۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۸۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۲۸۸۶۸
انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۴

کاهش مصرف انرژی در فرآیند ساخت قطعات خودرو

تولیدکنندگانی که در حوزه صنعت خودرو فعالیت می‌کنند همواره در تلاشند در ساخت قطعات به جای فلزاتی سنگین مانند فولاد از فلزاتی مانند آلومینیوم استفاده کنند که وزن کمتری دارد. یکی از محدودیت‌های پیش رو در این زمینه این بوده است که چگونه می‌توان از روشی برای افزایش موفقیت فرآیند جوش دادن فلزات سنگین با فلزات سبک تر بهره گرفت.

تولیدکنندگانی که در حوزه صنعت خودرو فعالیت می‌کنند همواره در تلاشند در ساخت قطعات به جای فلزاتی سنگین مانند فولاد از فلزاتی مانند آلومینیوم استفاده کنند که وزن کمتری دارد. یکی از محدودیت‌های پیش رو در این زمینه این بوده است که چگونه می‌توان از روشی برای افزایش موفقیت فرآیند جوش دادن فلزات سنگین با فلزات سبک تر بهره گرفت.

از جمله مشکلات مطرح در این زمینه این است که حرارت بالای ایجاد شده در نتیجه فرآیند جوشکاری به تضعیف ساختار فلزات سبک تر می انجامد که موجب می شود فرآیند جوشکاری به شکل مطلوبی انجام نشود.

مهندسان دانشگاه ایالتی اوهایو پس از ده سال تحقیق در این زمینه روش جدیدی برای جوشکاری ارائه کرده اند که به نظر می رسد بتواند این مشکل را برطرف کند. این در حالی است که با بهره گیری از این روش مصرف انرژی تا 80 درصد کاهش پیدا کرده و استحکام پیوندهای ایجاد شده نیز تا 50 درصد افزایش خواهد یافت. به گفته استادان مهندسی مواد که در این طرح تحقیقاتی همکاری داشته اند، در این روش مواد به طور همزمان شکل گرفته و بین آنها پیوند ایجاد می شود و بر این اساس پیوند ایجاد شده بین آنها استحکام بیشتری خواهد داشت.

در روش های پیشین از شیوه جوش نقطه ای مقاوم برای جوشکاری استفاده می شد. در این روش با در نظر گرفتن مقاومت الکتریکی طبیعی در فلزات از عبور جریان الکتریکی در بین قطعات فلزی مختلف برای جوشکاری استفاده می شد. در نتیجه حرارت ایجاد می شد که این حرارت برای ذوب قطعات فلزی و جوش دادن آنها به کار می رفت.

این روش مستلزم صرف مقدار زیادی انرژی است و این در حالی است که با ذوب قطعات فلزی استحکام ساختار آنها در مقایسه با قبل کاهش می یابد. در این روش جدید از پالس های الکتریکی کوتاه با ولتاژ بالا استفاده می شود که در یک بازه زمانی حدود یک میلیونیوم ثانیه پایدار است. پالس های الکتریکی از یک فویل آلومینیومی گذر می کند و با عبور گازهای داغی که با سرعت هزاران مایل در ساعت در حرکت است، اتم های یک فلز با اتم های فلز دیگر پیوند برقرار می کند. از آنجا که در این روش فلزاتی که به هم جوش داده می شود ذوب نخواهد شد، پیوند ایجاد شده بین آنها استحکام بیشتری خواهد داشت. پالس های الکتریکی ایجاد شده بسیار کوتاه است و در نتیجه انرژی مورد نیاز در این فرآیند در مقایسه با انرژی مورد نیاز در روش های قبلی به مراتب کمتر است. محققان از این روش جدید برای ایجاد پیوند بین فلزات مختلف مانند مس، آلومینیوم، منیزیم، آهن، نیکل و تیتانیوم استفاده کرده اند.

منبع: جام جم

برچسب ها: خودرو ، انرژی ، فلزات
ارسال به دوستان
دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست