۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۹۶۴۰
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۶-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۲۹۶۴۰
انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۶-۰۸-۱۳۹۴

اولین دیدار سران 2 کشوری که خود را چین واقعی می دانند

کرسی چین در سازمان ملل متحد تا قبل از جنگ داخلی در اختیار دولت جمهوری چین بود اما بعد از جنگ داخلی چین و در سال 1971 این کرسی به جمهوری خلق چین واگذار شد.
سران چین و تایوان امروز شنبه در سنگاپور باهم دیدار کردند.

به گزارش عصرایران، سران دو کشور که هر دو معتقدند چین واقعی هستند برای نخستین بار در تاریخ باهم دیدار کردند.
رویترز می نویسد: این دیدار چیزی جز ملاقات سمبلیک در یکی از هتل های لوکس سنگاپور نخواهد بود.

روزنامه رسمی "ملت" ارگان حزب کمونیست چین هم دیدار کنندگان را رهبران دو طرف تنگه تایوان توصیف کرد.

"ماا ینگ جیو" رئیس جمهوری چین (تایوان) و "شی جینگ بینگ" رئیس جمهوری خلق چین در سنگاپور دیدار کردند و در مقابل خبرنگاران عکس یادگاری گرفتند. در این دیدار، پرچم تایوان یا چین وجود نداشت.

این نخستین دیدار میان دو طرف از زمان پایان جنگ داخلی چین در سال 1949 تاکنون است.

دیدار "شی جین بینگ" رئیس جمهوری خلق چین و "مااینگ جیو" رئیس جمهوری چین (تایوان)  در سنگاپور

 اولین دیدار سران 2 کشوری که خود را چین واقعی می دانند

چین و تایوان

تایوان تا قبل از جنگ داخلی بخشی از خاک چین بود اما در این جنگ داخلی، حامیان دولت وقت چین یعنی "جمهوری چین" تحت کنترل حزب ملی گرایان در مقابل حملات کمونیست ها مجبور به عقب نشینی از پکن و همه بخش های خاک چین به جزیره تایوان شدند و شهر تایپه را به عنوان پایتخت موقت جمهوری چین اعلام کردند.

در مقابل، کمونیست ها پس از جنگ داخلی و شکست ملی گرایان، کنترل پکن و تمامی خاک کشور چین به استثنای تایوان را به دست گرفتند، نام کشور چین را به جمهوری خلق چین تغییر دادند و کشور کمونیستی تاسیس کردند.

در نتیجه هم اکنون در دنیا دو دولت با نام چین وجود دارد که هر یک معتقدند دولت کل سرزمین چین هستند. دولت نخست که همه آن را به عنوان چین می شناسد تحت کنترل حزب کمونیست و "جمهوری خلق چین" نام دارد و پایتخت آن پکن است.

دولت دوم هم به نام تایوان یا چین تایپه شناخته می شود اما نام رسمی آن "جمهوری چین" و پایتخت آن شهر تایپه است. تنها 23 کشور جهان تایوان یا جمهوری چین را به رسمیت می شناسند.

موقعیت جغرافیایی چین و تایوان

اولین دیدار سران 2 کشوری که خود را چین واقعی می دانند

دولت مستقر در جزیره تایوان (جمهوری چین) خود را دولت قانونی و مشروع سرزمین چین می داند اما کشورهای جهان و سازمان ملل متحد دولت جمهوری خلق چین به پایتختی پکن را به عنوان دولت قانونی و مشروع سرزمین چین می دانند.

با این حال موضوع اینکه کدام دولت، چین واقعی و قانونی است همچنان به عنوان یک کشمکش میان پکن و تایپه وجود دارد.

دولت تایوان که جمهوری چین نام دارد معتقد است دولت قانونی سرزمین چین است و اداره پکن و سرزمین فعلی چین نیز باید به این دولت تایوان منتقل شود. این دولت هم اکنون توسط حزب ملی گرایان اداره می شود. این دولت معتقد است تمامی سرزمین تایوان و سرزمین چین فعلی متعلق به دولت جمهوری چین مستقر در پایتخت موقت یعنی تایپه است.

 دولت فعلی چین در پکن یا جمهوری خلق چین، جزیره تایوان را "منطقه جداشده از کنترل دولت مرکزی"  توصیف می کند و همیشه تهدید کرده است در صورت لزوم از قدرت نظامی برای تصرف جزیره تایوان و الحاق آن به چین استفاده خواهد کرد.

با این که این دو دولت، یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند اما روابط بازرگانی و سرمایه گذاری و گردشگری گسترده ای میان دو طرف برقرار است.

پرچم جمهوری چین (تایوان) که شهر تایپه پایتخت موقت آن است

اولین دیدار سران 2 کشوری که خود را چین واقعی می دانند

آمریکا دولت تایوان را به رسمیت نمی شناسد اما به شدت از آن حمایت می کند و به آن سلاح می فروشد و بارها درباره اقدام نظامی چین به الحاق تایوان به خود هشدار داده است.

دولت تایوان دفتر نمایندگی بدون پرچم (نه سفارتخانه) در واشنگتن و برخی از شهرهای مهم جهان دارد.

تایوان که خود را "جمهوری چین" می نامند عضو سازمان ملل متحد نیست اما توانسته عضویت در کمیته بین المللی المپیک و سازمان تجارت جهانی را کسب کند.

پرچم جمهوری خلق چین به پایتختی پکن

اولین دیدار سران 2 کشوری که خود را چین واقعی می دانند

کرسی چین در سازمان ملل متحد و شورای امنیت تا قبل از جنگ داخلی در اختیار دولت جمهوری چین بود اما بعد از جنگ داخلی چین و در سال 1971 این کرسی با رای مجمع عمومی سازمان ملل متحد به جمهوری خلق چین واگذار شد.

اقتصاد تایوان نوزدهمین اقتصاد بزرگ جهان است و برخلاف چین از دموکراسی، آزادی های سیاسی و مطبوعات و رسانه ها برخوردار است.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
خبازي مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
8
21
من مست تو ديوانه
ما را كه برد خانه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
2
37
اطلاعاتتون جالب يبود ممنونم عصري جون
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
1
22
از اختلافات این دو کشور خبر داشتم اما به این صورت عمیق و ریشه دار؛نه!!
خیلی خاص و عجیبه؛طوری که آدم نمی دونه باید طرف کدومشمون رو بگیره؛خوشحالم که یه سیاستمدار نیستم!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
0
24
ممنون از اطلاعاتی که دادین
قدير
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
0
0
اين هم از عجايب روزگار است كه حكومت مستقر در يك جزيره خود را حاكم كشورى بداند با يك و نيم ميليارد جمعيت كه يك خيابان آنرا هم در تصرف ندارد بهترين گزينه براى حكمت تايوان همان پيگيرى استقلال يك كشور مستقل است تا حاكميت كشور چين
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
0
0
کدومش جمهوری چینه آخر سر؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
0
2
کاش چگونگی نگاه متقابل ایران وچین نسبت به همدیگرراهم مطرح میکردین .
ناشناس
-
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
0
1
اگر نظر مردم برای حاکمان این کشورها مهم است باید یک همه پرسی با نظارت سازمان ملل انجام گیرد تا مردم بگویند کدام را می خواهند.صد البته که اینکار هرگز اتفاق نمی افتد چون صاحبان قدرت هرچند شعار دمکراسی می دهند ولی در عمل به خاطر حفظ مقام اعتقادی به آن ندارند.
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا