۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۲۳۶۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۲ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۲۳۶۲
انتشار: ۰۸:۱۲ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۴

هنر در دنیای نابینایان با چاپگرهای سه بعدی

جان اولسن، عکاس سابق مجله لایف شرکتی را به نام «3D photowors» تاسیس کرده است که هدف آن چاپ آثار هنری به صورت سه بعدی و در نتیجه قابل لمس شدن آنها است.

پیشرفت فناوری چاپگرهای سه بعدی، درهای تازه ای را به روی افراد نابینا یا کم بینا باز کرده است، به طوری که آثار هنری به کمک این چاپگرها برای نابینایان 'ملموس' می شوند.

هنر در دنیای نابینایان با چاپگرهای سه بعدی

جان اولسن، عکاس سابق مجله لایف شرکتی را به نام «3D photoworks» تاسیس کرده است که هدف آن چاپ آثار هنری به صورت سه بعدی و در نتیجه قابل لمس شدن آنها است.

اولسن می گوید: این کار سه مرحله دارد. در مرحله اول، ما مشخصات یک عکس دو بعدی را به داده های سه بعدی تبدیل می کنیم. وقتی این اطلاعات به دست آمد، آن را به چاپگر سه بعدی می فرستیم. این دستگاه به عکس طول، عرض، عمق و همینطور بافت می بخشد و آن را به همان صورتی که در عکس آمده، به صورت سه بعدی چاپ می کند. از این طریق تصویر قابل حس کردن می شود.

این فناوری افرادی همچون 'رومئو ادمید' را که بینایی اش را در سن دو سالگی از دست داده است، قادر به تجربه دنیایی می کند که پیش از این برایشان ناشناخته بود.

ادمید می گوید: من مدرسه ای می رفتم که سایر دانش آموزان آن بینا بودند، بنابراین همیشه می دانستم که آنها چیزی را تجربه می کنند که من نمی توانم. دست زدن به آثار هنری ممنوع است، بنابراین من هیچ درکی از آنچه آنها از آن حرف می زدند، نداشتم.

او می گوید: در تمام زندگی من از آثار نقاشان مشهور و کارهایشان شنیده بودم. اما برایم همچون کلمه ها و عباراتی بودند که می توانستم آنها را بنویسم اما لزوما قابل تصور نبودند.

یکی دیگر از قابلیت های اشیای چاپ شده توسط این چاپگرهای سه بعدی این است که با لمس هر قسمت از تصویر (سه بعدی) صدایی برای فرد نابینا از مشخصات و مختصات آن بخش سخن می گوید. این کار به وسیله مجموعه ای از سنسورهای تعبیه شده در سطح اثر چاپ شده ممکن شده است.

اولسن که هفت سال زمان صرف توسعه این روش چاپ آثار هنری کرده، امیدوار است که با سرعت بیشتری به تولید آثار هنری سه بعدی بپردازد.

او می گوید: هدفم فراهم کردن امکان دسترسی نابینایان به دنیای هنر و عکاسی است. 285 میلیون نابینا و کم بینا در سراسر جهان زندگی می کنند. در نظر داریم این (چاپ آثار هنری به صورت سه بعدی) را در تمام موزه ها، مراکز علمی و موسسات مختلف در دسترس قرار دهیم.

منبع: ایرنا

ارسال به دوستان
پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی