب نموده است.

محقق دلیل دیگر ورود به این نوع روایت هنری را چنین برشمرد: در ادبيات جهاني نيز براي جايگاه ايتام مقامي زيبا و دوست داشتني ترسيم شده است. اغلب شخصيت هاي اصلي و دوست داشتني معروفترين آثار ادبي جهان يتيم هستند. بينوايان(ويكتور هوگو) اليور تويست (چارلز ديكنز) آرزوهاي بزرگ(چارلز ديكنز) دختر كبريت فروش(هانس كريستين اندرسون) جودي ابوت(جين وبستر) و...

همه اينها بخاطر اين است كه وقتي يك كودك پدر خود را از دست مي دهد قبل از آنكه حامي اقتصادي خود را از دست دهد، حامي معنوي و تجلي همه آرزوها و غرور خود را از دست داده است. اغلب ما وقتي كودك هستيم پدرمان بزرگترين قهرمانمان است. بياد دارم وقتي كودك بودم بارها به پدرم مي گفتم بابا زور شما بيشتره يا خدا. اين حاكي از جايگاه معنوي پدر براي كودك است. اينكه پدر تكيه گاه كودك است. حال كودك چنين سرمايه اي را از دست داده. جامعه چه وظيفه اي در قبال آن دارد؟

مدیر موسسه مهر امام هادی (ع) بر این باور است که جامعه بايد تا جاي ممكن اين خلا را پر كند و با ارايه يك تصور ذهني زيبا از اين كودكان، غرور و آرامش را براي آنها تامين كند.

محقق می گوید: موسسه مهر امام هادي (ع) با توليد انيميشن بابا سعي در ارايه چنين نگاهی در قالب كيفيتي فاخر نموده است. در بابا يتيم قهرمان داستان ما است. همه مريم را دوست دارند. شايد در بخشي از فيلم گريه كنيد ولي دليل آن دلسوزي براي مريم نيست، بلكه دليل آن عشقي منبعث از ذات انساني مريم و فرشته است. شخصيت هاي اين اثر همگي پاك هستند. اسامي آنها مريم و داود است و از ديالوگ در اين اثر دوري شده تا در همه جاي دنيا همه مخاطبان بتوانند با آن احساس نزديكي داشته باشند. نام مريم و داود براي اديان ديگر نيز آشناست.

فرشته اي دوست داشتني كه نمادي از يك پيرمرد ايراني و فرزانه است از آسمان هبوط مي كند. شايد اين فرشته شما باشيد. فرشته اي كه بخاطر عشق به مريم از مقام فرشته بودن خود صرف نظر مي كند و آنقدر مي ماند تا داستان را براي نوه هاي خود بگويد.

محقق تاکید کرد: زبان هنر بسيار گويا و دلنشين است و ما اميدواريم اين انيميشن شروعي براي تغيير نگاه جامعه ما نسبت به فرهنگ یتیم پروری صحیح باشد.

عصر ایران ضمن پاسداشت این تلاش الهی، انسانی و هنری از کاربران خود می خواهد برای سهیم شدن در این کار نیک، انیمیشن "بابا" را برای دیگران هم ارسال کنند.

 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۳۲
غیر قابل انتشار: ۰
خبازي مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
2
74
به خدا قسم عرش الهي ميلزرد وقتي كه حق يتيمي پايمال شود اقاياني كه بيت المال را براي اختلاس به كار ميگيرند براي يك لحظه وجدانشان به لرزه در مي ايد
امین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
2
13
بسیار انیمیشن زیبا و با گرافیک مناسبی بود. قرار بود بعد از دیدن این انیمیشن یه دید بهتر نسبت به یتیم پیدا کنیم اما دید من این شد که یتیم فقط نیاز داره یکی باباش باشه بنظرم میشد خیلی فیلم نامه بهتری نوشت.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
2
20
بسیار جالب بود . انشالله تلاش کنیم تا وضعیت یتیمان در جامعه بهبود یابد .
asriran
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
3
14
عالی بود!
ناشناس
Romania
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
1
14
زیبا و دل نشین بود :)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
1
4
تاثيرگذار بود
مادر
Germany
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
1
4
عالی بود. من یک دختر کوچولو دارم که عاشق باباشه. از اول تا اخرش گریه کردم .انشالله خدا حاجت همه بچه ها رو براورده بکنه.
بهرام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
0
0
با سلام و خدا قوت. مدیر عامل موسسه خیریه هستم و از زحمات شما آگاهم. از نگاه درست شما به یتیم تشکر می کنم. ولی قبول کنید با یک انیمیشن کار درست نمیشه. کارهای فرهنگی زیادی باید بشه. با تشکر
خانه گازرگاه؛ ایرانی، اصیل و دوست داشتنی(+عکس) کنایه عضو شورای شهر: زاکانی به‌جای تغییرات زیاد در شهرداری به فکر خدمت به مردم باشد تصاویری از هواپیمای نظامی وارتاگ؛ گراز زگیل دار آمریکایی حضور مردم شیراز در گرامیداشت حماسه ۹ دی (فیلم) سروش محلاتی: رعایت یک طرفه «حق» از سوی مردم یعنی پذیرش «بردگی»/ از منظر امیرالمومنین حق یک طرفه وجود ندارد، حق «طرفینی» است آتش گرفتن هواپیمای کانادایی هنگام فرود (فیلم) نبرد غول‌های عکاسی پرتره: پیکسل ۹ پرو در برابر گلکسی S24 اولترا کدام بهتر است؟ (عکس) پله نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟/ اصول پله نوردی چیست؟/ پله به چه قسمت‌هایی از بدن بیشتر آسیب می‌زند؟ تهران/ دستگیری سه قاچاقچی و کشف ۲۱ کیلوگرم مواد مخدر روان‌گردان در این تصاویر جالب شباهت ورزشی مایکل جردن و کوبی برایانت را مشاهده می کنید خلق اثری با عنوان "احترام شهر به شهروندان" (عکس) خواص مارچوبه برای مردان و زنان تولید ۲۸۰ برابری برق از حرکت بدن روش جالب استیون د گروت در رنگ آمیزی نقاشی را ببینید(فیلم) جزئیات جدید کانال ۱۲ اسرائیل از ترور اسماعیل هنیه در تهران / بمب در اتاق کار گذاشته شد