۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۸۵۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۱۱-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۲۸۵۱۲
انتشار: ۱۶:۳۲ - ۱۱-۰۸-۱۳۹۴

مرکز پژوهش‌های دانشگاه تهران: شیوع مصرف شیشه در بین زنان

عضو مرکز پژوهش‌های دانشجویان پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شیوع و رواج ماده مخدر شیشه در بین زنان معضل بزرگی است که زنگ خطری را برای جامعه و خانواده‌ها به صدا در آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شوآن شریعتی راد ظهر دوشنبه در کارگاه آموزشی مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: اعتیاد در قدیم جرم محسوب می‌شد اما در زمان حال یک بیماری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه اعتیاد بیماری مضمن در سیستم اعصاب مرکزی است، افزود: نقصی که در سیستم پایش مغز رخ می‌دهد افراد را به سمت اعتیاد سوق می‌دهد.

شریعتی راد ادامه داد: یکی از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از این بیماری، اطلاع رسانی درباره انواد مواد مخدر است چرا که بسیاری از افراد ناخواسته به سمت این مواد روی می‌آورند.

وی با بیان اینکه هرچه آگاهی عمومی در اعتیاد بیشتر شود، احتمال وقوع در افراد کمتر می‌شود، اظهار کرد: در زمان کنونی چهره اعتیاد تغییر کرده است و هرکس با توجه به باورهای خود به این امر روی می‌آورد.

عضو هیئت علمی مرکز پژوهش‌های دانشجویان پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به انواع مواد مخدر، بیان کرد: تریاک و مشتقات آن، کانابیس و مشتقات آن و محرک‌ها از موادی است که در جهان مصرف می‌شوند.

وی با بیان اینکه تریاک پنج هزار سال در دنیا قدمت دارد، افزود: این ماده در قرن‌های چهارم و پنجم در ایران به عنوان دارو شناخته می‌شد.

شریعتی راد با بیان اینکه ابن سینا اولین کسی بود که به اعتیاد آور بودن تریاک اشاره کرد، اظهار کرد: تریاک در دوره قاجاریه به صورت گسترده مصرف می‌شد.

وی با اشاره به رشد کانابیس (حشیش) در بین مردم، بیان کرد: این ماده در قرن ششم رشد کرد و هم برای مقاصد تفریحی و هم برای مقاصد طبی مورد استفاده بود.

شریعتی راد ادامه داد: این ماده که منشاء آن را چین یا آشور دانسته‌اند، قرن‌ها برای بیماری‌های مانند روماتیسم، جراحات و بیماری‌هایی به کار می‌رفته است این در حالی است که اگر چه خاصیت دارویی دارد اما رخوت ساز است.

ترامادول دارویی بسیار خطرناک و خطرساز است

وی با اشاره به عوارض مصرف کانابیس، عنوان کرد: مصرف کانابیس باعث سرخوشی و آرامش، تغییرات ادراکی، تحریف درک زمان تشدید تجربیات حسی معمول مانند خوردن، تماشای فیلم و شنیدن موسیقی می‌شود.

عضو هیئت علمی مرکز پژوهش‌های دانشجویان پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شیوع مصرف ترامادول در بین دانشجویان، اظهار کرد: ترامادول آستانه تشنج مغز را پایین می‌آورد و ماده ای بسیار خطرناک است.

شریعتی راد با بیان اینکه تولید ترامادول در ایران ممنوع است، تصریح کرد: اکنون در پاکستان کارخانه‌هایی این ماده را تولید کرده و با برچسب‌ها ایرانی وارد کشور می‌کنند.

وی با تاکید براینکه ترامادول دارویی بسیار خطرناک است، بیان کرد: بسیاری از افراد براین باورهستند که ترامادول مسکنی غیر مخدر است در حالی که این ماده یک مسکن مخدر است.

شیوع مصرف محرک‌ها در بین جوانان ایرانی

مدرس پژوهش‌های دانشجویان بین المللی دانشگاه تهران، اظهار کرد: محرک‌ها که بیشتر با نام شیشه شناخته می‌شوند قیمت بالایی ندارند و به همین دلیل جوانان را به سمت خود می‌کشند.

وی با بیان اینکه این مواد هزاران برابر بدتر از مخدرهای سنتی هستند، تصریح کرد: تولید این ماده در ایران بالا است و مازاد بر مصرف به سایر کشورها صادر می‌شود.

شریعتی راد با اشاره به علل رواج شیشه در ایران، بیان کرد: کنجکاوی، عادت به خود درمانی و علاقه جوانان به این ماده باعث رواج آن در ایران شده است.

وی ادامه داد: رواج این ماده در بین زنان ایرانی معضل بزرگی است که بسیاری از زنان را در معرض خطر قرار داده است.

کمبود پرسنل در معاونت بهداشتی علوم پزشکی بیرجند

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این جلسه گفت: خراسان جنوبی به دلیل هم مرز بودن با افغانستان همیشه با مواد مخدر وسوء مصرف مواد مواجه است.

مهدی زنگویی مطلق اظهار کرد: افزایش تعداد زندانیان و مشکلات اجتماعی برخاسته از مواد مخدر از ناگوارترین مشکلات است.

وی با اشاره به عوارض روی آوردن به مواد مخدر، بیان کرد: افراد معتاد بیش از ۱۰ سال کمتر از افراد عادی جامعه زندگی می‌کنند.

زنگویی با بیان اینکه تا فروردین ۹۴، ۲۹ هزار و ۴۱۴ معتاد شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: ۸۸ درصد از این معتادان را مردان و ۱۲ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: با همکاری معاونت درمان، کلنیک های درمان در نقاط مختلف کشور وجود دارد که امید است کمک شایانی به حل مشکلات جامعه معتادان باشد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه پراکندگی جمعیت در خراسان جنوبی، خدمت رسانی به این استان را با مشکل مواجه می‌کند، اظهار کرد: همچنین کمبود پرسنل در معاونت بهداشتی، مشکلات ما را در ارائه خدمات مطلوب به استان، مضاعف کرده است.

زنگویی با اشاره به شیوع بیماری ایدز در بین افراد معتاد، بیان کرد: علل ابتلا به ایدز به ترتیب تزریق با وسایل مشترک، رابطه جنسی و انتقال بیماری از مادر است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: متاسفانه ۴۵.۶ درصد از افراد مبتلا به بیماری ایدز در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال یعنی سن فعال جامعه قرار دارند.
برچسب ها: شیشه ، روانگردان ، اعتیاد
ارسال به دوستان
۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد