۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۴۴۱۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۴
کد ۴۲۴۴۱۱
انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۵-۰۷-۱۳۹۴
همه چیز را در مورد مگس های سفید بدانید

درختان توت متهمان ردیف اول در افزایش مگس سفید، در صورتی که مگس های سفید وارد دهان شوند چه اتفاقی برای ما رخ می دهد؟

مطالعاتی زیادی در زمینه سفید بالک های موجود در تهران و اینکه این حشرات از کجا آمده اند در حال انجام است ولی هنوز این موضوع مشخص نشده است.
مگس های سفید و یا سفید بالک ها 2 سالی است که در تهران وارد شده  و افزایش ناگهانی آنها خصوصا در برخی از نقاط شهرمشکلات و نگرانی هایی را برای شهروندان ایجاد کرده است.

 چندی پیش نیز یکی از مسئولان سازمان حفظ نباتات اعلام کرد در صورتیکه تعداد این آفت در شهر افزایش یابد در تابستان آینده تنفس بدون ماسک در تهران امکان پذیر نیست.

برای اطلاع از شیوه های مبارزه با این آفت و آیا سفید بالک ها برای شهروندان زمینه بروز بیماری ایجاد می کنند یا خیر با علیرضا نادری حشره شناس سازمان حفاظت محیط زیست  گفتگویی را انجام دادیم.
نادری در گفت و گو با عصر ایران در تعریف این آفت که به مگس سفید مشهور شده است گفت: این آفات که به عنوان مگس سفید در جامعه شناخته شده است در واقع به هیچ عنوان مگس نیستند زیرا آن ها حشراتی از راسته نیم بالان هستند که به عنوان سفید بالک شناخته می شوند و در دنیا بیش از 100 گونه مختلف از آن وجود دارد.

وی ادامه داد: مطالعاتی زیادی در زمینه سفید بالک های موجود در تهران و اینکه این حشرات از کجا به این شهر آمده اند در حال انجام است  ولی هنوز این موضوع مشخص نشده است زیرا علی رغم اینکه قبلا این آفت به عنوان گونه ایی شناسایی شده بود ولی مشخص شده که این سفید بالک ها از نوع شناسایی شده نبوده اند و هنوز هم نتوانسته ایم نوع دقیق آن را شناسایی کرد.

وی با بیان اینکه هنوز نمی دانیم که سفید بالک هایی که در تهران هستند از کجا آمده اند در مورد تغذیه این آفت ها گفت: این آفت فقط در برگ گیاهان وجود دارد و از شیره آن ها نیز تغذیه می کند و این موضع  باعث می شود تا درختانی که این آفات در روی آن حضور دارند  در بلند مدت به دلیل از دست دادن شیره خشک می شود.

درختان توت متهمان ردیف اول در افزایش امگس سفید، در صورتی که مگس های سفید وارد دهان شوند چه اتفاقی برای ما رخ می دهد؟

درختان توت متهمان ردیف اول در افزابش سفید بالک ها

وی ادامه داد: مطابق بررسی های انجام شده درختان توت منشاء تجمع سفید بالک ها هستند و حجم بسیار زیادی از این آفت در این درختان وجود دارند و با توجه به اینکه در بسیاری از بزرگراه ها و خیابان ها تعداد این درختان زیاد است خود عامل افزایش جمعیت به شمار می رود.

اگر سفید بالک وارد دهان افراد شود می تواند برای سلامتی خطرناک باشد؟

این حشره شناس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به پرسشی در زمینه خطرناک بودن این آفت برای سلامت انسان گفت: سفید بالک ها هیچگونه خطری برای سلامت انسان ندارند . زیرا این آفت ها فقط در برگ درختان وجود دارند و برعکس مگس و پشه هیچگونه آلودگی را منتقل نمی کنند و به همین دلیل اگر سفید بالک ها به صورت اتفاقی وارد دهان  انسان شوند ناقل بیماری نیستند و از این نظر نگرانی در زمینه انتقال بیماری وجود ندارد ولی به عنوان یک موجود مزاحم باید با آنها مبارزه شود.

راهکار های مبارزه با مگس سفید چیست؟

این حشره شناس در مورد چگونگی مبارزه با این حشرات گفت: برای از بین بردن این آفت ابتدا باید آن را به طور دقیق شناسایی کرد  که این موضوع هم اکنون در حال انجام است ولی استفاده از سم های شیمیایی برای از بین بردن آنها به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا استفاده از این سموم فقط  باعث افزایش مقاومت آنها خواهد شد.

وی ادامه داد: بارندگی و سرما باعث کاهش جمعیت سفید بالک ها می شود و حال با استفاده از فرصت سرما باید اقدامات موثری برای از بین بردن آنها که شامل سوزاندن و یا دفن کردن شاخه های هرس شده درختان به دلیل از بین بردن زمینه های تخم گذاری سفید بالک ها و استفاده از سموم ارگانیک   اقدامات لازم انجام شود.

وی ادامه داد: هم اکنون کارگروه مشترکی از سازمان جهاد کشاورزی ، سازمان فضای سبز شهرداری تهران و سازمان حفاظت محیط زیست در حال تحقیق در مورد از بین بردن این آفت هستند و منتظر هستیم تا نتیجه این کار گروه اعلام شود.

وی در پایان گفت: به دلیل تنوع سفید بالک ها ابتدا باید نوع دقیق آنها شناسایی شده و سپس نسبت به مبارزه با آن اقدام نمود .

برچسب ها: مگس سفید
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۵۶
غیر قابل انتشار: ۰
نخودی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
3
49
اگر قبلا این مگس های سفید در تهران حضور نداشتند، یک احتمال اینست که با انتقال نهالهای توت غیر مثمر که برگ های سبز بزرگ دارند ، به تهران آورده شده و در طی سالها تکثیر یافته اند.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
1
76
سازمان هاي مسئول وقتي آب سر ميگذرد تازه به قكر چاره ميافتنذ.
درياچه رضائيه خشك ، زاينده رود خشك، مگس هم فراوان
ناشناس
Netherlands
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
5
76
چرا درخت زبون بسته را متهم می کنید تمام تهرون پر بود از درخت توت هیچ مشکلی هم نبود هنوز بسیارند کسانی که
در همین تهران پرواز دسته دسته خفاش را دیده بودند این پرندگان چه شدند
چا کسانی یا چه عواملی موجب نابودی این جانوران مفید شدند ؟
داود
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
9
43
شاهکار شهرداریه.صد سال بود توت نمیکاشتن اما تو این چند ساله شهرداری از بس توت کاشته تمام آفات دو برابر شدن و وقتی میخای از خیابون رد بشی میرسی به بلوار وسط دیگه هیچ جایی رو نمیبینی و حتما باید یهو بیای تو خیابون و خدا باید بهت رحم کنه.نمیدونم با کدوم عقل و منطقی توت کاشتن وسط بلوار خیابون
خبازي مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
1
57
چرا از كارشناسان كشورهاي صاحب تجربه كمك نميگيريم دز ضمن جاهاي ديگر كشور هم درخت توت داريم چرا انجا اين حشرات وجود ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
2
27
همین امسال هم نفس کشیدن در خیلی جاهای تهران سخت و خطرناک شده است.
چطور امکان دارد این حجم از حشره در هوای تنفسی مردم وجود داشته باشد و خطرناک نباشد!!!!؟؟؟؟
حميد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
1
16
اين مطلب رو من دو سال پيش توي اين نظرات گذاشتم ولي چاپ نشد !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
1
53
ما سي وپنج ساله درخت توت داريم .دوساله اين حشرات را مي بينيم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۵
1
52
چه عجب! پس بالاخره بعد از تمام شدن تابستان و خودبخود کم شدن تعداد این سفیدبالکها، کارگروه برای از بین بردن آفت تشکیل دادن!!!!