۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۳۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۴
کد ۴۲۳۱۴۰
انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۴

سکته های مغزی مردان 25 درصد بیشتر از زنان است

یک پزشک متخصص مغز و اعصاب در مشهد گفت: سکته های مغزی در مردان 25 درصد بیشتر از زنان رخ می دهد.
 
دکتر محسن حکاک در گفت و گو با ایرنا افزود: وجود زمینه های ژنتیکی از علل احتمالی افزایش سکته های مغزی در مردان است.

وی اظهار کرد: سکته های مغزی بر اثر اختلال در عروق مغزی ایجاد شده و به دو نوع سکته های 'ایسکمیک' یا گرفتگی و انسداد عروق مغزی و سکته های خونریزی دهنده بر اثر پارگی عروق مغزی تقسیم می شوند.

به گفته وی، به طور معمول 80 درصد از سکته های مغزی از نوع ایسکمیک و بر اثر گرفتگی و انسداد عروق مغزی رخ می دهند.

رییس بخش مغز و اعصاب بیمارستان رضوی مشهد ادامه داد: سکته های مغزی دومین علت مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی در جوامع مختلف شناخته شده اند و از اصلی ترین علل ناتوانی حرکتی، شناختی و عصبی می باشند.

حکاک با بیان اینکه دو سوم سکته های مغزی در افراد بالای 65 سال رخ می دهد افزود: کمتر از پنج درصد از سکته های مغزی در افراد زیر 45 سال بروز می کند.

این پزشک متخصص مغز و اعصاب مهم ترین علائم سکته های مغزی را شامل ضعف حرکتی در صورت و دست ها و یا به طور کامل یک طرف بدن، اختلال در تعادل و راه رفتن، اختلال در صحبت کردن و پیدا کردن واژه ها، اختلال در درک کلام، اشکال در بلع و یا جویدن، اختلال در دید ناگهانی و یا دوبینی، سردردهای شدید و ناگهانی و اختلال حاد حافظه و سرگیجه عنوان کرد.

وی گفت: مشاهده هر یک از این علائم بستگی به این دارد که کدام قسمت از خون رسانی مغز دچار اختلال و انسداد شده است.

عضو انجمن علمی مغز و اعصاب ایران خاطر نشان کرد: اغلب یک سوم بیمارانی که دچار سکته های مغزی می شوند، بهبودی کامل یا نسبتا کامل می یابند و یک سوم نیز دارای ناتوانی های مادام العمر می گردند.

وی افزود: 20 درصد افرادی که دچار سکته مغزی می شوند در یک ماه اول فوت می کنند و بهبودی مبتلایان در شش ماه تا یکسال اول می باشد.

وی گفت: در صورتی که بلافاصله و در مدت سه ساعت پس از بروز سکته های مغزی بیمار به مراکز درمانی ارجاع داده شود، از طریق تزریق آمپول های ویژه و باز شدن لخته می توان از عوارض و اثرات دراز مدت سکته های مغزی پیشگیری کرد.

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در ایجاد سکته های مغزی نقش دارند افزود: این عوامل به دو بخش عوامل قابل کنترل و عوامل غیر قابل کنترل تقسیم می شوند.

وی فاکتورهای ژنتیکی، اختلال خون، سن زیاد و بیماریهای متابولیک را از عوامل غیر قابل کنترل ایجاد سکته های مغزی ذکر کرد.

به گفته وی، عواملی مانند پرفشاری خون، مصرف دخانیات بویژه سیگار و قلیان، بیماریهای قلبی مانند اختلالات در ریتم طبیعی و دریچه های قلب، افزایش کلسترول و چربی خون، افزایش قند خون، استرس و تنش های عصبی از عوامل قابل کنترل در ایجاد سکته های مغزی هستند.

وی راهکارهای پیشگیری از سکته های مغزی را شامل کنترل فشار و قند خون، عدم استعمال دخانیات، رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش میزان چربی خون و ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب عنوان کرد.
حکاک اظهار کرد: استرس و هیجان های غیر طبیعی باعث افزایش فشار و چربی خون شده و فرد را در برابر سکته های قلبی مستعد می کند.

وی با بیان اینکه آمار دقیق از وقوع سکته های مغزی در ایران نداریم افزود: تخمین زده می شود که در هر روز حدود 800 مورد سکته مغزی جدید در کشور روی می دهد که 20 درصد آنها در ماه اول پس از وقوع فوت می کنند.
ارسال به دوستان
محمود حکیمی ، نویسنده و پژوهشگر درگذشت روسیه : انفجار پیجرها نوع جدیدی از حمله تروریستی است پزشکیان به دنبال «پل» است؛ به «اون یکی» گفتن گیر ندهیم! سوال عضو دولت رئیسی درباره علت سقوط بالگرد: نارنجک سایبری نبود؟ هواشناسی : منتظر پاییز و زمستان غیرمنتظره باشید کرباسچی : وضعیت اینترنت برای مردم زجردهنده است/ ۲۰ سال پیش، بحران‌های زندگی مردم مثل امروز نبود مرعشی : فائزه هاشمی موضوع نامه را خاتمه یافته می‌داند درباره یکی از کثیف ترین دروغ های سیاسی معاصر ایران: آن 110 میلیون دوز کار چه کسی بود؟ پذیرایی هواپیمایی ترکیه از مسافران خود با «نخستین نان جهان» موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان همدستی دلار و بورس برای شکست سرمایه‌گذاران ایرانی / مسیر طلا از ارز و بازار سرمایه جدا شد وام ازدواج در بن‌بست ! تعریف جدید صنعت پُست در جهان با نگاه لجستیک حمله اسرائیل به یک خودرو در مسیر فرودگاه دمشق ۷۰ کشته در حمله القاعده به پایتخت مالی