۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۳۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۳-۰۶-۱۳۹۴
کد ۴۱۳۵۷۷
انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۳-۰۶-۱۳۹۴

گرمایش زمین باز هم رکورد زد

ماه جولای سال 2015 میلادی با شکستن رکورد ، گرم ترین ماه در تاریخ کره زمین ثبت شد.

پدیده جهانی گرمایش زمین همچنان به سرعت در حال رخ دادن است و آثار و عواقب آن نیز هر روز بیش از پیش نمایان می شود. بر اساس گزارش Mashable ، رکورد گرم ترین سال در تاریخ کره زمین باز هم به مرحله جدیدی رسیده است و بنا بر گزارشات رسمی ، ماه جولای سال 2015 میلادی با شکستن رکورد ، گرم ترین ماه در تاریخ کره زمین ثبت شد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از NASA و سازمان هواشناسی ژاپن (JMA) ، ماه جولای سال جاری میلادی به عنوان گرم ترین ماه ثبت شده پس از پیدایش ابزار های سنجش دمای هوا در اواخر قرن نوزدهم میلادی لقب گرفت. تحقیقات بر روی جنگل ها ، یخ های قطبی و تشکل های مرجانی در دریاها نیز نشان داده است که کره زمین هم اکنون در گرم ترین حالت خود در طی 4000 سال گذشته است. بر اساس گزارشات ناسا ، تک تک ماه های سال جاری میلادی در لیست چهار ماه گرم سال ثبت شده اند و ماه جولای معمولا گرم ترین ماه کره زمین در نیمکره شمالی می باشد. آژانس های هواشناسی از روش های گوناگونی برای تحلیل اطلاعات و تعیین ماه های گرم سال استفاده می کنند اما میان اطلاعات مورد استفاده آنها ، همپوشانی قابل توجی وجود دارد. بر اساس اطلاعات JMA ، تا کنون 5 ماه از 7 ماه گذشته سال جاری به عنوان گرم ترین ماه ثبت شده اند که ماه جولای نیز در میان آنها است. NASA ، JMS و اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا ( NOAA ) ، هر سه تایید کرده اند که سال 2015 میلادی در مسیر شکستن رکورد سال گذشته به عنوان گرم ترین سال تاریخ است. به عنوان مثال اگر قرار نباشد که این اتفاق بیافتد ، ماه های باقی مانده امسال باید در سطح جهانی به طور قابل توجهی سردتر از گذشته باشند تا میزان دمای کل را کاهش دهند. این امر با توجه به آثار گرمایش جهانی توسط انسان و همچنین چرخه ای آب و هوایی به نام El Niño تقریبا غیر قابل وقوع است.  El Niño یکی از چرخه های مشهور آب و هوایی در جهان است که هر دو تا هفت سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاری های بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره زمین می شود که از جمله آنها می توان به سیلاب های ناگهانی ، خشک سالی ، قحطی و اپیدمی اشاره کرد. بر اساس پیش بینی های NOAA ، رخداد بعدی El Niño که قطعا از دمای بیش از حد گرم شده آب های اقیانوس آرام تاثیر خواهد پذیرفت ، پیش بینی می شود که یکی از بزرگ ترین و شدید ترین ناهنجاری هایی باشد که تا به حال مشاهده شده است.

گرمای شدید سال جاری باعث مشکلاتی دیگر  شده است که نیروهای ارتشی آمریکا را نیز به حرکت وا داشته است. آتش سوزی های شدید در جنگل های غرب آمریکا که گرمای شدید و خشکی زمین در ایجاد آنها بی تاثیر نیست ، نیروهای ارتش را نیز به کمک طلبیده است. بیش از 14 هزار آتش نشان در آتش سوزی جنگل های کالیفرنیا به جنگ با شعله های آتش رفتند. این آتش سوزی های مخرب در دیگر مناطق چون  Washington ، Idaho و Oregon نیز به وجود آمده اند که گرمای هوا و خشکی از عوامل تشدید کننده آنها بوده است.ایالت کالیفرنیا در حال تجربه کردن بدترین حالت خشکسالی در هزاره اخیر و گرم ترین سال در تاریخ خود می باشد. تحقیقات جوی نشان داده است که گرچه گرمایش جهانی ممکن است عامل اصلی این خشکسالی نباشد اما با افزایش دما هوا ، شرایط آنرا بدتر کرده است ، زیرا باعث تشدید تبخیر آب های سطحی و خشک شدن خاک شده است.

آتش سوزی اورگان

همچنین ماه جولای امسال را می توان در میان موج های گرمای تابستانی در سراسر دنیا در نظر گرفت که یکی دیگر از آثار گرمای زمین هستند. با اینکه موج های گرما از موارد اجتناب ناپذیر فصل تابستان هستند ، اما گرمای سال جاری به حدی بوده است که تمام رکورد های قبلی را شکسته است. این گرمای شدید نقاط زیادی در چندین قاره را تحت الشعاع قرار داده است که همین امر ، تابستان 2015 را در میان دیگر موارد مانند گرمای شدید و کشنده آگوست سال 2003 میلادی که باعث کشته شدن بیش از 40 هزار نفر در قاره اروپا شد ، بی سابقه می کند. گرمای شدید عامل هزاران مرگ در سراسر جهان شناخته شده است . از هند و مصر گرفته تا قاره اروپا و شهر های شمال غربی اقیانوس آرام مانند Seattle و Portland . حتی ژاپن و هنگ کنگ نیز بیشترین درجه هوا نسبت به گذشته را ثبت کردند و موج های گرمایی بی سابقه و تاریخی را پشت سر گذاشتند. موج های گرمای امسال ، در ماه جولای و پیش از آنکه باران های موسمی هند شروع شود به این کشور و همسایه آن ، پاکستان رسیدند و باعث کشته شدن بیش از 2000 نفر شدند. شهر مادرید اسپانیا نیز رکورد بیشترین دمای ماهانه را در هر دو ماه ژوئن و جولای به ثبت رساند. بیشترین دمای ثبت شده این شهر در تاریخ ششم جولای و به میزان 39.9 درجه ثبت گردید.به گزارش سازمان هواشناسی کشور آلمان، در تاریخ پنجم جولای ، شهر Kitzingen با دمای 40.3 درجه سانتیگراد رکورد بیشترین درجه حرارت در این کشور را شکست. قربانی بعدی ، کشور انگلستان با ثبت رکورد دمای 36.7 درجه سانتیگراد در تاریخ اول جولای در فرودگاه Heathrow شهر لندن می باشد و به گزارش Weather Channel ، هلند نیز از این گرما جان سالم به در نبرده است و شهر Maastricht آن رکورد دمای 38.2 درجه را در جولای امسال به ثبت رسانده است.نمودار میانگین دمای ماه جولای از سال 1890 تا سال 2020

تحقیقات منتشر شده علمی نشان می دهد که گرمایش جهانی ایجاد شده به دست بشر ، به احتمال زیاد باعث رخ دادن موج های گرمایی شدید شده و بیشترین نقش را در تشدید آنها ایفا می کند. یکی از تحقیقات منتشر شده در مجله Nature Climate Change یافته است که اگر احتمال وقوع روز های بسیار گرم را یک در هزار در نظر بگیریم ، این احتمال پنج برابر آن چیزی است که پیش از وقوع انقلاب صنعتی وجود داشت . زمانی که میانگین دمای جهانی بسیار پایین تر از اکنون بود. به بیان دیگر ، این مطالعه بیان می کند که 75 درصد از روزهای بسیار گرم رابطه مستقیمی با پدیده گرمایش زمین دارند و احتمال وقوع آنها با گرم شدن زمین به شدت افزایش می یابد. در راستای این موضوع ، رهبران جهانی قرار است در تاریخ 30 ام ماه سپتامبر در شهر پاریس گرد هم آیند تا قرارداد جدیدی را برای جلوگیری از تغییرات جوی و محدودیت انتشار گاز های گلخانه ای پس از سال 2020 میلادی تصویب کنند. تا کنون کشور هایی نظیر آمریکا ، چین ، اتحادیه اروپا و برزیل برای کاهش میزان انتشار این گازها متعد شده اند اما این مقدار برای جلوگیری از گرمایش زمین کافی نیست . محدودیت توافق شده توسط این کشور ها ، بازگشت دمای جهانی تا سال 2100 میلادی ، به میزان 2 درجه سانتیگراد بیشتر از مقداری است که قبل از انقلاب صنعتی بوده است. اگر کرده زمین به همین روند انتشار گازهای گلخانه ای ادامه دهد ، تا پایان قرن 21 میلادی افزایش دمای جهانی به بیش از 12 درجه سانتیگراد می رسد که تعداد بسیار کمی از دانشمندان هواشناسی در مصیبت بار بودن آن شکی دارند. با آب شدن یخ های قطبی سطح دریاها به شدن بالا خواهند رفت که باعث به زیر آب رفتن بسیاری از شهر های سراسر دنیا خواهد شد. تغییرات جوی بزرگ شدت خواهند گرفت و بسیاری از گونه های حیاتی در پی آنها از بین خواهند رفت. بسیاری از مناطق دنیا به خاطر آب و هوای نا متعادل غیر قابل سکونت خواهند شد و بحران های زیاد دیگری رخ خواهند داد. پس بهتر است شرایط را جدی بگیریم و با مصرف بهینه آب و تولید کمتر گازهای گلخانه ای ، سهم خود را در جلوگیری از این فاجعه انجام دهیم و زندگی خود و ساکنان آینده این کره خاکی را به خطر نیاندازیم.

منبع: مجله سخت افزار
برچسب ها: گرمایش زمین
ارسال به دوستان