۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۲۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۴
کد ۴۱۲۴۷۴
انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۸-۰۵-۱۳۹۴

چرا در ایران از انرژی‌های نو کمتر استفاده می‌شود؟

افزایش سرانه مصرف انرژی و در پی آن افزایش قیمت آن، انرژی را به یکی از اصلی‌ترین چالشها تبدیل کرده است. از طرفی احتمال به اتمام رسیدن منابع فسیلی و کاهش دسترسی به آنها در آینده نگرانی ها را بیشتر می‌کند.

یک عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به تشریح علل رویکرد به انرژی‌های نو پرداخت و گفت: امروزه به راحتی می‌توان از زباله‌ها انرژی دریافت کرد.

چرا در ایران از انرژی‌های نو کمتر استفاده می‌شود؟

دکتر وحید عباسی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: امروزه تامین انرژی و نحوه مدیریت آن تاثیرات مستقیمی بر زندگی، اقتصاد، محیط زیست، سیاست دولتها و مناسبات جهانی کشورها دارد.

وی افزود: افزایش سرانه مصرف انرژی و در پی آن افزایش قیمت آن، انرژی را به یکی از اصلی‌ترین چالشها تبدیل کرده است. از طرفی احتمال به اتمام رسیدن منابع فسیلی و کاهش دسترسی به آنها در آینده نگرانی ها را بیشتر می‌کند.

وی با بیان اینکه امروزه توجه به منابعی مانند انرژیهای تجدیدپذیر افزایش یافته، گفت: انرژیهای نو به وفور در دسترس هستند و تنوع آنها متناسب با شرایط آب و هوایی و جغرافیایی است. از جمله منابعی که در سالهای اخیر مورد بهره‌برداری قرار گرفته می توان به انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، بیومس، بیوگاز و موجی ... اشاره کرد.

عباسی تصریح کرد: هزینه بالای تجهیزات نیروگاه‌های انرژی نو و هزینه پائین انرژی در ایران باعث شده که تمایل کمتری به بهره‌بری از این منابع بی‌پایان وجود داشته باشد. البته دولت در این زمینه برنامه‌هایی را ارائه کرده که نیاز به توجه بیشتر دارد.

مدیر گروه برق دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: افزایش هزینه سوخت‌های فسیلی، کاهش هزینه اولیه نیروگاه‌های انرژی نو در طی پیشرفت تکنولوژی و عدم داشتن اثرات زیست محیطی عوامل اساسی رویکرد بسیاری از دولت‌ها به این نوع از منابع است.

وی ادامه داد: یکی از موارد نگران کننده تغییر شرایط اقلیمی ناشی از آلودگی زیست محیطی است که در سالهای اخیر فاجعه به‌بار آورده و سالیانه قوانین جهانی برای جلوگیری از این مسئله وضع می‌گردد.

عباسی افزود: سوختهای فسیلی اثر بسیار نامطلوبی بر گسترش گازهای گلخانه‌ای داشته‌ و عامل اصلی تغییر اقلیم بوده‌ است. راه حل مقابله با این پدیده استفاده از انرژیهای نو است که از آن به عنوان جایگزین و انرژی سبز یاد می‌شود.

عباسی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم منابع انرژی نو را دسته‌بندی کنیم و میزان توان تولیدی احتمالی را بررسی کنیم، به عدد بسیار بزرگی خواهیم رسید. در واقع به علت تنوع آب و هوایی و طبیعت ایران تاسیس انواع مختلف نیروگاه‌های انرژی نو وجود دارد. حتی می‌توان بر روی انرژی موجی، زمین گرمایی و ... حساب ویژه باز کرد.

وی افزود: حال باید پرسید که چرا تنها درصد خیلی کمی از انرژی مصرفی کشور از این طریق تامین می‌شود.

مدیر گروه برق دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: مطرح شدن انرژی نو در محیط‌های دانشگاهی به عنوان یکی از زمینه‌های تحقیقاتی کافی نیست و باید راه‌کارهایی جهت عملیاتی کردن نتایج در نظر گرفته شود.

عباسی ادامه داد: در آینده که منابع فسیلی به اتمام برسند، کشورهایی که دارای تکنولوژی پیشرفته‌تری در جذب، کنترل و بهره‌برداری از منابع انرژی نو باشند از قدرت استراتژیک بیشتری برخوردار خواهند بود. از این‌رو دانشگاه ها، صنایع مرتبط و دولت باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند و منابع لازم را جهت ارتقاع این تکنولوژی فراهم کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بسیاری از کشورها اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اند، اما سهم ایران در این عرصه بسیار ناچیز بوده‌ است. در حالیکه شرایط آب و هوایی ایران استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و موجی را امکان‌پذیر می‌کند.

وی یادآور شد: از آنجایی که هزینه تامین انرژی بادی کمتر از حالت‌های دیگر است اقداماتی در این زمینه انجام شده و نیاز به گسترش بیشتر دارد. در یکسال اخیر جهت راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی، توسط دولت و وزارت نیرو اقداماتی صورت گرفته و می‌تواند امکان‌سنجی توسعه آن در کل کشور مورد مطالعه قرار گیرد.

عباسی در خصوص استفاده از انرژی خورشیدی نیز اظهارکرد: هزینه سلول‌های خورشیدی یکی از مواردی بوده که در طی دوران تکنولوژی خود کاهش یافته، ولی هنوز استفاده از آن در ایران به صرفه نمی‌باشد. با توجه به منحنی کاهش قیمت سلول‌ها امید است که در آینده بهره‌برداری از انرژی خورشید بیشتر شود.

وی ادامه داد: البته در طرح‌های اخیر در مناطق دورافتاده و روستایی تعدادی واحد خورشیدی در هر استان نصب شده و طرح دولت نیز برای تقبل نصف هزینه خرید سلول‌ها در به کارگیری انرژی خورشیدی مؤثر بوده است.

این استاد دانشگاه صنعتی کرمانشاه اظهارکرد: از انرژی خورشید در طرح‌های پربازده‌تر مانند آبگرمکن‌های خورشیدی و یا نیروگاه‌های حرارتی سیکل ترکیبی می‌توان بهره بیشتر برد که نیازمند تحقیق بیشتر می‌باشد.

وی یادآور شد: نوع دیگر از انرژی‌های نو که اخیراً در کشور مورد توجه قرار گرفته انرژی ناشی از گازهای متصاعد از زباله شهری است که در صورت بهره‌بری از تکنولوژی مناسب می‌توان درصد بالایی از انرژی زباله‌ها را جذب کرد. با متمرکز کردن زباله‌ها در کلان‌شهرها توان الکتریکی قابل توجهی تولید می‌شود و بسیاری از مشکلات زیست محیطی ناشی از زباله های شهری حل خواهند شد.

ارسال به دوستان
مدیرعامل تلگرام: کاربران روس ما آزادی بیشتری نسبت‌به اروپایی‌ها دارند آیا قیمت تتر بر نرخ ارز تاثیر می گذارد؟ فانتوم اف-4 یونانی با شعله‌های آبی نمایش قدرت می دهد(عکس) ویدئویی از تصادف تاکسی رباتیک «ویمو» با یک ربات یمن : چهاردهمین پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم هوش بالای کلاغ حقیقتا جالب است (فیلم) رهبری: اگر حاج قاسم این شهدا را دنبال خود نمی کشاند امروز از حرمین در کربلا و نجف خبری نبود / شهید سلیمانی ایران را حرم می دانست تسبیح چگونه از استخوان ساخته می‌شود؟ (فیلم) پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که می‌گویند با حوادث اخیر منطقه، خون شهدای مدافع حرم به هدر رفت (فیلم) چین به نخستین 5G نظامی جهان رسید چهره محبوب سریع و آتشین وارد دنیای مد شده است(عکس) خبر جدید استاندار تهران درباره اتباع غیرمجاز ترنشن؛ شرکت گمنام چینی در لیست پرفروش‌ترین برندهای موبایل جهان (+عکس) کریسمس با کیک کارخانه ژاپنی به روش مکانیزه(فیلم) رهبر معظم انقلاب: این که مردم از راه‌های دور برای زیارت به مرقد حاج قاسم می‌آیند عزت است (فیلم)