۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۴۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۶-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۴۳۶۲
انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۶-۱۰-۱۳۹۴

کشف آب یخ زده درسطح ستاره دنباله دار 67P

محققان برای تشخیص مواد تشکیل دهنده سطح 67P با استفاده از کاوشگر Rosetta، پرتوهای مادون قرمز را روی سطح ستاره دنباله دار تاباندند و پرتوهای بازگشتی را تحلیل کردند.

محققان برای اولین بار، وجود مقادیر زیادی از آب یخ زده را روی سطح یک ستاره دنباله دار شناسایی کردند. به گفته محققان، آب یخ زده یک لایه خشک و شکننده روی هسته یخی چندلایه ستاره دنباله دار 67P/Churyumov-Gerasimenko تشکیل داده است.

کشف آب یخ زده درسطح ستاره دنباله دار 67P

این کشف مهم از یک راز چندیدن ماهه درباره کشف آب در همه جای این ستاره دنباله دار به جز سطح آن، پرده برداشت. این اکتشاف، به درک بهتر دینامیک لایه های بیرونی این ستاره دنباله دار و نحوه تغیرساختار آن ها کمک می کند.

در سال 2014 میلادی در پی فرود آمدن یک فضاپیمای کوچک موسوم به Philae روی سطح 67P‏، این ستاره دنباله دار در تاریخ ثبت شد. در ابتدای هفته جاری، خبر نابودی فضاپیمای Philae که از راه دور کنترل می شد، منتشر شد.

محققان با استفاده از این فضاپیما و کاوشگر Rosetta، در اطراف 67P ابری از گاز شناسایی کردند که حاوی مولکول های آب بود و آن را Coma نامیدند؛ همچنین مستنداتی به دست آوردند که نشان می داد آب یخ زده، یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده هسته ستاره دنباله دار است. با این وجود، تا کنون هیچ مدرکی دال بر وجود آب در سطح این ستاره دنباله دار به دست نیامده بود.

محققان برای تشخیص مواد تشکیل دهنده سطح 67P با استفاده از کاوشگر Rosetta، پرتوهای مادون قرمز را روی سطح ستاره دنباله دار تاباندند و پرتوهای بازگشتی را تحلیل کردند. در نتیجه این اقدام، دو نوع آب یخ زده روی سطح ستاره دنباله دار شناسایی کردند که نوع اول دانه های یخ خالص در ابعاد میلی متری و نوع دوم دانه هایی به اندازه 50 میکرومتر بودند.

دانه های یخ کوچکتر در اثر چرخش ستاره دنباله دار ایجاد می شوند. این ذرات وقتی در مقابل تابش نور خورشید قرار می گیرند، بخار شده و وارد Coma می شوند، اما در سایه پشت ستاره دنباله دار در اثر سرما مجددا یخ زده و روی سطح ستاره می افتند.

محققان بر این باورند که فرآیند تشکیل دانه های بزرگتر یخ، پیچیده تر است و در زمان نزدیک شدن ستاره دنباله دار به خورشید، این دانه ها تبخیر می شوند و هنگامی که ستاره دنباله دار از خورشید دور می شود، مجددا در فضای خالی سطح زیرین آن دانه های یخ تشکیل می شوند.

این ستاره دنباله دار ساختاری متخلخل دارد و حدود 70 درصد از حجم آن خالی است و به همین علت گرما به اعماق آن نفوذ نمی کند.

در حال حاضر محققان در حال بررسی اطلاعاتی هستند که در اواسط سال 2015 میلادی در رابطه با تحولات یخ در هنگام نزدیک شدن 67P به خورشید گردآوری شده است و قصد دارند ویژگی هایی را که هنگام تشکیل ستاره دنباله دار ایجاد شده اند، از ویژگی هایی که در اثر تغییر شرایط آن در طول زمان حاصل شده اند، تفکیک کنند.

منبع: ایرنا

برچسب ها: آب ، ستاره دنباله دار
ارسال به دوستان
ترکیه و روسیه؛ احیای دیدار تاریخی پس از یک قرن تصاویری آخرالزمانی از رانش زمین و فروریختن کوه در ژاپن (فیلم) استادیوم سندی‌گیت رود؛ قدیمی‌ترین ورزشگاه دنیا با ۱۶۴ سال تاریخچه (+عکس) وزارت بهداشت روسیه: توزیع واکسن ضدسرطان از ۲۰۲۵ به صورت رایگان پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی