۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۸۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۰۱-۰۷-۱۳۹۴
کد ۴۱۸۸۹۲
انتشار: ۰۹:۴۹ - ۰۱-۰۷-۱۳۹۴
درباره بسته 1020 تایی سازمان گردشگری

انگشت اشاره برای ساختن ایرانی دیدنی تر

در این بسته، موقعیت، امکانات، اعتبار و شرایط این پروژه‌ها مشخص شده است از چندین هتل 5 ، 4 ، 3 ستاره تا برخی مناطق نمونه گردشگری که توجیه اقتصادی دارند.

بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، یکی از حوزه هایی که به معنای واقعی دچار دگرگونی شد، بخش توریسم بود به طوری که بعد از سال ها "خشکسالی توریسم ورودی" ، شاهد آن بودیم که حجم توریست های خارجی که از ایران بازدید می کنند به حدی بالا رفت که تقریباً همه هتل های 4 و 5 ستاره در شهرهای توریست پذیر کشور برای ماه ها رزرو شد.

«فایننشال تایمز»سال گذشته در گزارشی ایران را در صدر کشورهایی قرار داده که می توانند  جزو مقاصد پربازدید گردشگران باشند. 

با موفقیت به دست آمده در مذاکرات هسته ای که ایران را وارد دوران پساتحریم می کند، انتظار طبیعی این است که در سال های آینده، توریست های ورودی به ایران چند برابر شوند.

این وضعیت، هم مایه خرسندی است و هم در عین حال نگران کننده. از این بابت که درهای کشور به روی گردشگران خارجی گشوده می شود و هزاران موهبت نصیب کشور می شود باید خوشحال بود ولی آنچه مایه نگرانی است این که کمبود زیرساخت های گردشگری در کشور باعث شود توریست هایی که به ایران می آیند، با خاطراتی نه چندان خوشایند ایران را ترک کنند.

واقعیت این است که امکانات دولتی و داخلی برای جهش تاریخی در توسعه زیرساخت های گردشگری هرگز کفایت نمی کند و لازم است سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی وارد گود شوند.

با این حال، آنچه تا کنون به عنوان یک مانع مهم در این میان وجود داشت این بود که اساساً زمینه های سرمایه گذاری در بخش گردشگری احصا و تعیین نشده بود.

به بیان دیگر، اگر هم سرمایه گذاری علاقه مند بود که در عرصه گردشگری سرمایه گذاری کند، دقیقاً نمی دانست در کدام نقطه کشور ، کدام زمینه سرمایه گذاری و با چه هزینه ای وجود دارد.

نیکبختانه، اتفاق خوبی در سازمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رخ داده و بعد از مدت ها کار کارشناسی دقیق، یکهزار و 20 پروژه با اعتباری معادل 23 هزار میلیارد تومان در بخشهای تخصصی سازمان تعیین شده است. این یک بسته کامل و جامع در حوزه سرمایه گذاری است که سرمایه گذاران داخلی و خارجی را با پیشنهادها و اولویت های سازمان آشنا می کند.

آن طور که رئیس سازمان میراث فرهنگی گفته است: این فرصتی است که سیاستهای اقتصادی کشور با توجه به سیاستهای خوب دولت در مسیر درست قرار گیرد، یکی از مسیرهای خوبی که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد، گردشگری است، چراکه این حوزه پس از فرو ریختن تحریم ها، رونق بسیار زیادی خواهد یافت.

 مسعود سلطانی فر می افزاید: اولین کار این بود که در فضای پس از تحریم‌ها با یک ادبیات مشخص با سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارتباط برقرار کنیم و پیشنهادهای خودمان را به صورت شفاف به آنها ارائه دهیم، به همین دلیل مجموعه سازمان میراث فرهنگی در هر سه بخش، یک بسته سرمایه گذاری پیشنهادی را آماده کرده اند که این بسته در حال چاپ است و به دو زبان عربی و انگلیسی هم ترجمه خواهد شد.

در این بسته، موقعیت، امکانات، اعتبار و شرایط این پروژه‌ها مشخص شده است، چندین هتل 5 ، 4 ، 3 ستاره، برخی مناطق نمونه گردشگری که توجیه اقتصادی دارند، احیا، مرمت و بازسازی اماکن تاریخی و تعدادی بازارچه‌های صنایع دستی از جمله پروژه‌هایی است که از سوی سازمان میراث فرهنگی به سرمایه گذاران پیشنهاد شده است.


به نظر می رسد گام نخست جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری کشور که همانا تعیین نقاط سرمایه پذیر در جغرافیای بزرگ ایران است ، به درستی و قوت برداشته شده است و اینک نوبت سرمایه گذاران است که وارد عرصه شوند و دست در دست هم، ایران را بسیار زیباتر و دیدنی تر از گذشته بسازند.

ارسال به دوستان